doc文档 2012-2013年吉林省白山市第一中学高二下学期期末考试英语试题

高考试题库 > 高二考试试题 > 英语试题 > 文档预览
11 页 0 下载 144 浏览 0 评论 0 收藏 3.0分
快问网提示:如果当前文档出现乱码或未能正常浏览,请先下载原文档进行浏览。
2012-2013年吉林省白山市第一中学高二下学期期末考试英语试题 第 1 页 2012-2013年吉林省白山市第一中学高二下学期期末考试英语试题 第 2 页
下载文档到电脑,方便使用
还有 9 页未阅读,继续阅读
 整理 资源来源网络(https://www.kuaiwen.net)” 高二下学期期末考试英语试题 一、单项选择(共15小题,每小题1分,满分15分) 21.I have got _______ good news for you.You are to change _______ trains in Changsha and take _______ fast one. A./; /; a B.a; /; a C.a; the; the D./; the; a 22.—What should I wear to attend his wedding party? —Dress ____ you like. A.what B.however C.whatever D.how 23. reasonable, the proposal he attracted much attention. A.Sounding; put up B.Sounded; put through C.Sounding; put forward D.Sounded; put on 24.The door .Something has gone wrong with it. A.won’t lock B.won’t be locked C.can’t lock D.isn’t locked 25.Never will I forget the war and sufferings caused to the people. A.it B.which C.what D.as 26.He turned on the channel, only ____that the football match between China and Iraq was over. A. finding B. to find	C. having found	D. to be found 27.-- Sorry, it's already 6 o’clock. I have to be off for an appointment. --- OK. ________. A. It couldn’t be better B. You really have me there C. Let’s call it a day D. Take your time 28. Our manager ________ for Shanghai in a few days and he has asked me to find out when the earliest plane ________ next Wednesday. A. is leaving; takes off B. will leave; is taking off C. leaves; will take off D. is to leave; is going to take off 29.The sleeping baby would be scared _______ a sudden loud noise. A. was there B. there was C. should there be D. there should be 30.--David, are you 1istening to me? ---Sorry, Dad. I _______ to make sense of what the reporter said. A. was trying B. have tried C. am trying D. tried 31.It’s already 10’clock. I wonder how it ____ that she was two hours late on such a short trip. A. came over B. came out C. came about D. came up 32.We had a really bad time about six months ago but now things are ____. A. looking up B. coming up C. making up D. turning up 33.He is only too ready to help others, seldom, ____, refusing them when they turn to him. A. if never B. if ever C. if not D. if any 34.-Will you accept the job offer? -If I five years younger, I it. A. were; have taked B. has been; would take C. were; would take D. had been; would have taken 35.We would explain the things the children’s understanding in a simple way. A. over B. under C. above D. beyond 二、完型填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分) A wise man was visiting the Ganges, a river which flows through northern India, to take a bath. He found a group of family members on the 36 , shouting angrily at each other. He___37 his disciples(弟子), smiled and asked, “Why do people shout in 38 at each other ?” The disciples 39 for a while and one of them said, “ Because we 40__ our calm, we shout.” “But, why should you shout 41 the other person is just next to you ? You can as well tell him what you have to say in a(n) 42 manner,” asked the wise man. Some disciples gave some other answers, but none 43 the other disciples. Finally the wise man explained, “When two people are angry at each other, there is a distance between their ___44 . To cover that distance they must shout to be able to 45 each other. The angrier they are, the louder they will have to shout to __46 that great distance. What 47__ when two people fall in love ? They don’t shout at each other but talk softly, because their hearts are very 48 . The distance between them is either nonexistent or very small.” The wise man 49 , “When they love each other even more, they do not __50 , but only whisper and they get even closer to each other. Finally they 51 need not whisper. They only look at each other and that’s 52 . That’s how close people are when they love each other.” He looked at his disciples and said, “So, when you 53 , do not let your hearts get distant. Do not say words that distance each other more. 54 there will come a day when the distance is so great that you will not find the path to 55 . You may end up becoming enemies, for instance.” 36.A. roof	B. platform	C. bank	D. street 37.A. referred to	B. attended to	C. shouted to D. turned to 38.A. anger	B. excitement	C. disappointment	D. surprise 39.A. thought	B. relaxed	C. listened	D. waited 40.A. control	B. disturb	C. lose	D. enjoy 41.A. as long as	B. in case	C. when	D. unless 42.A. soft	B. impressive	C. weak	D. responsible 43.A. encouraged	B. satisfied	C. entertained	D. bothered 44.A. directions	B. bodies	C. goals	D. hearts 45.A. hurt	B. attack	C. understand	D. hear 46.A. keep	B. measure	C. cover	D. shorten 47.A. matters	B. happens	C. works	D. succeeds 48.A. close	B. huge	C. special	D. open 49.A. doubted	B. continued	C. replied	D. promised 50.A. pass	B. cry	C. care	D. speak 51.A. sometimes	B. still	C. even	D. ever 52.A. nothing	B. all	C. one	D. something 53.A. argue	B. apologize	C. criticize	D. explain 54.A. Worse still	B. Therefore	C. Or else	D. Besides 55.A. beat	B. follow	C. walk	D. return 三.阅读理解(共20小题,每题2分,满分40分) 第一节(共15小题;每小题2分,满分30分) A Virginia is set to begin enforcing the toughest drunken-driving punishment, one that will require thousands of first-time offenders­­—whether they were highly drunk or slightly over the limit – to install (安装) in their cars blood-alcohol testing devices that can lock the ignition. The devices work like this-A driver must blow into a blood alcohol device linked to the car’s ignition. If the result is higher than the legal limit, the car will not start. The device also requires random “rolling retests” once the driver is on the road. The measure has caused a debate between groups battling drunken driving and those representing offenders. Such groups as Mothers Against Drunk Driving and the Washington Regional Alcohol Program say that Virginia’s 274 alcohol-related road deaths and more than 5,500 injuries in 2010 remained unacceptably high despite years of cracking down on drunken driving. Ignition interlock devices, they say, reduce repeat offenses. But some public defenders and lawyers argue that the devices are too severe a punishment for offenders at the legal blood alcohol limit of 0.08, and that the court system will be burdened by more cases going to trial and lower-income drivers will be affected by the fees. Del. Sal R. laquinto, who sponsored the bill, had a simple reply for concerns about the costs of the interlock devices: “How much does a life cost?” “Blowing into a tube for six months, you will remember that, ” Iaquinto said, “ and you are not likely to offend again. ” 56.The ignition probably refers to the part in a car where ______. A.the alarm goes off B.the car is fueled C.the key is placed D.the engine starts 57.Who are required to install the blood-alcohol devices according to the current law? A.The repeat drunken-driving offenders. B.The first time drunken-driving offenders. C.Drivers whose blood alcohol level is below 0.15. D.The drivers who are not able to pay offence fees. 58.Some groups support the new law because ______. A.the government can be financed to build roads B.some traffic deaths and injuries may be avoided C.lower-income drivers will not afford to drink again D.the court system is forced to work more effectively 59.The debate aroused by the measure suggests that ______. A.justice has long arms B.punishment is the key to all C.no law is absolutely perfect D.prevention is better than cure B  Louis Armstrong had two famous nicknames.Some people called him Bagamo.They said his mouth looked like a large bag. Musicians often called him Pops, as a sign of respect for his influence on the world of music.  Born in 1901 in New Orleans, he grew up poor, but lived among great musicians.Jazz was invented in the city a few years before his birth.Armstrong often said, "Jazz and I grew up together."   Armstrong showed a great talent for music when he was taught to play the cornet (短号) at a boy's home.In his late teens, Armstrong began to live the life of a musician.He played in parades, clubs, and on the steamboats that traveled on the Mississippi River.At that time, New Orleans was famous for the new music of jazz and was home to many great musicians.Armstrong learned from the older musicians and soon became respected as their equal.  In 1922 he went to Chicago.There, the tale of Louis Armstrong begins.From then until the end of his life, Armstrong was celebrated and loved wherever he went.Armstrong had no equal when it came to playing the American popular song.  His cornet playing had a deep humanity (仁爱) and warmth that caused many listeners to say, "Listening to Pops just makes you feel good all over." He was the father of the jazz style and also one of the best-known and most admired people in the world.His death, on July 6, 1971, was headline news around the world. 60.Armstrong was called Pops because he . A.looked like a musician B.was a musician of much influence C.showed an interest in music D.traveled to play modern music 61.Which statement about Armstrong is true? A.His tale begins in New Orleans. B.He was born before jazz was invented. C.His music was popular with his listeners. D.He learned popular music at a boy's home. 62.Which would be the best title for the text? A.The Invention of the Jazz Music B.The Father of the Jazz Style C.The Making of a Musician D.The Spread of Popular Music C Last week Adele's second album, 21, sold 257,000 copies in the UK, a sales figure that would look incredible as an opening sales week for any album by any global superstar. The fact that the album was celebrating its 10th week at No.1, and that each of the previous nine weeks it had sold over 100,000 copies, makes what Adele has achieved look miraculous. The last female singer to spend that long at No.1 in the UK was Madonna in 1990 with her greatest hits compilation, The Immaculate Collection. For Adele, the success of 21 is part of a perfect storm of talent, timing and a connection that went beyond gender, age and credibility. But what does it say about the state of the music industry? Does Adele's success signal a return to the MOR(适合大众口味的音乐) musical depression, when the likes of James Blunt dominated the charts? Her success may well lead to a great many similar acts aiming for an MOR audience, but that's more the fault of an industry desperate to recreate any kind of success by creating poor copies until the world shouts "stop now". What seems to have set Adele apart is her apparent ordinariness, besides that incredible voice. While Gaga parades around in a dress made of meat and Beyonce orbits a world out of touch to the majority of most human beings, Adele's chain-smoking, girl-you'd-like-to-go-to-the-pub-with persona stands out. Even for a British act, her ordinariness goes against trend, with fellow Jessie J adopting a very American habit of over-emoting, talking about a "journey" and making the idea of being a pop star seem fairly difficult. It's this universality and broad appeal that's helped her translate talent into sales. While the first single from 21, Rolling in the Deep, appealed to Radio 1 listeners and bloggers, the second single, Someone Like You, is so successful that silenced the grand O2 Arena during this year's Brit Awards. The press can write pages and pages in that there's enough of a connection of musicians – Rick Rubin worked on the album, there's a cover of the Cure, Mumford & Sons were an influence – while the gossip magazines have been excited by the fact that the album is one long break-up record, eager to find the ex. 63.Adele’s achievement seems unbelievable for the reason that ____________. A. the sales of her second album achieved an incredible success last week in the UK B. her second album ranked first in a row with the incredible average sales per week C. Madonna was the last female singer in the UK to stay at No. 1 as long as she did D. she is such an ordinary singer with so fascinating a voice in the music industry 64.According to the author, the success of Adele’s second album __________________. A. to a large extent depends on her apparent talent for music B. is because of her extraordinariness and the wonderful voice C. lies in gift, timing and something beyond sex, age and trust D. is largely due to the state of the music industry currently 65.Compared with other female pop stars, what does the author think of Adele? A. She stands out in a totally different way from Gaga and Beyonce. B. She and Madonna are contemporary megastars in music. C. Only she and Madonna spent that long at No.1 in the UK. D. Jessie J and she both have an American habit of expressing themselves. 66.What helped Adele successfully turned her gift of singing into sales? A. Her musical talent. B. The joint work of musicians in the album. C. Her incredible voice. D. Her universality and broad appeal. 67.The author thinks that the current musical trend in the UK is _______________. A. satisfying B. disappointing C. dangerous D. desperate D In Canada you can find dogs, cats, horses, etc. in almost every family. These are their pets. People love these pets and have them as their good friends. Before they keep them in their houses, they take them to animal hospitals to give them injections(注射) so that they won’t carry diseases. They have special animal food stores, though they can get animal food in almost every kind of stores. Some people spend around two hundred Canadian dollars a month on animal food. When you visit people’s houses, they would be very glad to show you their pets and they are very proud of them. You will also find that almost every family has a bird feeder in their garden. All kinds of birds are welcomed to come and have a good meal. They are free to come and go and nobody is allowed to kill any animal in Canada. They have a law against killing wild animals. If you killed an animal, you would be punished. If an animal happened to get run over by a car, people would be very sad about it. People in Canada have many reasons to like animals. One of them might be: Their family ties are not as close as ours. When children grow up, they leave their parents and start their own life. Then the old will feel lonely. But pets can solve this problem. They can be good friends and never leave them alone. 68.The passage mainly talks about ______. A. how to keep diseases from pets B. Canadians have pets as friends C. how to take good care of pets D. life of the old in Canada 69.Pets are given injections in animal hospitals ______. A. in order to keep them safe B. after being taken home C. because they carry diseases D. because they are sick 70.The word “bird feeder” in the second paragraph probably means ______. A. a person who gives food to birds	B. a container that has food for birds C. something that catches birds D. an animal that eats birds 第二节(共5小题;每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填人空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Many people think of guys as being carefree when it comes to their appearance. But in fact, a lot of guys spend plenty of time in front of the mirror. They care just as much as girls do about their body image. Body image is a person’s opinions and feelings about his or her own body and physical appearance. 71 You appreciate your body for its capabilities and accept its imperfections. 7 2 Here are some ideas: Recognize your strengths. Different body types are good for different things. What does your body do well? Maybe your speed, strength, or coordination makes you better than others at a certain sport. That may be basketball, table tennis, mountain biking, dancing, or even running. Or perhaps you have non-sports skills, like drawing, painting, singing, playing a musical instrument, writing, or acting. 73 Exercise regularly. Exercise can help you look good and feel good about yourself. Good physiques(体形)don’t just happen. 74 A healthy habit can be as simple as exercising 20 minutes to 1 hour three days a week. Working out can also lift your spirits. Respect your body! Practising good habits-regular showering; taking care of your teeth, hair, and skin; wearing clean clothes and so on-can help you build a positive body image. 75 Your body is just one part of who you are. Your talent for comedy, a quick wit(智慧), and all the other things make you unique. So try not to let small imperfections take over. A. Use this as an opportunity to discover what you’re good at. B. Be yourself. C. Having a positive body image means feeling satisfied with the way you look. D. Just explore talents that you feel good about. E. They take hard work, regular workouts, and a healthy diet. F. The good news is that self-image and body image can be changed. G. So, what can you do to develop a positive body image? 四.短文改错(10分)此题要求改正短文中的错误。短文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏词符号(∧),并在此符号下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(╲)划掉 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词。 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 I feel quite sure the chemistry test that we’re going to have tomorrow. The teacher has already told us exact what to study and I think my grades on homework has been good. In a fact, I think chemistry has always been one of the subjects that I enjoy it most. Susan and I had already spent two hours review pages 115-140 tonight. We are going to devote another hour to practice some of the sample (实例) problem. Then I will ready for the test. 五.书面表达 请以“Positive and Negative Aspects of Sports " 为题写一篇英语短文,内容包括: 体育运动的好处; 体育运动可能带来的副作用; 你参加运动的体会 注意:1.词数:120词左右; 2.可以适当加入细节,以使内容充实,行文连贯。 Positive and Negative Aspects of Sports ­­­­­­­­­­­­­­­ ____________________________________________________________________________ 参考答案 36.C 37.D 38.A 39.A 40.C 41.C 42.A 43.B 44.D 45.D 46.C 47.B 48.A 49.B 50.D 51.C 52.B 53.A 54.C 55.D 56.D 57.A 58.B 59.C 60.B 61.C 62.B 63.B 64.C 65.A 66.D 67.B 68.B 69.A 70.B 71.C 72.G 73.D 74.E 75.B ·11· 
本文档由 快问网2018-10-05 17:32:55上传分享
给文档打分
您好可以输入 255 个字符
kuaiwen文库的中文名是什么?( 答案:快问 )
评论列表
  • 暂时还没有评论,期待您的金玉良言