doc文档 2016年辽宁省普通高中学生学业水平模拟考试英语试题

高考试题库 > 高二考试试题 > 英语试题 > 文档预览
12 页 0 下载 149 浏览 0 评论 0 收藏 3.0分
快问网提示:如果当前文档出现乱码或未能正常浏览,请先下载原文档进行浏览。
2016年辽宁省普通高中学生学业水平模拟考试英语试题 第 1 页 2016年辽宁省普通高中学生学业水平模拟考试英语试题 第 2 页
下载文档到电脑,方便使用
还有 10 页未阅读,继续阅读
 整理 资源来源网络(https://www.kuaiwen.net)” 2016年辽宁省普通高中学生学业水平模拟考试 英语试卷 (本试卷分为第I卷和第II卷,考试时间90分钟,满分100分) 第I卷(选择题 满分60分) 第一部分: 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 A The latest target(目标) for TV advertisers is children in Asia. Asian families are getting smaller and wealthier, and Asian children are watching more and more TV. It is said that the average Hong Kong child sees about 25,000 TV advertisements a year. To get the attention (and the money) of these young audiences, the advertisers use little actors. “The kids share the same feelings with someone from their own age group,” says one advertiser, “so this kind of advertisement is more effective. And, of course, the little actors earn big money.” Not everyone is happy to see kids turned into buyers. “Advertising to children is wrong,” said Pasty Liang, “because its aim is to make them ask their parents for money to buy things. Also, many things advertised, such as toys, are silly and encourage violence. If a child buys them, he or she will learn nothing.” Some educators believe that if young people watch the ads, they will become more and more materialistic. Some people even think it wrong to use little actors in TV advertisements. “It is illegal for kids to work in factories, so why are they allowed to work in ads? Also, considering the high salaries, it is bad for children to have too much money.” said Elvis Hu. As an advertiser, J W Lu clearly has his own opinion about this. “It is nothing wrong with children earning a lot of money or asking their parents to buy things for them. Besides, kids buy toys to have fun, not to learn from.” Anyway, governments are beginning to take action to protect children. An ad would not be allowed to appear on TV if it made children feel inferior(低人一等的) because they didn’t own the advertised product. 1. The advertisers use little actors so that ________. A. the ads can attract young audiences B. the little actors can earn big money C. the kids will share the same feelings D. people will see more TV advertisements 2. What does the underlined word “illegal” mean? A. Not liked by the children. B. Not allowed by the law. C. Not accepted by the public. D. Not agreed to by the parents. 3. Who thinks it all right for kids to earn money by acting in ads? A. Elvis Hu. B. J W Lu. C. Pasty Liang. D. Some educators. 4. Which of the following is true according to the passage? A. Little actors earn less money than adults. B. Advertisers want children to learn from toys. C. Some people are not for advertising to children. D. Governments are taking action to protect advertisers. 5. What is the best title for the passage? A. Little Actors or Adult Actors B. How to Get Children’s Attention C. Opinions about TV Advertisements D. Children: New Target for TV Advertisements B It’s said that one can know the nature of both man and woman by their behaviors at table. Indeed table manners are closely related to one’s life and one’s job. As the saying goes “When in Rome, do as the Romans do”, English learners should know what the proper table manners are in western countries if invited to a dinner party. The followings are some suggestions that may be helpful to you. The first important thing you need to know is when to begin eating. Before dinner, the hostess usually serves guests first and herself last. So do not eat as soon as you are served but wait until the hostess has also been served and has picked up her fork as the signal to begin. But at a large dinner party where there are many guests, the hostess may ask everyone to begin eating as soon as they are served. If you want to talk while eating, your mouth should certainly not be full of food because it is considered very bad manners. But it is possible to speak with a little food in the mouth. When you have to answer a question, naturally you must wait until the food in your mouth is eaten. When a dish is passed to you with a fork in the plate, you should use it to take your food. Do not take too much at a time and make sure that the other guests can have enough food. Anyway, good table manners are very important and they are not so simple as we thought. But it is necessary for one to know what good table manners are because they can help one succeed in his life! 6. Table manners are closely related to one’s ________ in paragraph 1. A. life and name B. job and age C. job and name D. life and job 7. What is the first important thing to know at a dinner party? A. What to eat. B. Whether to talk. C. When to begin eating. D. How to use forks. 8. If you have to answer a question while eating, you should ________. A. refuse to answer it B. answer it immediately C. tell him/ her to ask it later D. wait until the food in your mouth is eaten 9. The author suggests that you use the ________ to take food. A. fork B. knife C. chopsticks D. spoon 10. In which section(栏目) of a newspaper can you find such a passage? A. Sports. B. Culture. C. Music. D. News. C The message was short. I read it three times. “Hey, Mom, can I come to see you guys?” I wrote back, “Yes!” He said he hoped to make it in time for dinner. I made a quick run to the market, put sheets on the guest bed and set the TV to record the Warriors’ game, so if traffic was awful, he wouldn’t have to miss the first half. Then I began cooking, cleaning, watching the clock and listening for his footsteps coming up the walk. It’s called waiting. I’m good at it. When he was a newborn, I’d wait for him to go to sleep. Soon then I’d stand by his bed waiting for him to wake up. I waited, as he learned to do things like walking , talking and feeding himself; throwing a ball, riding a bike and reading a book. I waited for him to start preschool, primary school, middle school and college. I waited with dread for him to start driving. And I waited up every time he came home late. I wait for my son to grow up, but that doesn’t mean the waiting game is over. It never really ends. Mothers wait for all kinds of reasons—good news or bad, happiness or heartache. But the waiting is soon forgotten, usually, the minute a long awaited child walks through the door. My boy will be here soon. But if he’s late, I can wait. I’m good at it. And he’s worth it. I will always leave a light on for him. 11. According to the passage, when her son came back, where would he sleep? A. in the study B. in the living room C. in his bedroom D. in the guest room 12. She recorded the Warriors’ game _______. A. so that he could watched it often B. in case he missed part of the game C. because she loves the game so much D. after she finished cooking the dinner 13. What does the underlined word “dread” mean? A. 害怕 B. 骄傲 C. 厌恶 D. 激动 14. Which of the following about the writer is TRUE according to the reading? A. Luckily, her son never makes her wait long. B. When her son went to college, her waiting ended. C. Waiting for her son is often boring, but once her son arrives she forgets about it. D. She has experienced all kinds of feelings while waiting for her son to do things. 15. Which do you think would be the best title for the reading? A. Worth Waiting For B. Being Patient is Difficult C. Learn to Be a Mother D. Visit Your Mother Often D Monday 8—10 a. m. TECHNOLOGY Information Technology (IT)—Using the Internet In this lesson, students learn how to surf the internet safely and effectively. There will also be information about using different search engines. Finally, this lesson teaches students about the best websites to use to continue their education online. 10—12a. m ARTS 10:00 a. m. DRAMA Students learn the play that the teacher gave before class. During this lesson, students will have the chance to act out roles with other students. 11:00 a. m. PAINTING WITH WATERCOLOURS For most of this term, students learn how to use watercolours properly to make pictures. If the weather is good, the lesson may take place outdoors. LUNCH 1—2 p. m. SCIENCES Biology/Chemistry Students can choose which class to attend. In biology this week, the topic is Human Body. Students will learn about how it works. Alternatively, students can study chemistry. This class takes place in the science lab, and this week students learn about H2 and O2. 2—4 p. m. SPORTS Students learn about the skills in a certain sport by watching video to see real action from past games. And then, students will play a short match lasting 45 minutes. This week, the sports are football (for boys) and tennis (for girls). HOMEWORK IT—the teacher will give students websites to look up at home. (about 20 minutes) Drama –students have to learn a part for the next lesson (about 40 minutes). Biology/Chemistry—students have to write a short report. (about 20 minutes) 16. At _______, students are having a painting lesson. A. 10:30 a. m. B. 11:35 a. m. C. 1:30 p. m. D. 2:15 p. m. 17. The underlined word “Alternatively” is closest in meaning to “_______”. A. As another choice B. For this reason C. At the same time D. In other words 18. Students should prepare a new part of _______ ahead of time as their homework. A. Technology B. Biology C. Drama D. Chemistry 19. Students can learn how to _______ according to the information in the table. A. make a video B. write a report on Drama C. play basketball D. surf the Internet safely 20. The information in the table is mainly for students to _______. A. take classes B. do their homework C. choose teachers D. organize hobby groups 第二部分: 英语知识运用(共两节;满分35分) 第一节 完形填空 (共20小题;每小题1分,满分20分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。 One day, a boy was playing basketball in the living room in high spirits. Then his basketball hit a vase off the shelf 21 . The vase dropped on the floor, its mouth 22 off a large piece. To 23 the great trouble he caused, the boy glued the pieces together and put the vase back to its place. His mother 24 the change on it that evening. She asked the boy 25 he broke the vase. Being scared of 26 , the boy said that a wild cat jumped in front the window and knocked the vase 27 the shelf. His mother was quite clear that her son was 28 , for all the windows were closed by her each day. However, she just remained 29 and said, “It seems that it’s my carelessness not to have the window 30 closed.” Before going to bed, the mother asked him to go to the study. On seeing her son enter in 31 , she took a chocolate box out of a drawer and gave one to him. “Baker, this chocolate is a 32 for you, for you created a cat with your special 33 .” Then, she put another chocolate in his hand. “This chocolate is a reward for your ability to restore (修复). But remember, to restore a vase needs more powerful glue and 34 special technique.” With that, she took out the third chocolate, “The last chocolate 35 my deep apology to you. I shouldn’t have laid a vase in a place 36 it could so easily fall down. I wish you hadn’t been 37 , my sweetheart.” The following days were the same as before. The only 38 was that the boy had never told a lie since then. Because once he 39 to lie, the three chocolates would remind him to be 40 . Sometimes, no punishment itself is a kind of punishment. 21. A. on purpose B. by accident C. in turn D. on time 22. A. sent B. taken C. knocked D. cut 23. A. make B. gain C. cover D. discover 24. A. forgot B. searched C. accepted D. noticed 25. A. how B. whether C. why D. when 26. A. punishment B. disagreement C. argument D. judgment 27. A. over B. into C. off D. from 28. A. joking B. complaining C. bargaining D. lying 29. A. curious B. calm C. nervous D. silent 30. A. tightly B. politely C. quietly D. rudely 31. A. anger B. fear C. peace D. fun 32. A. sign B. trick C. reward D. warning 33. A. technique B. skill C. ability D. imagination 34. A. higher B. longer C. lower D. wider 35. A. shows off B. depends on C. stands for D. puts away 36. A. which 37. A. angry B. that B. scared C. what C. sad D. where D. moved 38. A. hope B. change C. message D. answer 39. A. intended B. promised C. managed D. pretended 40. A. careful B. helpful C. honest D. patient 第II卷 (非选择题 满分40分) 第二部分: 英语知识运用(共两节,满分35分) 第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分) 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。 A father was worried about his son , who was sixteen years old _____41____had no courage at all. So his father decided to call ____42_____a Buddhist monk(禅师) to train his boy. The Buddhist monk said to the boy’s father, “You should leave your son alone here. I’ll make him into a real man within three months. ___43___, you can’t come to see him during this period.” Three months later, the boy’s father returned. The Buddhist monk arranged a boxing match between the boy and an___44_____ (experience) boxer. Each time the fighter __45__ (strike) the boy, he fell down, but at once the boy stood up; and each time the boy was knocked down,the boy stood up again. Several times later, the Buddhist monk asked, “__46__do you think of you child?” “What a shame!” the boy’s father said,“I never thought he would be so _47__(easy) knocked down. I needn’t have him left here __48___ longer.” “I am sorry that is all you see. Don’t you see that each time he falls down ,he stands up again instead of ____49_____(cry)? That’s the kind of courage you wanted him ____50____(have ).” 第三部分: 书面表达(共1小题;满分25分) 近年来,我国许多地区出现了雾霾天气,空气污染对人体健康造成的不良影响令人担忧。请你给21stCentury报社写一封信,倡议全国的中学生们从自身做起,环保出行。 内容:1.空气污染有害身体健康(be harmful to…); 2.汽车排放的二氧化碳是造成空气污染的主要原因之一(pollute the air with…); 3.提出环保出行方式的建议(finda cleaner way to travel…)。 参考词汇:雾霾haze;二氧化碳carbon dioxide; 节能energy-saving 注意:1.开头语和结束语已为你写好,不计入总词数; 2.可适当增加细节,使行文连贯; 3.文中不能出现考生的真实个人信息; 4.词数100左右。 Dear editor, I’m writing to talk about air pollution.____________________________________ ____________________________________________________________________________ ____________________________________________________________________________ ____________________________________________________________________________ ____________________________________________________________________________ ____________________________________________________________________________ ____________________________________________________________________________ Therefore,I call on all the students to join us to build up a low_carbon world. Yours, Li Hua 2016年辽宁省普通高中学生学业水平模拟考试 英语参考答案及评分标准 一、参考答案 第I卷 1.A 2.B 3.B 4.C 5.D 6.D 7.C 8.D 9.A 10.B 11.D	12.B 13.A	14.C	15. A 16.B	17.A	18.C 19.D	20.A 21.B 22.C	23.C	24.D 25.B	26.A	27.C 28.D	29.B	30.A 31.B	32.C	33.D 34.A	35.C	36.D 37.B	38.B	39.A 40.C 第II卷 41. but 42. on 43.However 44. experienced 45. struck 46.What 47.easily	48. any 49. crying 50. to have 书面表达: One possible version: Dear Editor, I’m writing to talk about air pollution. In recent years, there is so much haze in the air in many areas of China. That’s harmful to us. So more and more people are worried about it. As we know, one major reason of air pollution is cars, because they pollute the air with carbon dioxide. In my opinion, we have to find a cleaner way to travel. We students should cycle and walk more. For one thing, cycling and walking don’t need any petrol , so they are energy-saving. For another , they are friendly to environment. What’s more, they are of benefit to our health. Therefore, I call on all the students to join us to build up a low-carbon world.    评分标准: 1. 1— 20题:每题2分。 2. 21—40题:每题1分。 3. 41—50题:每题1.5分。 书面表达:25分 评分原则: 1、 本题总分为25分,按5个档次给分。 2、 评分时,先根据文章的内容和语言初步确定其所属档次,然后以该档次的要求来衡量,确定或调整档次,最后给分,以鼓励学生为主。 3、 英、美拼写及词汇用法均可接受。 资源来源网络,https://www.kuaiwen.net ·13· 
本文档由 快问网2018-10-05 15:39:31上传分享
给文档打分
您好可以输入 255 个字符
kuaiwen文库的中文名是什么?( 答案:快问 )
评论列表
  • 暂时还没有评论,期待您的金玉良言