doc文档 2014年河南省郑州市高中毕业班第一次质量预测试题英语试题

高考试题库 > 高三考试试题 > 英语试题 > 文档预览
11 页 0 下载 169 浏览 0 评论 0 收藏 3.0分
快问网提示:如果当前文档出现乱码或未能正常浏览,请先下载原文档进行浏览。
2014年河南省郑州市高中毕业班第一次质量预测试题英语试题 第 1 页 2014年河南省郑州市高中毕业班第一次质量预测试题英语试题 第 2 页
下载文档到电脑,方便使用
还有 9 页未阅读,继续阅读
 整理 资源来源网络(https://www.kuaiwen.net)” 郑州市2014届高中毕业班第一次质量预测 英语试题 第一卷(选择题 共115分) 第一部分 听力 (略)(共两节 满分30分) 第二部分 英语知识运用(共两节 满分45分) 单项填空(共15小题;每题1分,满分15分) 从(A、B、C和D)四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 21. ---Shall we open the window to let some fresh air in? ---_________. I’m feeling a little cold. A. No, I would rather not. B. Sure, go ahead please. C. Sorry, you’d better not. D. Yes, that couldn’t be better. You are well prepared for the job interview, ______ there’s no need for you to get so nervous. A. or B.while C.but D. so In the rice-growing world, ______ Chinese scientist, Yuan Longping, is ______ leading figure. A. a; the B.the; a C.a; a D. the; the The young couple had a quarrel last night and neither of them would give in to ______. A. the other B.another C.one D. either --- Do you have to hand in our research reports this afternoon, Professor Smith? --- Yes, you _______ . I will be waiting to check them all the afternoon. A. should B. may C. can D. must When first ______ to the market, these new products in their company enjoyed a great success. A. Introducing B.introduced C.to introduce D. being introduced ---May I try on this green skirt? ---______, but I’m afraid the color is not quite suitable for you. A. By all means B.Never mind C.My pleasure D. Forget it Larry, we’re glad you ______. We were beginning to drive to the station to meet you. A. would arrive B.arrive C.have arrived D. will arrive ---Would you please help me get this job with the company? ---Sure. You know, I would do ______ for you. A. as much B.too much C.rather much D. so much --- How easy is it to find a taxi in this city? ---Simply _______ your hand, and a taxi appears in no time. A. to raise B.raise C. raising D. raised How can you expect to learn anything ______ you spend all your time playing computer games? A. unless B.until C.though D. when --- What shall we prepare for our picnic this weekend? --- Well, let’s discuss it ______ lunch. A. at B.with C.over D. by Thanks to scientific research, we now have a good understanding of ______ an earthquake is and why it happens. A. how B.which C.whether D. what ---Have you read any novels written by the famous writer Mo Yan? --- Yes, of course. I ______ several of his works when I was studying abroad. A. read B.had read C.have read D. was reading 35. Jenny is quite good at taking notes. She can _______ almost every word her teachers say in class. A. set about B.set aside C.set down D. set out 第二节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 The day that I met my best friend for the first time, I was full of anxiety. I was trying to do some ___36___ for an important oral exam in the local library, but people kept ___37___ me. I was getting annoyed and of course, I wasn’t able to ___38___. Suddenly I heard someone singing behind me. I ___39___ and glared at the person who was singing. It was a tall girl about the same age as me. She looked like a sensitive, friendly girl didn’t matter. If anything, it made me even angrier.” How could she be so selfish?” I thought ___40___. I picked up my books, glared at her and whispered coldly, “Thanks to your ___41___, I’ve been unable to study. You’re so ___42___!” I left the library in such a hurry, I left the most important textbook ___43___. when I got home two hours later, I found that textbook gone. I was so ___44___ that I almost cried. Just then, the phone rang. a gentle voice ___45___ the speaker as Jenny and asked if I was Jane. After ___46___ that I was, she said that she had noticed I’d left my book in the library and as my ___47___ was in it, she’d asked a librarian to get my phone number f. She said that she didn’t live far away and could bring it around for me if I needed it. I sighed with ___48___and agreed to meet her at the convenience store down the road. Of course you’ve ___49___ who Jenny was. She was the girl I had shouted at for singing in the library. When I recognized her in the convenience store, I was filled with ___50___ and apologized for my ruled behavior I felt so ___51___, but Jenny just laughed, saying she was glad to see that I’d also left my ___52___ in the library! I couldn’t help laughing at this and I invited her back to my apartment for a quick cup of tea. Ever since then we’ve been best friends and we got along really well. To be honest, I trust her more than any one else. I often think how __53____ I am. If Jenny hadn’t been a kind person who was willing to ___54___ my shortcomings, I would ___55___ have experienced such true friendship. 36. A. research B. revision C. work D. experiment 37. A. watching B. asking C. warning D. disturbing 38. A. speak B. improve C. concentrate D. follow 39. A. turned around B. turned down C. turned off D. turned over 40. A. sadly B. hopelessly C. angrily D. crazily 41. A. practice B. noise C. attitude D. existence 42. A. selfish B. active C. sensitive D. stupid 43. A. out B. around C. aside D. behind 44. A. nervous B. careless C. upset D. forgetful 45. A. introduced B. considered C. took D. remembered 46. A. deciding B. conforming C. realizing D. thinking 47. A. address B. class C. writing D. name 48. A. comfort B. relief C. confidence D. satisfaction 49. A. recognized B. found C. guessed D. heard 50. A. courage B. energy C. doubt D. shame 51. A. worried B. sorry C. terrible D. excited 52. A. glare B. expression C. virtue D. friendship 53. A. considerate B. pleased C. luck D. grateful 54. A. overcome B. share C. hide D. forgive 55. A. ever B. never C. seldom D. Fstill 第三部分 阅读理解(共两节, 满分40分) 第一节(共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 A My interest in Chinese food started years a90, when l was a young reporter for the Washington Post. Our office wasn’t far from Chinatown, where I found some very good Chinese restaurants. The first time I ever ate Chinese food I loved it. I noticed the fresh taste of the meat and vegetables. When I learned more about the food, I began to understand why it has this special feature. Many years ago, China had an energy crisis because it lost much of its wood due to over population and poor management of its forests. This loss was very bad for the country, of course, but it turned out to be very good for the food. Wood became very expensive and hard to get,so the Chinese had to either find a substitute for their valuable wood,or learn how to use it better. There weren’t any substitutes so people found ways to economize. In order to economize in cookin9, they had to use very little wood. So they started cutting their meat and vegetables into small pieces before they put them in the hot oil.That way,the food cooked faster and they saved their fuel. The food prepared in this way kept its fresh flavor一and it's this flavor that attracts people from other countries to the art of Chinese cooking. 56.This text is mainly about________. A. what caused Chinese food to taste fresh B. how Chinese food is cooked in the US C. when the author started to make Chinese food D. why most foreigners like cooking Chinese food 57.The author mentioned the energy crisis to show________. A. it is important to protect the forests B. it is necessary to find substitutes for wood C. why the Chinese changed their way of cooking D. what problems a big population is causing China today 58. It can be inferred from the text that before the energy crisis Chinese food________. A. was cooked in rather large pieces B. was cooked in water but not oil C. didn’t taste good D. didn’t look fresh B Americans use many expressions with the word dog. People in the United States love their dogs and treat them well. They take their dogs for walks, let them play outside and give them good food and medical care. However, dogs without owners to care for them lead a different kind of life. The expression, to lead a dog's life, describes a person who has an unhappy life. Some people say we live in a dog-eat-dog world. That means many people are competing for the same things, like good jobs. They say that to be successful, a person has to work like a dog. This means they have to work very, very hard. Such hard work can make people dog-tired. And, the situation would be even worse if they became sick as a dog. Still, people say every dog has its day. This means that every person enjoys a successful period during his or her life. To be successful, people often have to learn new skills. Yet, some people say that you can never teach an old dog new tricks. They believe that older people do not like to learn new things and will not change the way they do things. Some people are compared to dogs in bad ways. People who are unkind or uncaring can be described as meaner than a junkyard dog. Junkyard dogs live in places where people throw away things they do not want. But mean dogs are often used to guard this property. They bark or attack people who try to enter the property. However, sometimes a person who appears to be mean and threatening is really not so bad. We say his bark is worse than his bite. Dog expressions also are used to describe the weather. The dog days of summer are the hottest days of the year. A rainstorm may cool the weather. But we do not want it to rain too hard. We do not want it to rain cats and dogs. 59. A person who lives an unhappy life can be described as “_______”. A. becoming sick as a dog B. leading a dog’s life C. living in a dog-eat-dog world D. Working like a dog The underlined word “mean” in Paragraph 4 most probably means “_______”. A. violent B. selfish C. wild D. Poor What can we learn from the text? A. Everyone can be successful if he learns from the old. B. It might be difficult for the young to learn new skills. C. Junkyard dogs are careful in money arrangement. D. Fierce persons aren’t so awful as their appearance sometimes. To support his idea, the author develops the text mainly by _______. A. listing reasons B. using idioms C. giving examples D. Making comparisons C In 1980,Candy Lightner’s 13-year-old daughter Cad was killed by a drunk driver as she walked down a suburban street in California. “I promised myself on the day of my daughter’s death that I would fight to make this needless accident count for something positive in the years ahead,” Candy Lightener later wrote. The drunk driver received a two-year prison sentence. However, he avoided prison by serving time in a work camp and a halfway house. Ms. Lightner was very angry about that and so organized Mothers Against Drunk Drivers (MADD), which later changed to Mothers Against Drunk Driving. The aim of her organization was to raise public awareness of the serious nature of drunk driving and to promote tough legislation against the crime. Before Ms. Lightner’s MADD, intoxication (醉酒), including drunk driving, was not taken seriously. Intoxication was often used as an excuse for otherwise unacceptable behavior: “I didn’t know what I was doing—I was drunk.” Candy Lightner appeared on major television shows, spoke before the US Congress, addressed professional and business, groups, and worked tirelessly for years to change public attitudes, change judicial(审判的) behaviour, and promote tough new legislation. Ms. Lightner left MADD because the organization that she herself created is changing its focus. “I didn’t start MADD to deal with alcohol. I started MADD to deal with the issue of drunk driving.” The President of the United States awarded her the President’s Volunteer Action Award and she was the subject of the movie “Mothers Against Drunk Drivers: the Candy Lightner Story”. 63. One of the purposes of MADD was to______ . A. make the public aware of the danger of drunk driving B. fight against the drunk hit-and-run drivers on the road C. make new laws against crimes caused by drinking D. warn people not to drink alcohol while driving 64. which way didn’t Ms. Lightner use to achieve her MADD’s goals? A. Talking on major TV shows.   B. Giving a talk to businessmen. C. Applying for a job with the government.   D. Giving suggestions to the US Congress. 65. We can learn from the passage that______. A. the drunk driver had not been caught B. drunk driving didn’t receive enough attention before MADD C. Candy Lightner played a leading role in a film D. MADD didn’t get much support from society 66. What would be the best title for the passage? A. Ways to prevent drunk driving B. Purposes of founding MADD C. New law against drunk driving D. Candy Lightner and her MADD D There was great excitement on the planet of Venus (金星) . Venusian scientists managed to land a satellite on the planet Earth, and it has been sending back signals as well as photographs ever since. The satellite was directed into an area known as Manhattan, named after the great Venusian astronomer Professor. Manhattan, who first discovered it with his telescope 20000 light years ago. Because of excellent weather conditions and extremely strong signals, Venusian scientists were able to get valuable information as to feasibility (可行性) of a manned flying saucer landing on Earth. A press conference was held at the Venus Institute of Technology. "We have come to the conclusion, based on last week's satellite landing," Prof. Zog said, "that there is no life on Earth." "How do you know this?" the science reporter of the Venus Evening Star asked. "For one thing, Earth's surface in the area of Manhattan is made up of solid concrete and nothing can grow there. For another, the atmosphere is filled with carbon monoxide (一氧化碳) and other deadly gases and nobody could possibly breathe this air and survive." "What does this mean as far as our flying saucer program is concerned?" "We shall have to take our own oxygen with us, which means a much heavier flying saucer than originally planned." "Are there any other dangers that you discovered in your studies?" "Take a look at this photo. You see this dark black cloud hovering (盘旋) over the surface of Earth? We don't know what it is made of, but it could give us a lot of trouble and we shall have further tests before we send a Venus Being there." "Over here you will notice what seems to be a river, but the satellite findings indicates it is polluted and the water is unfit to drink. This means we shall have to carry our own water, which will add even greater weight to the saucer." "If all you say is true, won't this set back the flying saucer program several years?" "Yes, but we shall continue as soon as the Grubstart gives us the added funds(资金)." Profession. Zog replied. 67. According to the passage, the Venusian scientists succeeded in getting important information about _____. A. the feasibility of landing a satellite on Earth B. the possibility of making a first-rate flying saucer C. the feasibility of sending a Venus Being to Earth D. the possibility of directing a flying saucer into Manhattan 68. Why will the Venusian have to take their own oxygen with them when they carry out their flying saucer program because _____. A. they need it in their way to the planet of Earth B. the Earth's atmosphere is filled with deadly gases C. there is a low level of oxygen for Venusians D. there is no air on the planet of Earth 69. It can be inferred from the passage that ______. A. landing a manned flying saucer on Earth will be carried out soon B. Venusians will land on Earth to help to stop serious pollution C. it’s unnecessary to land a manned flying saucer on Earth at present D. pollution on Earth makes it impossible for Venusians to survive there 70. Where can you probably read such a passage?. A. In a popular magazine. B. In a fairy tale. C. In an observation journal D. In science fiction 第二节(共5小题;每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余选项。 Are you a saver or a spender? ___71___ This old saying calls attention to the wisdom of saving money. "Putting money away for a rainy day" is another way to talk about saving for the future. People who hate to spend money are known as "tightwads," while those who like to get the most value for their money are called "thrifty." ___72___A spendthrift is someone who spends wastefully. People like that are often said to spend money "like a drunken sailor" or "like there's no tomorrow." In the United States, people who want to start a savings account have different choices of where to put their money. ___73___ Credit unions are cooperatives for people who have some kind of connection. For example, the members might work for a university or a government agency. Most credit unions are nonprofit organizations. Credit unions, banks and other financial institutions pay interest on savings accounts. But the interest rates are low. Certificates of deposit(存款)pay higher returns. With a certificate of deposit, or CD, a person agrees not to withdraw the money for a certain period of time. This term could be anywhere from a few months to several years. ___74___ People can withdraw their money early but they have to pay a penalty(罚金). In a number of countries, people have been saving less over the years. It is reported that in 2000, Americans had a household savings rate of 7%. ___75___ Many European countries have higher rates, but Americans save more than families in Japan. A. People are willing to save money for the future. B. A penny saved is a penny earned. C. Before gold, even kings take off their hats. D. These include banks and credit unions. E. Longer terms, and larger amounts, pay higher interest. F. A thrifty person is different from a spendthrift. G. This year the rate is expected to be a little more than four percent. 第二卷(非选择题 共35分) 第四部分 写作 (共两节,满分35分) 短文改错(共10小题;每题1分,满分10分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌 写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:把缺词处加一个漏符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词; 2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 Recently I have been quarrel ling about my mother over whether I can watch TV after the school. She holds the view that Senior Three students have to make fully use of every minute to work hard at their lesson. It seem to her that I am allowed to watch TV, I won’t be able to control me and I’ll forget all about my studies. She also thinks that it is bad to my eyes. But I really can’t accept her ideas. In my opinion, watch TV can set my mind at rest after a day’s hard work. Besides, it is important for me to know what had happened both at home and abroad. However, I shouldn’t be forbidden to watch TV. 第二节 书面表达(满分25分) 假定你是你们班的班长李华。来自澳大利亚的高中生访问团一行20人明天上午将到你们班经行交流,请你根据下列内容提示用英语写一篇发言稿。 表示欢迎;2.班级简介;3.同学特点;4.学校生活;5.表达愿望。 注意: 次数:100左右(开头和结尾已为你写好,不计入总词数); 可适当增加细节,以使行文连贯; 不要在发言稿中使用你的真实姓名和学校的名字。 Dear friends, Good morning! I’m Li Hua, monitor of our class. ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Thank you! 2014年高中毕业年级第一次质量预测 英语 参考答案 选择题(1—75): 1.B 2.C 3.B 4.A 5.A 6.C 7.B 8.C 9.A 10.B 11.C 12.C 13.C 14.A 15.A 16.C 17.C 18.B 19.A 20.A 21.C 22.D 23.B 24.A 25.D 26.B 27.A 28.C 29.A 30.B 31.D 32.C 33.D 34.A 35.C 36.B 37.D 38.C 39.A 40.C 41.B 42.A 43.D 44.C 45.A 46.B 47.D 48.B 49.C 50.D 51.B 52.A 53.C 54.D 55.B 56.A 57.C 58.D 59.B 60.A 61.D 62.C 63.A 64.C 65.B 66.D 67.C 68.B 69.D 70.D 71.B 72.F 73.D 74.E 75.G 短 文改错: Recently I have been quarrelling about my mother over whether I can watch TV after the with school. She holds the view that Senior Three students have to make fully use of every minute to full work hard at their lesson. It seems to her that ∧ I am allowed to watch TV, I won’t be able to lessons if/once control me and I’ll forget all about my studies. She also thinks that it is bad to my eyes. But I myself for really can’t accept her ideas. In my opinion, watch TV can set my mind at rest after a day’s hard watching work. Besides, it is important for me to know what had happened both at home and abroad. has However, I shouldn’t be forbidden to watch TV. Thus/Therefore/So 书面表达(One possible version): Dear friends, Good morning! I’m Li Hua, monitor of our class. On behalf of our class, I’m much honored to give you a warm welcome. First, I’d like to introduce our class. There are 50 students altogether, 23 boys and 27 girls. We’re one of the top classes in our school. Every student is friendly, active, hard-working and confident. We have 4 classes in the morning and 2 in the afternoon on weekdays. Besides studies, we have a variety of associations, such as the drama club, the music club and the reading bar and so on. We also take part in various sports in the afternoon. I hope we’ll learn about each other and become friends through the communication. I believe you will enjoy your stay here and have great fun. Thank you! 评卷细则 一、机器阅卷部分(共115分) 1—20题,共20小题,每小题1.5分,共计30分(不计入总分)。 21—35题,共15小题,每小题1分,共计15分。 36—55题,共20小题,每小题1.5分,共计30分。 56—75题,共20小题,每小题2分,共计40分。 二、人工阅卷部分(共35分) (一)短文改错 本题共10个小题,每小题1分,共计10分。 1.每找准一处错误,改错符号正确、答案正确、且答案写在指定的位置,给1分,不能出现给半分的现象。只允许修改10处错误,多者(从第11处起)不计分。 2.若找准错误,改错符号正确,但答案不正确,不给分。 3.每处错误及其修改均仅限一词,若与此不符,不给分。 4.若找准错误,答案正确,但改错符号不正确,或没有改错符号,或答案未写在指定的位置,不给分。 5.若一处错误用两种改错符号,不给分。 6.用文字表述答案,或不用指定符号改错,不给分。 7.凡与该题参考答案不符者,不给分。 8.用铅笔答题,不给分。 注意: 1.给分前,先确定考生改正的错误个数。若多于10处,只评前10处,从第11处起,无论考生答对与否,均不给分。 2.若考生未找够10个错误,按其改正的正确处的个数给分。 3.若考生修改的错误位置与答案不符,但改错的数量在10个以内,按其改正的正确处的个数给分。 (二)书面表达 1.评分原则 (1)本题总分为25分,按5个档次给分。 (2)评分时,首先根据文章的内容和语言初步确定其所属档次,然后以该档次的要求来衡量,确定或调整档次,最后给分。 (3)词数少于80和多于120的,从总分中减去2分。 (4)评分时,应注意的主要内容为:内容要点、应用词汇和语法结构的数量和准确性、上下文的连贯性及语言的得体性。 (5)拼写与标点符号是语言准确性的一个方面,评分时,应视其对交际的影响程度予以考虑。英、美拼写及词汇用法均可接受。 (6)如果书写较差,以致影响交际,将分数降低一个档次。 (7)如果时态出错较多,从得分中扣除3-5分。 (8)用铅笔答题,不给分。 2.各档次的给分范围和要求 (1)第五档:21—25分。 完全达到了试题规定的任务,完全达到了预期的写作目的。 ●覆盖所有内容要点。 ●应用了较多的语法结构和词汇。 ●语法结构或词汇方面有些许错误,但为尽力使用较复杂的结构或较高级词汇所致。 ●具备较强的语言应用能力。 ●有效地使用了语句间的连接成分,使全文结构紧凑。 (2)第四档:16—20分。 完全达到了试题规定的任务,达到了预期的写作目的。 ●虽漏掉1、2个次重点,但覆盖所有主要内容。 ●应用的语法结构和词汇能满足任务的要求。 ●语法结构或词汇方面应用基本准确,些许错误主要是因尝试较复杂的语法结构或词汇所致。 ●应用简单的语句间的连接成分,使全文结构紧凑。 (3)第三档:11—15分。 基本完成了试题规定的任务,整体而言,基本达到了预期的写作目的。 ●虽漏掉一些内容,但覆盖所有主要内容。 ●应用的语法结构和词汇能满足任务的要求。 ●有一些语法结构或词汇方面的错误,但不影响理解。 ●应用简单的语句间的连接成分,使全文内容连贯。 (4)第二档:6—10分。 未恰当完成试题规定的任务,信息未能清楚地传达给读者。 ●漏掉或未描述清楚一些主要内容,写了一些无关的内容。 ●语法结构单调、词汇项目有限。 ●有一些语法结构方面的错误,影响对写作内容的理解。 ●较少使用语句间的连接成分,内容缺少连贯性。 (5)第一档:1—5分。 未完成试题规定的任务,信息未能传达给读者。 ●明显遗漏主要内容,写了一些无关内容,原因可能是未理解试题要求。 ●语法结构单调、词汇项目有限。 ●有较多语法结构或词汇方面的错误,影响对写作内容的理解。 ●缺乏语句间的连接成分,内容不连贯。 (6)0分 未能传达给读者任何信息:内容太少,无法评判;写的内容均与所要求的内容无关或所写内容无法看清。 ·11· 
本文档由 快问网2018-10-05 16:42:54上传分享
给文档打分
您好可以输入 255 个字符
kuaiwen文库的中文名是什么?( 答案:快问 )
评论列表
  • 暂时还没有评论,期待您的金玉良言