doc文档 2016-2017年湖北省黄石市第三中学高二上学期期中考试英语试题

高考试题库 > 高二考试试题 > 英语试题 > 文档预览
15 页 0 下载 173 浏览 0 评论 0 收藏 3.0分
快问网提示:如果当前文档出现乱码或未能正常浏览,请先下载原文档进行浏览。
2016-2017年湖北省黄石市第三中学高二上学期期中考试英语试题 第 1 页 2016-2017年湖北省黄石市第三中学高二上学期期中考试英语试题 第 2 页
下载文档到电脑,方便使用
还有 13 页未阅读,继续阅读
 黄石三中2016-2017学年度上学期期中考试 高二年 级英语试卷 第一部分:听力(共两节,满分30分) 做题时,先将答案划在试卷上. 录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。 第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1.What are the speakers talking about? A. Having a birthday party.	B. Doing some exercise. C. Getting Lydia a gift 2.What is the woman going to do? A. Help the man. B. Take a bus. C. Get a camera 3.What does the woman suggest the man do? A. Tell Kate to stop. B. Call Kate,s friends. C. Stay away from Kate. 4.Where does the conversation probably take place? A. In a wine shop. B. In a supermarket. C. In a restaurant. 5.What does the woman mean? A. Keep the window closed.	B. Go out for fresh air. C. Turn on the fan. 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6、7题。 6.What is the man going to do this summer? A. Teach a course. B. Repair his house. C. Work at a hotel. 7.How will the man use the money? A. To hire a gardener. B. To buy books. C. To pay for a boat trip. 听第7段 材料,回答第8、9题。 8.What is the probable relationship between the speakers? A. Schoolmates. B. Colleagues. C. Roommates. 9.What does Frank plan to do right after graduation? A. Work as a programmer. B. Travel around the world. C. Start his own business. 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第8段材料,回答第10至12题 10.Why does the woman make the call? A. To book a hotel room. B.To ask about the room service C.To make changes ti a reservation 11.When will the women arrive at the hotel? A.On September 15 B.On September 16 C.On September 23[来源:学科网] 12.How much will the woman pay her room per night? A. $179         B.$199         C.$219 听第9段材料,回答第13至16题。 13.What is the woman’s plan for Saturday? A.Going shopping     B.Going camping     C.Going boating 14.Where will the woman stay in Keswick? A.In a country inn     B.In a five-star hotel    C.In her aunt’s home 15.What will Gordon do over the weekend? A.Visit his friends B.Watch DVDs C.Join the woman 16.What does the woman think of Gordon’s coming weekend? A.Relaxed B.Boring C.Busy. 听第10段材料,回答第17至20题 17.Who is Wang Ming? A.A student B. An employer C.An engineer 18.What does the speaker say about the college job market this year? A.It’s unpredictable B. It’s quite stable C.It’s not optimistic 19.What percentage of student job seekers have found a job by now? A.20% B. 22% C. 50% 20.Why are engineering graduates more likely to accept a job? A.They need more work experience B.The salary is usually good C.Their choice is limited. 第二部分 阅读理解(共两节,满分40分) 第一节(共15小题:每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 A At home, ordering food from a menu is a normal, everyday routin e. I don’t even give it a second thought. In China, it’s a whole other story! Here, ordering is a fun game of trial and error, and the adventure begins before the food is even served! Many restaurants in central Beijing advertise “Engl ish language menus”, but the translations can just add to the confusion. Although accompanying pictures can be a helpful relief, the translations often make the whole experience even more amusing. During my first few weeks in China I tried some delicious dishes with strange names. As an experiment, my friends and I would order things like “students addicted to chicken gristle (软骨)” and “red burned lion head”. It was always fun to see what landed on our table. Eventually we learned that “lion head” was actually pork, and “students” are “addicted” to diced (切碎的) chicken with green pepper. Recently, I came across a busy restaurant down a narrow side street in a Beijing hutong. It was lunchtime and the small room was packed with people sitting on small stools (凳子) eating noodles. I was hungry and cold, and the steaming bowls looked irresistible! I sat myself down and called out for a “caidan!” In response, the waitress pointed to a wall at the back of the restaurant. The wall was full of Chinese characters describing numerous dishes. There was only one sentence in English : “crossing over the bridge noodles”. I had never heard of the dish and had no idea what it would taste like. I took a gamble and ordered one bowl of “crossing over the bridge noodles”. A few minutes later the waitress carried over a heavy bowl full of broth (肉汤) and I quickly dug in. It was the best bowl of noodles I had ever tasted! I have been back again and again and each time I point at the one English sentence – “crossing over the bridge noodles”. I always enter a restaurant in China feeling excited and a little nervous. Who knows what the next ordering adventure will reveal?[来源:Zxxk.Com] 21. How does the writer find the English-language menus in many of Beijing’s restaurants? A. Easy to understand. B. Confusing but amusing. C. Boring and annoying. D. Accurate and helpful. 22. The underlined word “gamble” in the last paragraph probably means ______. A. taste B. look	C. step D. risk 23. The passage mainly deals with ______. A. the author’s favorite Chinese dishes B. a comparison between Western food and Chinese food C. the fun the author had ordering food in China’s restaurant D. the correct way to translate the names of Chinese dishes into English 24. The passage is developed mainly in the form of _____________. A. examples and statements B. comparison and conclusion C. causes and effects D. time and description B In some ways, the United States has made some progress. Fires no longer destroy 18,000 buildings as they did in the Great Chicago Fire of 1871, or kill half a town of 2,400 people, as they did the same night in Peshtigo, Wisconsin. Other than the Beverly Hill Supper Club fire in Kentucky in 1977, it has been four decades since more than 100 Americans died in a fire. But even with such successes, the United States still has one of the worst fire death rates in the world. Safety experts say the problem is neither money nor technology, but the indifference(无所谓) of a country that just will not take fires seriously enough. American fire departments are some of the world's fastest and best-equipped. They have to be. The United States has twice Japan's population, and 40 times as many fires. It spends far less on preventing fires than on fighting them. And American fire -safety lessons are aimed almost entirely at children, who die in large numbers in fires but who, against popular beliefs, start very few of them. Experts say the error is an opinion that fires are not really anyone's fault. That is not so in other countries, where both public education and the law treat fires as either a personal failing or a crime. Japan has many wood houses; of the 48 fires in world history that burned more than 10,000 buildings, Japan has had 27 punishments for causing a big fire that can be as severe as life imprisonment. In the United States, most education dollars are spent in elementary schools. But, the lessons are aimed at too limited a number of people; just 9 percent of all fire deaths are caused by children playing with matches. The United States continues to depend more on technology than laws or social pressure. There are smoke detectors in 85 percent of all homes. Some local building laws now require home sprinklers (喷水装置). New heaters and irons shut themselves off if they are tipped. 25. The reason why so many Americans die in fires is that _____. A. they took no interest in new technology B. they did not pay great attention to preventing fires C. they showed indifference to fighting fires D. they did not spend enough money on f ire equipment [来源:学§科§网] 26. It can be inferred from the passage that______. A. fire safety lessons should not be aimed only at American children B. American children have not received enough education of fire safety lessons C. Japan is better equipped with fire equipment than the United States D. America's large population leads to more fires 27. Which of the following statements is true according to the passage? A. There has been no great fire in the USA in recent 40 years that leads to high death rate. B. There have been several great fires in the USA in recent 40 years that lead to high death rate. C. There has been only one great fire in the USA in recent 40 years that led to high death rate. D. The fire in Kentucky in 1977 made only a few people killed. C The meaning of silence varies among cultural groups. Silences may be thoughtful, or they may be empty when a person has nothing to say. A silence in a conversation may also show  stubbornness, or worry.  Silence may be viewed by some cultural groups as extremely uncomfortable; therefore attempts may be made to fill every gap(间隙)with conversation.  Persons in other cultural groups value silence and view it as necessary for understanding a  person's needs. Many Native Americans value silence and feel it is a basic part of communicating among  people, just as some traditional Chinese and Thai persons do. Therefore, when a person from one of these cultures is speaking and suddenly stops, what maybe implied(暗示) is that the person wants the listener to consider what has been said before continuing. In these cultures, silence is a call for reflection. Other cultures may use silence in other ways, particularly when dealing with conflicts among people or in relationships of people with different amounts of power. For example, Russian, French, and Spanish persons may use silence to show agreement between parties about the topic under discussion. However, Mexicans may use silence when instructions are given by a person in authority rather than be rude to that person by arguing with him or her. In still another use, persons in Asian cultures may view silence as a sign of respect, particularly to an elder or a person in authority. Nurses and other care-givers need to be aware of the possible meanings of silence when they come across the personal anxiety their patients may be experiencing. Nurses should recognize their own personal and cultural construction of silence so that a patient’s silence is not interrupted too early or allowed to go on unnecessarily. A nurse who understands the healing(治愈) value of silence can use this understanding to assist in the care of patients from their own and from other cultures. 28.What does the author say about silence in conversations? It implies anger. B.It promotes friendship. C. It is culture-specific. D.It is content-based. 29.Which of the following people might regard silence as a call for careful thought? The Chinese.	  B.The French.  C.The Mexicans.  D.The Russians. 30.What does the author advise nurses to do about silence? Let it continue as the patient pleases. B. Break it while treating patients. C. Evaluate its harm to patients. D. Make use of its healing effects. 31.What may be the best title for the text? Sound and Silence   B. What It Means to Be Silent C. Silence to Native Americans   D. Speech Is Silver; Silence Is Gold D Do you believe that things are connected for no scientific reason at all? For example, do you avoid saying the word “four” to avoid bad luck? If so, you have a superstition (迷信). And you’re not alone – all kinds of people have them. For example, Portugal’s soccer superstar Cristiano Ronaldo always steps onto the pitch (球场) with his right foot first, according to The Telegraph. And sports players are not alone in having superstitions. A visitor once asked the Nobel Prize winning scientist Niels Bohr whether he really believed that the horseshoe he’d hung at his country home was lucky. “Of course not,” the Danish physicis t said. “But I understand it’s lucky whether you believe in it or not.” One recent study found that even scientists at MIT and other top US schools tended to look for a meaning in natural events, similar to the connection between stepping on the pitch and playing soccer well, according to The Atlantic. When the researchers gave the scientists little time to answer questions, they were twice as likely to agree with statements such as “Trees produce oxygen so that animals can breathe” as they were when they had more time to think about their reply. It seems that fear can make people think differently in this way, too. In a British study, students imagined meeting a “witch” who said she would cast (施魔法) an evil spell(符咒) on them. About half said a scientist shou ld not be worried about the spell. Yet each of them said that, personally, they wouldn’t let the witch do it to them. So why are so many of us superstitious? Well, it seems to be our way of dealing with the unknown. “Many people quite simply just want to believe,” Brian Cronk, a professor of psychology at Missouri Western State University, said in a 2008 interview. “The human brain is always trying to work out why things happen, and when the reason is not clear, we tend to make up some pretty bizarre (古怪的) explanations.” And these explanations aren’t completely unhelpful. In fact, superstitions can sometimes work and bring real luck, according to psychologists at the University of Cologne in Germany in the May 2010 issue of the journal Psychological Science. They found that believing in something can improve performance on a task like an exam. So, what about you? What superstitions do you follow to keep you safe and successful? 32. The author mentions avoiding saying the word "four" in the opening paragraph to _____. A. show how foolish it is to believe in superstitions B. introduce the readers to the topic of superstitions C. discuss the scientific reasons behind superstitions D. prove that it is reasonable to be superstitious 33. How many superstitious practices are mentioned in the passage? A. 2 B. 3 C. 4 D. 5 34. What’s the author’s attitude to superstitions? A. Neutral B. Positive	C. Negative D. Unknown 35. What is the best title of the article? A. How to get rid of superstitions B. How superstitions affect our daily lives C. How some common superstitions came into being D. Why superstitions are common 第二节(共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选 项,选项中有两项为多余选项。 Feeling both positive and negative emotions is a natural part of being human. We might use the word "negative" to describe more difficult emotions, but it doesn't mean those emotions are bad or we shouldn't have them. Still, most people would probably rather feel a positive emotion than a negative one. 36 . What matters is how our emotions are balanced — how much of each type of emotion, positive or negative, we experience. How Negative Emotions Help Us Negative emotions warn us of threats or challenges that we may need to deal with. For example, fear can alert us to possible danger. 37 . Angry feelings warn us that someone is stepping on our toes, crossing a boundary, or violating our trust. Anger can be a signal that we might need to a ct on our own behalf. Negative emotions focus our awareness. 38 . But too many negative emotions can make us feel anxious, exhausted, or stressed out. When negative emotions are out of balance, problems might seem too big to handle. How Positive Emotions Help Us Positive emotions balance out negative ones, but they have her powerful benefits, too. Instead of narrowing our focus like negative emotions do, positive emotions affect our brains in ways that increase our awareness, attention, and memory. They help us take in more information and hold several ideas in mind at once. 39 .[来源:学,科,网] When positive emotions open us up to new possibilities, we are more able to learn and build on our skills. 40 . A. What helps you feel confident? B. That leads to doing better on tasks and tests. C. It’s a signal that we might need to protect ourselves. D. They help us focus on a problem so we can deal with it. E. For example, it’s likely you’d prefer to feel happy instead of sad. F. And they then make us understand how different ideas relate to each other. G. Pay attention to these powerful tools and find ways to make time for them. 第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分) 第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分) 阅读下面的短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 Lainey finished third grade. She had good grades and could read 41 grade level, but she did not like to read. On a family car trip, her Aunt Dede pulled out a copy o f Harry Potter, as a surprise for her 42 . But Lainey took one look at it, 43 her eyes, and said, “Boring!” Aunt Dede, a teacher, had read the book to her students, and they loved it. 44 the youngest children in the class were 45 by the story. They 46 with great interest and then 47 joined in grand conversations about Harry`s adventures. “How can you say it`s 48 ? Have you read it? ” asked Aunt Dede. “No, it`s too long and it doesn`t have any 49 .” complained Lainey. “Oh, that`s where you are 50 ;there are lots of pictures. Every page is full of pictures; you just have to read the words to 51 them. It`s like magic.” “Nic e try , Aunt Dede,” Lainey replied 52 from the back seat. Another 53 was in order. “Well, if you don’t want to read it, give it 54 .Maybe your mom would 55 hearing the story.” The book sailed through the air to Aunt Dede and she began to read it aloud. By the end of the first chapter, 56  were coming from the back seat:“Please read a little 57 .” Lainey is an example of an 58 reader. As shown here, Lainey can become  59 about reading when  60  with literature on topics that interest her, and when the people around her model involvement in the reading process. 41.A.within B.on C.to D. above 42.A.daughter B.niece C.student D.friend 43.A.opened B.dried C.rolled D.shaded 44.A.Even B.Still C.Just D.Yet 45.A.surprised B.annoyed C.puzzled D.attracted. 46.A.read B.told C.listened D.wrote 47.A.suspectedly B.anxiously C.calmly D.enthusiastically 48.A.amazing B.boring C.ridiculous D.humorous 49.A.pictures B.stories C.adventures D.conversations 50.A.crazy B.foolish C.wrong D.different 51.A.ee B.match C.show D.recognize 52.A.sourly (怪怪地) B.patiently C.eagerly D.shyly 53.A.idea B.try C.belief D.behavior 54.A.away B.out C.in D.back 55.A.enjoy B.admit C.mind D.finish 56.A.decisions B.requests C.comments D.promises 57.A.more clearly   B.longer   C.louder   D.more carefully 58.A.Unpleasant   B.Innocent   C.unwilling    D.independent  59.A.astonished     B.worried   C.confused   D.excited 60.A.presented     B.concerned  C.disturbed    D.replaced[来源:Zxxk.Com] 第 II 卷 第二节 语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)[来源:Zxxk.Com] 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。 It is recommended that one of the effective ways to make your English writing skills improved should be keeping a diary.    61   (compare) with other forms of writing, it takes   62    (little) time as well as being shorter. It is    63    (universe) recognized that you will get to learn how to express yourself in English if you insist on practising. Apparently you may meet with a good many    64    (difficult) at times. The trouble is that you cannot find appropriate words and phrases to give expression to your mind. In addition, there are lots of idiomatic ways of Chinese appearing in your diary.     65   my point of view, a piece of good advice is that there should be no other way more suitable than   66   (keep) a notebook and an English dictionary   67   easy reach. Whenever something    68    (beat) you, put   69    down and then consult the dictionary. Certainly you can get help from your English teacher if necessary. I’m sure it is of g reat use to keep a diary in English for the    70   (improve) of writing abilities.   第四部分写作(共两节,满分35分) 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。 文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。[来源:学科网ZXXK] 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词; 2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 When I came into the lecture hall, many reporters seemed very exciting. They were discussing about their stories for the newspaper. Then Junior 3 reporters shared their experience of what to improve their English and wrote better articles. I listened carefully and took notes. Before that , our teacher talked about writing skills. She taught us useful way to build a good story structure and stress the theme of a story. I wrote them [and planned to practice later. Many students are afraid to write articles by English, but I am not. Even though I have made mistakes and haven’t always written very well, I still keep writing. It will be wonderfully when my article gets publish! 第二节 书面表达(满分25分) 高二阶段学习比较紧张,正确的学习方法尤为重要。下表显示了两位同学不同的学习方法,请简述并发表你的观点。 字数在100—120之间。文章开头已经给出。 学习方法 李华 王海 你的 观点 白天 上课专心听讲,尽可能经常向老 师请教疑难问题。 上课打瞌睡,漏掉了许多要点。    晚上 花较少时间完成作业,早点休息,上课经常保持旺盛的精力 花较多的时间完成作业,熬夜学习,导致注意力无法集中。 参考词汇: attentively  专心    energetic  精力旺盛 concentrate on  集中精力于  effectively  有效地 Li Hua and Wang Hai are two students of Senior Two.Both of them work hard but they have different learning methods. 高二英语参考答案 听力 CBACA CBAAC BBCAB BACAB 阅读 21-24 BDCA 25-27 BAC 28-31.C A D B 32-35 BBAD 36-40 ECDFB 完型 41.D 42.B 43.C 44.A 45.D 46.C 47.D 48.B 49.A 50.C 51.A 52.A 53.B 54.D 55.A 56.B 57.C 58.C 59.D 60.A 语法填空61. Compared 62. less 63. universally 64. Difficulties 65. In 66. keeping 67. within	68.beats 69.it 70.Improvement 改错 When I came into the lecture hall, many reporters seemed very exciting. They were discussing excited about去掉t their stories for the newspaper. Then Junior 3 reporters shared their experience of what(how) to improve their English and wrote better articles. I listened carefully and took notes. Before write After that , our teacher talked about writing skills. She taught us useful way to build a good story ways structure and stress the theme of a story. I wrote them 加入down and planned to practice later. Many students were afraid to write articles by English, but I am not. Even though I have made in mistakes and haven’t always written very well, I still keep writing. It will be wonderfully wonderful when my article gets publish! published 书面表达 One possible version : Li Hua and Wang Hai are two students of Senior Two.Both of them work hard but they have different learning methods.Li Hua listens to her teachers attentively, tries to catch everything that the teachers say in class ,consults her teachers and asks her teachers for help as often as possible if she has some problems.Because of this, she spends less time doing her homework, so it is certain that she can go to bed earlier and always keeps energetic in the day. However, Wang Hai has quite a different way of learning.He likes to sit up late at night doing his homework, so he often feels sleepy in class.As a result, he misses lots of key points and it usually takes him more time to finish his homework, which makes it difficult for him to concentrate on what he is doing. In my opinion, Li Hua learns more effectively in class and has more free time to enjoy herself.So I prefer her learning method. 22.B考查名词。A.daughter女儿;B.niece侄子;C. student 学生;D.friend朋友。根据“姑姑拿出一本哈利比特”,可知是“给她侄子一个惊喜”,故选B。 23.C考查动词。A.opend打开;B.dried哭;C.rolled滚动;D.shaded遮蔽。句意:Lainey看了它一眼,转动着眼珠,说“令人厌烦”。故选C。 28.B考查形容词。A.amazing令人惊讶的;B.boring厌烦的;C.ridiculous荒谬的;D.humorous幽默的。根据第一段最后一个单词,可知此处意思是“你怎么能说它是令人厌烦的呢”?故选B。 29.A考查名词。A.pictures图画;B.stories故事;C. adventures冒险; D.conversations谈话。句意:它太长,也没有图画。根据文章第一句可知他是一个三年级的孩子,当然喜欢看图画。故选A。 30.C考查形容词。A.crazy疯狂的;B.foolish 愚蠢的;C. wrong 错误的;D.different不同的。 根据空格下句“有许多图画,每页都有图画”。可知你说没图画是你“错了”。故选C。 31.A考查动词。A.see看见;B. match匹配;C.show展示;D.recognize认出。句意:只是你必须读单词才能看见它们。故选A。 32.A考查副词。A.sourly怪怪地,酸酸地;B.patiently耐心地;C. eagerly热切地; D.shyly害羞地。句意:Lainey怪怪地说,“试一次”。故选A。 33.B考查名词。A.idea主意,想法;B.try尝试;C.belief信念;D.behavior举止,行为。句意:又试了一次。故选B。 34.D 考查副词。A.away离开;B.out外面;C.in在---里面;D.back向后地。句意:如果你不想读它,把它还回去。give back归还,故选D。 35.A考查动词。A.enjoy喜爱;B.admit承认;C. mind介意; D.finish完成。句意:或许你的妈妈喜欢听这个故事。故选A。 39.D考查过去分词。A.astonished 吃惊的; B.worried担忧的;  C. confused 困惑的; D.excited兴奋的。正如上面所示,Lainey关于阅读能变的兴奋。故选D。 40.A考查动词。A. presented赠送,提出,呈现;  B. concerned 牵挂;C.disturbed 干扰; D.replaced代替。句意:当提供给他感兴趣的话题时,Lainey关于阅读能变的兴奋。present提出,呈现。故选A。 附件1:律师事务所反盗版维权声明 附件 2:独家资源交换签约学校名录(放大查看) 学校 名录参 见:h ttp://w ww.zx xk.com/wxt/list. aspx ? ClassID=3060 
本文档由 快问网2018-10-05 15:32:40上传分享
给文档打分
您好可以输入 255 个字符
kuaiwen文库的中文名是什么?( 答案:快问 )
评论列表
  • 暂时还没有评论,期待您的金玉良言