doc文档 2016-2017年湖北省黄冈市高二上学期期末模拟测试英语试题

高考试题库 > 高二考试试题 > 英语试题 > 文档预览
10 页 0 下载 145 浏览 0 评论 0 收藏 3.0分
快问网提示:如果当前文档出现乱码或未能正常浏览,请先下载原文档进行浏览。
2016-2017年湖北省黄冈市高二上学期期末模拟测试英语试题 第 1 页 2016-2017年湖北省黄冈市高二上学期期末模拟测试英语试题 第 2 页
下载文档到电脑,方便使用
还有 8 页未阅读,继续阅读
 整理 资源来源网络(https://www.kuaiwen.net)” 2016—2017学年黄冈市上学期期末考试 模拟卷(2) 高二英语 (考试时间:90分钟 试卷满分:120分) 4. 考试范围:必修5,选修6 第I卷 第一部分 阅读理解(共两节,满分40分) 第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 A What’s On? Electric Underground  7:30pm–1:00am Free at the Cyclops Theatre Do you know who’s playing in your area? We’re bringing you an exciting evening of live rock and pop music from the best local bands. Are you interested in becoming a musician and getting a recording contract(合同)? If so, come early to the talk at 7:30pm by Jules Skye, a successful record producer. He’s going to talk about how you can find the right person to produce your music. Gee Whizz  8:30pm–10:30pm Comedy at Kaleidoscope Come and see Gee Whizz perform. He’s the funniest stand-up comedian on the comedy scene. This joyful show will please everyone, from the youngest to the oldest. Gee Whizz really knows how to make you laugh! Our bar is open from 7:00pm for drinks and snacks(快餐). Simon’s Workshop  5:00pm–7:30pm Wednesdays at Victoria Stage This is a good chance for anyone who wants to learn how to do comedy. The workshop looks at every kind of comedy, and practices many different ways of making people laugh. Simon is a comedian and actor who has 10 years’ experience of teaching comedy. His workshops are exciting and fun. An evening with Simon will give you the confidence to be funny. Charlotte Stone  8:00pm–11:00pm Pizza World Fine food with beautiful jazz music; this is a great evening out. Charlotte Stone will perform songs from her new best-selling CD, with James Pickering on the piano. The menu is Italian, with excellent meat and fresh fish, pizzas and pasta(面食). Book early to get a table. Our bar is open all day, and serves cocktails, coffee, beer, and white wine. 1.Who can help you if you want to have your music produced? A. Jules Skye. B. Gee Whizz. C. Charlotte Stone. D.James Pickering. 2.At which place can people of different ages enjoy a good laugh? A. The Cyclops Theatre. B. Kaleidoscope. C. Victoria Stage. D. Pizza World. 3.What do we know about Simon’s Workshop? A. It requires membership status. B. It lasts three hours each time. C. It is run by a comedy club. D. It is held every Wednesday. 4.When will Charlotte Stone perform her songs? A.5:00pm–7:30pm. B.7:30pm–1:00am. C.8:00pm–11:00pm. D.8:30pm–10:30pm. B Schools across the world are trying to come up with creative solutions to keep students active. Some are replacing conventional classroom chairs with exercise balls or standing desks. At Ward Elementary School in Winston, North Carolina students have adopted an innovative program that entails(需要) riding bikes while reading. Scott Ertl came up with the idea while he was exercising and reading at the gym. Believing it would be a fun way to convince students to become more active, he placed one bike in the corner of his classroom and encouraged them to use it during independent reading sessions. It was so popular that Ertl decided to add more bikes and offer the Read and Ride program to the entire school. Today Ward Elementary School has a special exercise room filled with bikes that can be used by students while completing their daily reading assignments. Besides making reading more fun, the program also helps students exercise at a comfortable pace without the pressure that comes with regular sports-related activities. It is also a perfect way to release pent-up energy during days when the weather is not conducive to outdoor activities. Most importantly, however, are the program’s academic benefits. A year after Read and Ride was introduced at Ward Elementary School, students actively involved in the program demonstrated an astounding 83% reading proficiency(能力). Those who had not taken advantage of the exercise bikes tested at a much lower, 41%. Though the improvement in academic achievement cannot all be attributed to(归因于) programs like Read and Ride, experts believe they are a significant contributor. That’s because studies have shown that physical activity stimulates brain cells and helps prepare it for learning. As word of the difference made by this easy-to-execute exercise program spreads, don’t be surprised to find schools across the country adopt "Read and Ride" for their students. 5. What does Scott Ertl do according to the passage? A. An expert. B. A coach. C. A teacher. D. A bike maker. 6. Which of the following is the most important benefit of "Read and Ride"? A. Making students interested in reading. B. Helping students build up their body. C. Having students’ riding ability improved. D. Contributing to improving students’ reading ability. 7. What can be inferred from the passage? A. Schools all over the USA will adopt "Read and Ride" soon. B. Ward Elementary School hasn’t adopted the Read and Ride program. C. Students in Ward Elementary School created the Read and Ride program. D. The improvement of students’ reading ability completely results from "the Read and Ride program". 8. The author’s attitude towards the Read and Ride program may be described as _______. A. disapproving B. positive C. negative D. doubtful C "Wake up. Alicia is waiting for you outside," my mother called from the kitchen. My mother didn’t like me going to my friend’s house in the mountains for this weekend. "I trust you, but I don’t trust the people there," she said seriously. "I’m going to be fine," were my last words before closing the door of the Jeep. The vehicle went along the dusty road and my mother grew smaller in the distance. The trip over the rough road was uncomfortable. It was scary to climb the steep hills surrounded by great pines. After a long trip we finally arrived at the house. From the moment I got there I knew I would forever love the house. It was decorated like an old country home. My room was small, yet set up nicely. That night I went to sleep early, not because I didn’t want to continue my search, but because I was tired after the long trip. In the morning, the singing of the birds woke me up. The light was just getting through the window. A strong smell of baking and fresh coffee came from the kitchen. I wandered around looking for a living soul, but the house was empty. I had the whole day to myself; my friend had gone hiking. I didn’t want to go with her. The main reason for this trip was to spend some time alone thinking about the events happening in my life. After an icy shower, my energies were at their fullest. With basket in hand, I started my hunt. I did not mind walking alone; it was a wonderful feeling to be in contact with nature for the first time. The sound of the water running through the rocks gave me great peace. I never felt such independence in my soul before. 9. According to the first paragraph, we can know that . A. the author took a cold attitude towards her mother B. the author had an argument with her mother C. the author preferred to live in the mountains D. the author’s mother was worried about her safety 10. The purpose of the trip for the author is to . A. enjoy the quiet and beautiful nature B. continue her search for special things C. give herself a chance to think alone D. go hiking in the mountains with her friend 11. What is the main idea of the passage? A. Her close friend. B. The peaceful life. C. A favorite trip. D. The distant village. D A walk in a farmers’ market often brings one to explore new food options, and now more locally-farmed protein (蛋白质) choices are available to help bridge the gap between our meals and the farms on which they grew. More and more local small farms are popping up in opposition to factory farms. Today’s commercial farms do not fit the image that comes to mind while happily singing along to "Old McDonald." Instead, most of the nation’s food comes from CAFOs – Concentrated Animal Feeding Operations – where animals are kept in tightly enclosed conditions as they are fattened up and readied to be killed for food. Fortunately, knowing exactly where one’s food comes from has led to an increase in the availability of what is known as "grass-fed" beef. Technically, all cattle are grass-fed for at least a limited amount of time, but what makes the meat significant is that it is grass-finished, not force-fed corn, soy or grains. This change in diet makes all the difference since corn is not part of the cow’s traditional diet, and therefore causes major health issues for it. To deal with the health issues, antibiotics (抗生素) are used and some of the antibiotics used to treat the cattle are similar to those given to humans, so they can decrease the effectiveness of medicine when a consumer is sick. A healthier diet for the cattle leads the meat to lower in both fat and calories. And when cooking grass-fed beef, you’d better use a slightly lower temperature to make it more delicious. 12.The underlined words popping up (1st Para.) probably means __________ . A. improving B. appearing C. profiting D. fading 13.The song "Old McDonald" describes__________ . A. commercial farms providing fast food B. commercial farms providing unpopular foods C. animals raised freely on local farms D. animals kept in tightly enclosed conditions 14.Some medicines are less effective for beef consumers probably because__________ . A. some cattle feed on grains B. all cattle eat grass C. some antibiotics are used by both cattle and people D. some medicines are used to treat sick cattle 15.We can infer from the text that_________ . A. food from local farms can help add to the variety in our daily meals B. soy or grains are on the list of traditional diets of the cattle C. corn for the cattle leads the meat to lower in both fat and calories D. low temperature makes grass-fed beef more delicious 第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 It is easy for many people to catch a cold in the springtime or fall. It makes us wonder if scientists can send a man to the moon, why can’t they find a cure for the common cold? The answer is easy. 16 You never know which one you will get, so there isn’t a cure for each one.   17 Blood rushes to your nose and cause a block in it. You feel terrible because you can’t breathe well, but your body is actually eating the virus. Your temperature goes up and you get a fever, but the heat of your body is killing the virus. 18 You may feel very uncomfortable, but actually your wonderful body is doing everything it can to kill the cold. Different people do different things to deal with colds. In the United States and some other countries, for example, people might eat chicken soup to make themselves feel better. Some people take hot baths and drink warm liquids. 19 There is one interesting thing to note—some scientists say taking medicine when you have a cold is actually bad for you. The virus stays in you longer because your body doesn’t have a way to fight it and kill it. 20 There is a joke, however, on taking medicine when you have a cold. It goes like this: It takes about one week to get over a cold if you don’t take medicine, but it takes only seven days to get over a cold if you take medicine. A. Bodies can do an amazing job on their own. B. There are actually hundreds of kinds of cold viruses out there. C. Other people take medicine to stop various symptoms of colds. D. It can make our bodies stronger and stronger if we keep on doing this. E. When a virus attacks your body, your body works hard to get rid of it. F. You also have a runny nose to stop the virus from getting into your cells. G. Cold symptoms can also begin shortly after virus is first produced in the nose. 第二部分 英语知识运用(共两节,满分45分) 完形填空(共20小题;每小题1. 5分,满分30分) 阅读下面的短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 Years ago when I volunteered at a homeless shelter, I talked with a boy, Albert. He said he liked my   21  . "Do you want to see mine?" he said,   22   his leg. He was barefoot. He said he’d been meaning to pick up a pair but hadn’t gotten one. I felt a   23  feeling in my stomach. A few days later I was at home helping to   24   my daughter. I smiled when I   25   the socks over her feet. At that moment, Albert flashed in my  26  . At noon, I went to a department store and   27   a shopping cart with socks — nothing   28  , just white cotton men’s socks. The next morning, I drove to the Palisades Park, which is a common overnight—destination for   29  individuals, I grabbed one of the   30   from my trunk and walked across the grass. It was dark out. It was a beautiful feeling to   31   before the sun and most living things. I headed for a group of three men. Two were asleep and the third was digging through his shopping cart. It was loaded with plastic bottles and some clothes, and a few books — most   32  , everything he owned in this world. As I walked toward him, he turned and   33   me, perhaps questioning my intention. "I thought you might   34   some new socks, " I told him, handing him a pair. He looked   35   at first but took them, smiled and said, "Thank you." I gave two more  36   for his partners. I   37  . After 20 minutes, I returned for the second bag. An hour later, I   38   all the socks. Most people were sleeping, and I felt like a(n)   39   Santa Claus. I knew when they woke up they would find a very meaningful   40  . That gave me an amazing feeling. 21.A. books B. bags C. socks D. trousers 22.A. lifting B. hiding C. folding D. bending 23.A. genuine B. strong C. curious D. sinking 24.A. feed B. dress C. teach D. comfort 25.A. threw B. touched C. wrapped D. slid 26.A. position B. view C. mind D. room 27.A. filled B. equipped C. decorated D. exchanged 28.A. ugly B. cheap C. difficult D. fancy 29.A. wealthy B. homeless C. lazy D. proud 30.A. parcels B. containers C. bags D. boxes 31.A. get up B. leave behind	C. get back D. turn down 32.A. unbelievably	B. strangely C. importantly D. likely 33.A. attacked B. watched C. found D. asked 34.A. choose B. purchase C. need D. donate 35.A. confused B. ashamed C. shocked D. happy 36.A. socks B. packages C. dollars D. pairs 37.A. talked B. moved C. played D. held 38.A. sold out B. put away C. gave out D. turned away 39.A. real B. honest C. grateful D. reliable 40.A. book B. change C. life D. present 第II卷 注意:将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。 第二部分 英语知识运用(共两节,满分45分) 第二节 (共10小题;每小题1. 5分,满分15分) 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。 Have you ever told a story about someone but forgotten his or her name? Not   41  (worry)! In English, we have special names to replace it, so your story doesn’t come to a sudden stop. In the US, if a name has been forgotten,   42  (simple) say the name John Doe for a man, or Jane Doe for a woman. You can use these names for any situation where someone’s name is   43  (miss). For example: "Did you see that guy who got wet   44  the rain?" "Ah yes, poor John Doe." But   45  exactly is John Doe? The name is not real. It first appeared around  46  14th century in English courts. It was used to protect the identity of certain people. Today, it is not used in England. Yet John Doe and Jane Doe are names used in legal courts in the US.   47  are used when the identity of a person must not   48  (give) away. However in England, unknown people are called John Smith. This is   49  John has always been one of the most common first   50  (name) in English. And Smith is the most common family name. So next time you forget someone’s name, you know what to say. 第三部分 写作(共两节,满分35分) 第一节 短文改错(共10小题;每小题l分,满分10分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意: 1. 每处错误及其修改均限一词; 2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 Li Hua is an English learner who want to improve his reading skills, and he rarely practices. Yesterday he came and asked us for advices. "Any good athlete," I said, "who will tell you he practices hardly to get in shape and achieve high honors. Seldom we hear of any athlete becoming a champion without any effort. We consider training to be a part of the game. Once he is in shape, it is easier of an athlete to succeed. Reading skills develop the same way. Any person who reads a lot are bound to improve his reading comprehension." Feeling ashamed, Li Hua made upon his mind to practice more in future. 第二节 书面表达 (满分25分) 假设你是李华,你在美国的叔叔Uncle Li 给你写信想了解你的高考备考情况以及你理想的大学。请你给他写一封回信,告知他你毕业后想去美国旅行,希望他能陪同。 注意: 1. 词数100 左右; 2. 可以适当增加细节,以使行文连贯; 3. 信的开头和结尾已为你写好,不计入总词数。 参考词汇:高考College Entrance Exam Dear Uncle Li, I am really glad to receive your letter.____________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Best wishes. Yours, Li Hua 2016—2017学年黄冈市上学期期末考试原创模拟卷 高二英语·参考答案 第一部分 阅读理解 第一节 1. A 2. B 3. D 4. C 5. C 6. D 7. A 8. B	9. D 10. C 11. C 12. B 13. C 14. C 15. A 第二节 16. B 17. E	18. F 19. C 20. A 第二部分 英语知识运用 第一节 完形填空 21. C 22. A 23. D  24. B	 25. D 26. C 27. A 28. D  	29. B 30. C 31. A 32. D 33. B 34. C 35. A 	36. D	37. B 38. C 39. A	40. D 第二节 41. to worry 42. simply 43. missing 44. in 45. who 46. the 47. They 48. be given 49. because 50.names 第三部分 写作 第一节 短文改错 Li Hua is an English learner who to improve his reading skills, he rarely practices. Yesterday he came and asked for . "Any good athlete," I said, " will tell you he practices to get in shape and achieve high honors. Seldom we hear of any athlete becoming a champion without any effort. We consider training to be a part of the game. Once he is in shape, it is easier an athlete to succeed. Reading skills develop the same way. Any person who reads a lot bound to improve his reading comprehension." Feeling ashamed, Li Hua made his mind to practice more in future. 第二节 书面表达 Dear Uncle Li, I am really glad to receive your letter. You asked me about my study. As you know, the College Entrance Exam is approaching, and there are only 60 days left. So what I have to do every day is do endless exercises. To be honest, I have some difficulty learning maths. It is my teachers and classmates who always encourage me and give me confidence. Besides, it is very important to have a strong will and determination. I firmly believe I will be admitted into Beijing University where I can gain more knowledge and improve myself. After graduation, I want to pay a visit to America. I’d appreciate it if you act as my guide and show me around the places of interest in America. Best wishes. Yours, Li Hua 资源来源网络,https://www.kuaiwen.net ·10· 
本文档由 快问网2018-10-05 15:21:01上传分享
给文档打分
您好可以输入 255 个字符
kuaiwen文库的中文名是什么?( 答案:快问 )
评论列表
  • 暂时还没有评论,期待您的金玉良言