doc文档 2012-2013年安徽省泗县二中高二下学期期末检测英语试题

高考试题库 > 高二考试试题 > 英语试题 > 文档预览
12 页 0 下载 144 浏览 0 评论 0 收藏 3.0分
快问网提示:如果当前文档出现乱码或未能正常浏览,请先下载原文档进行浏览。
2012-2013年安徽省泗县二中高二下学期期末检测英语试题 第 1 页 2012-2013年安徽省泗县二中高二下学期期末检测英语试题 第 2 页
下载文档到电脑,方便使用
还有 10 页未阅读,继续阅读
 整理 资源来源网络(https://www.kuaiwen.net)” 2012-2013学年度第二学期泗县二中高二期末卷 英语 第I卷(选择题) 一、单项选择 1.Health comes first. We should ______ everyday to _____. A. take exercise, keep fit B. take exercises, keep fit C. take exercise, keep health D. take exercises, keep healthy 2.Mr. Robert is ________ our teacher. He is also our friend. A. no more than B. less than C. more than D. no less than 3.She was scared the yard because she was scared by the big dog at the gate. A. to go into; to be bitten; lay B. of going into; to bite; lying C. of going into; to bite; laying D. to go into; of being bitten; lying 4.The Great Wall is __________ tourist attraction that millions of people pour in every year. A. so well-known a B. a so well-known C. such well-known a D. a such well-known 5.The students competed _____the honor of winning _____each other _____the school sports meet. A.in ;with;against B.against;for;at C.for;against;in D. about;in;with 6. ---I heard Tom was badly injured in the football match. ----________, let’s go and see him. A. If not B. If any C. If so D. If ever 7.-Does the young man standing at the gate_____ the car? -No. The car is _____ his father. A. in possession of ;in the possession of B. have possession of; take possession of C. have possession of; in the possession of D. in the possession of; take possession of 8.The water and soil conservation project resulted in farmers ______ the crops on the farmland _____ trees and grass. A. to replace; with B. to replace; for C. replacing; with D. replacing; for 9.--- Since the end of last century, she has been trying to be a famous singer. Now she has realized her dream. --- As the saying goes, “_______” A . Good beginning is half done. B.Where there is a will, there is a way. C.Slow but sure wins the race D.Failure is the mother of success. 10.—What _______ you to get bored with her? — _______was her laziness and unkindness. A. made; It B. caused; That C. led; It D. got; That 11.Pointing to the house on _____ roof grew lots of bush , the old man told me that was ________ I would stay. A.its ; what B.whose; what C.whose; where D.its; where 12.______, his mother has to take care of him at home. A. Being ill B. He being ill C. He is ill D. His to be ill 13.I do hope the film ______ tomorrow will be much more wonderful than the one _____ yesterday. A. to show; shown B. to be shown; being shown C. to be shown; shown D. to show; having been shown 14.He is good at ________ himself _______ new things, which makes me admired. A. adjusting, to B. being adapted, to C. being adjusted, to D. adapted, to 15.In the north of our town _______, which dates back to the Ming Dynasty. A. an old temple stands B. stands an old temple C. does an old temple stand D. an old temple does stand 16. ____ St Paul’s Cathedral built after the terrible fire of London in 1666. It looked splendid when first _____! A. There followed; built B. There following ; built C. There followed; building D. There following ; building 17.--- Peter, do you know who____ my dictionary ? ---Sorry , I don’t know . I didn’t do it . A. has taken away B. was taking away C. had taken away D. is taking away 18. , I believe, and you will find the boy is very outgoing. A.Having a talk with the student B.One talk with the student C.Given a talk with the student D.If you have a talk with the student 19.The organizers promise	________wins the first prize a chance to go abroad。 A.	who	B. whom	C. whoever	D. whomever 20.In recent years travel companies have succeeded in selling us the idea that the further we go, ______. A. our holiday will be better B. our holiday will be the better C. the better our holiday will be D. the better will our holiday be 二、完型填空 One afternoon, many years ago, I went to pick up my mother from work. I got there a little early so I 21 the car by the roadside and waited for her. As I looked 22 the car window, there was a small park where I saw a little boy, around two years old, 23 freely on the grass as his mother watched from a short 24 . The boy had a big smile on his face 25 he had just been set free from some sort of 26 . The boy would then fall to the grass, 27 , and without hesitation or without looking back at his mother, run as fast as he could again, still with a 28 on his face. Kids, when they fall down, don't view their falling down as failure, but 29 , they treat it as a learning experience. They try and try again until they 30 . While I was touched by the boy's persistence, I was 31 touched by the manner in which he ran. With each attempt, he looked so 32 and so natural — no signs of fear, nervousness, or of being discouraged. His only 33 was to run freely and to do it as effectively as he could. He was just being a 34 — just being himself—being completely in the moment. He was not looking for 35 or was not worrying about whether 36 was watching. He didn't seem to be bothered by the fact that maybe someone would see him 37 and that it would be 38 if he did fall. No, all that 39 to him was to accomplish the task, to feel the experience of running fully and freely. I learned a lot from that 40 and experience, and have successfully brought that lesson with me in my many pursuits(追求) in life. 21.A. drove	B. started	C. parked	D. broke 22.A. outside	B. down	C. toward	D. over 23.A. playing	B. smiling	C. rolling	D. running 24.A. way	B. length	C. time	D. distance 25.A. even if	B. as if	C. so long as	D. now that 26.A. park	B. cave	C. prison	D. castle 27.A. get up	B. take up	C. break down	D. lie down 28.A. tear	B. smile	C. pleasure	D. surprise 29.A. however	B. instead	C. therefore	D. anyhow 30.A. stop	B. win	C. achieve	D. succeed 31.A. luckily B. apparently	C. actually	D. equally 32.A. confident	B. joyful	C. quiet	D. proud 33.A. worry	B. dream	C. aim	D. hope 34.A. boy	B. child	C. player D. winner 35.A. chance B. fortune	C. approval	D. trouble 36.A. someone	B. anyone	C. everyone	D. one 37.A. fail	B. run	C. fall	D. cry 38.A. embarrassing	B. disappointing	C. frightening	D. amusing 39.A. happened	B. contributed	C. related	D. mattered 40.A. discovery	B. observation	C. story	D. incident 三、阅读理解 Americans often plan social gatherings(社交聚会)on short notice, so don’t be surprised if you get invited to someone’s home or to see a movie or baseball game without much warning. If the time is convenient (方便) for you, surely accept their invitation. But if you’re busy, don’t be afraid to decline the invitation, perhaps suggesting a time that would be better. Your host won’t be shamed. Invitations are usually sent in person or over the telephone. The main exception(例外) is for some formal occasions, in which case a written invitation will be mailed. You would normally receive a written invitation to a wedding(婚礼). For a casual(不正式的)dinner invitation, don’t arrive more than 5 minutes early, because your host may still be preparing for your visit. Arriving more than 10 minutes late is considered rude if very few people were invited. If many people were invited, it’s OK to arrive a little late, even as much as half an hour late. For example, it’s OK to arrive late for a party, for a potluck (家常便饭) dinner or for a social gathering inviting a large group of people. If you’re invited for dinner, it’s proper to bring the host a bottle of wine, a gift basket of fruit, a box of candy (糖果), or a bouquet(束)of flowers. Don’t bring roses, as men often give roses to women on a date (约会). If you wish to thank the host for his or her hospitality (好客), it’s right to call or send a brief (简单的) written thank-you note the next day. 41.The passage is to tell us ________. A. how to accept Americans’ invitations. B. something about American social visits. C. something about American business visits. D. how to make a living in America. 42.The underlined word “decline” in the first paragraph most probably means _____. A. accept B. receive C. refuse D. follow 43.If an American only invites you to his home for an informal supper at 7:30p.m., you’d better get to his house at ________. A. 7:15p.m. B. 7:35p.m. C. 7:45p.m. D. 7:55p.m. 44.In America, invitations to a wedding are often sent ________. A. by mail B. by fax C. by e-mail	D. over the telephone 45.According to the passage, in American ________. A. if you’re invited to a family as a guest, you can stay as long as you please. B. if you’re invited for a party, you must always be on time. C. if you’re invited for dinner, you’d better bring some presents. D. you must make a call to show your thanks after you get home from the dinner. One morning in Philadelphia, the sun shone bright through all the thick jungles and the tall churches. John, 6, wearing the worn-out clothes, walked from a far place, his dark small hands holding a piece of stolen bread. John stopped for a moment at the entrance to the church and then left tightly holding the bread, He was an orphan(孤儿), whose parents were killed in World War II leaving him alone in the orphanage for five years, Like many children in the house, he had a lot of free time. Mostly no one took care of them, so they had to learn how to steal those they wanted. John believed God to be real, so every Sunday morning in any case he would go to the church to have a look and listen to those people singing inside or reading the Bible. He felt only at this moment he was the child of God and so close to God. But he couldn’t enter because his clothes were so dirty. John himself knew it. John was quietly calculating the times. This was his 45th Sunday at the entrance to the church. He stood on tiptoe(踮着脚尖) for a while and walked away. As time passed, the pastor(牧师) noticed John and learned from others that he was the small boy who liked stealing things in the orphanages. On the 46th Sunday, the sun was shining and John came still holding a piece of bread with his dark small hands. When he just stood there, the pastor came out. He felt like running away, but he was carried by the pastor's friendly smile. The pastor walked up to his side, clearly seeing John's small hands shaking. "Are you John?" John didn't answer, but looked at the pastor and nodded. "Do you believe in God?" the pastor patted John on his head with dust. "Yes, I do!" This time John told him loudly. "So you believe in yourself?" John looked at the pastor, without a word. The pastor went on saying, "At the first sight of you, I find you're different from other kids because you have a good heart." His face turning red, John said nervously, "In fact, I'm a thief." With that, he lowered his head. The pastor didn't speak, but held John's dark small hands, slowly opened them and put them against his wrinkled face. "Ah" Just at the same time, John shouted and was about to take out his dark small hands. Yet the pastor tightly held his small hands and spread them out in the sun. "Do you see, John?" "What?" "You're cupping the sunshine in your hands." John blankly looked at his hands: when did they become so beautiful? "In God's eyes, all children are the same. When they are willing to spread out their hands to greet the sun, the sun will naturally shine on them. And you have two things more than they do. First is courage and the second is kindness." With that, the pastor led him into the church. It was the first time that John went into this sacred place, and at this moment he didn't feel inferior, but the unspeakable warmth. On that morning greeting the sunshine, John found himself again, along with the confidence, satisfaction, happiness, dreams he had never had. Twenty years have passed. Now the boy who ever tightly held the bread with his dirt hands has been the most famous cook in Philadelphia and made many popular dishes. Every Sunday morning, he would personally send the bread he baked to the orphanage. Those children who greeted him with cheers were used to consciously spreading their palms before they got the bread. Because they all knew when we are willing to spread out our hands to greet the sunshine, the sun will naturally shine on us. 46.The method the writer uses to develop Paragraph is ______________ A. presenting contrasts (对比) B. showing causes (原因) C. offering analyses D. providing explanations 47.Why didn't John go inside whenever he went to the church? A. He was frightened to be recognized by the pastor B. He was not welcomed by those singing in the church. C. He was sorry for his dirty clothes and identity as a thief. D. He was left alone in the orphanage and nobody cared for him. 48.Which of the following questions did John reply certainly? A. “Are you John?" B. "Do you see, John?" C. "So you believe in yourself?" D. "Do you believe in God?" 49.Which of the following can best describe the pastor's great effect on John? A. John became a famous cook. B. John admitted his bad behavior. (行为) C. John believed God to be real D. John spread warmth to other orphans. 50.According to the passage, the sunshine cupped in hands can bring _______________ A. cheers and confidence B.dreams and imagination C. courage and kindness D. forgiveness and satisfaction Honey(蜂蜜)from the African forest is not only a kind of natural sugar, it is also delicious. Most people, and many animals, like eating it. However, the only way for them to get that honey is to find a wild bees' nest(巢)and take the honey from it. Often, these nests are high up in trees, and it is difficult to find them. In parts of Africa, though, people and animals looking for honey have a strange and unexpected helper一a little bird called a honey guide. The honey guide does not actually like honey, but it does like the wax (蜂蜡) in the beehives (蜂房). The little bird cannot reach this wax, which is deep inside the bees’ nest. So, when it finds a suitable nest, it looks for someone to help it. The honey guide gives a loud cry that attracts the attention of both passing animals and people. Once it has their attention, it flies through the forest, waiting from time to time for the curious animal or person as it leads them to the nest. When they finally arrive at the nest, the follower reaches in to get at the delicious honey as the bird patiently waits and watches. Some of the honey, and the wax, always falls to the ground, and this is when the honey guide takes its share. Scientists do not know why the honey guide likes eating the wax, but it is very determined in its efforts to get it. The birds seem to be able to smell wax from a long distance away. They will quickly arrive whenever a beekeeper is taking honey from his beehives, and will even enter churches when beeswax candles are being lit. 51.Why is it difficult to find a wild bees' nest? A. It's small in size. B. It's hard to recognize. C. It's covered with wax. D. It's hidden in trees. 52.What do the words "the follower" in Paragraph 2 refer to? A. A bee. B. A bird. C. A beekeeper. D. A honey seeker. 53.The honey guide is special in the way____________。 A. it gets its food B. it goes to church C. it sings in the forest D. it reaches into bees' nests 54.What can be the best title for the text? A. Wild Bees B. Wax and Honey C.Honey-Lover's Helper D. Beekeeping in Africa London, Dec.17 (Xinhua) “Drivers on London Underground trains have started reading out sayings from great thinkers like Mahatma Gandhi , Frindrich Engels, and Albert Einstein in a bid to cheer up passengers ,” officials said. As well as the usual announcements urging passengers to “mind the steps” and warning of delays, the sayings such as “ an ounce ( 盎司) of action is worth a ton of theory” have taken the place of commercial ad in the underground carriages . New York, Oct.8 (Xinhua) Once as a famous actor, now the governor of California, Arnold Schwarzenegger wants to abandon textbooks in favor of digital ones. He plans to launch this program in August next year when California’s high-school pupils will have access to online math and science text. But some teachers wonder whether his idea of getting rid of textbooks might end up costing more not less, with digital textbook going for $300. Amsterdam, Nov.30 (Xinhua) A few cups of coffee a day may not only help to put off the disease—dementia(痴呆) but also can treat it, according to Dr. Arendash, who led the research. After giving mice with memory damage water containing caffeine, he found the mice developed better memories and quick thinking. The reason is that caffeine is a safe drug for most people. It easily enters the brain and directly affects the disease process. He suggested people should drink five eight–ounce cups of ordinary coffee, two cups of strong ‘coffee shop’ coffee, 14 cups of tea, or 20 cola drinks to get the same amount of 500 milligrams of caffeine. 55.What’s the purpose of putting up sayings on the underground carriages in London? A. to help passengers to kill time. B. to encourage passengers to learn. C. to lift the spirits of passengers. D. to make money as a commercial ad. 56.What can we conclude from the second news? A. digital textbooks will replace traditional textbooks. B. online math is already available to high-school pupils . C. digital textbooks are convenient to carry anywhere. D. Not all the teachers support their governor’s idea. 57.Which of the following statements is true from the third news? A. The more coffee you drink, the less chance there will be for dementia. B. Caffeine can make mice become more and more intelligent and energetic. C. Caffeine can affect the process of the disease—dementia and treat it. D. Caffeine is a safe drug for all the people for everyday use so enjoy it. 第II卷(非选择题) 书面表达(25分) 当前,“酒后驾车”(drinking and driving)成了人们热议的话题。请你根据以下提示对“酒后驾车”谈谈个人看法: 1.“酒后驾车”的危害。如:引发交通事故,造成交通阻塞,构成生命危险, 造成财产损失等。 2.你的建议。 注意:1.词数100词左右; 2.开头已为你写好,不计入总词数。 Nowadays, drinking and driving is becoming a heated topic among people in China. Here, I’d like to air my views about it. 参考答案 1.A 2.C 3.D 4.A 5.C 6.C 7.C 8.C 9.B 10.C 11.C 12.B 13.C 14.A 15.B 16.A 17.A 18.B 19.C 20.C 21.C 22.A 23.D 24.D 25.B 26.C 27.A 28.B 29.B 30.D 31.D 32.A 33.C 34.B 35.C 36.A 37.C 38.A 39.D 40.B 41.B 42.C 43.B 44.A 45.C 46.A 47.C 48.D 49.D 50.C 51.D 52.D 53.A 54.C 55.C 56.D 57.C 第二节:书面表达 Nowadays, drinking and driving is becoming a heated topic among people in China. Here, I’d like to air my views about it. As is known to us all, drinking and driving is a sort of terrible behavior that will threaten the safety of people, including the driver himself. Many of the traffic accidents caused by drinking and driving have brought about traffic jams, injuries and even death. Besides, a great deal of money has to be spent treating the injured and repairing the broken cars, which means a waste of money. I strongly suggest effective measures be taken before things get worse. Laws and regulations should be strengthened to punish those performing drinking and driving. Meanwhile, the public, especially drivers, should be more aware of public safety. I hope by doing so, drinking and driving can be things of past. ·12· 
本文档由 快问网2018-10-05 16:54:22上传分享
给文档打分
您好可以输入 255 个字符
kuaiwen文库的中文名是什么?( 答案:快问 )
评论列表
  • 暂时还没有评论,期待您的金玉良言