doc文档 2018年普通高等学校招生全国统一考试考前适应性试题(一)英语试题

高考试题库 > 高三考试试题 > 英语试题 > 文档预览
17 页 0 下载 147 浏览 0 评论 0 收藏 3.0分
快问网提示:如果当前文档出现乱码或未能正常浏览,请先下载原文档进行浏览。
2018年普通高等学校招生全国统一考试考前适应性试题(一)英语试题 第 1 页 2018年普通高等学校招生全国统一考试考前适应性试题(一)英语试题 第 2 页
下载文档到电脑,方便使用
还有 15 页未阅读,继续阅读
 整理 资源来源网络(https://www.kuaiwen.net)” 绝 密 ★ 启用前 2018届高考考前适应性试卷 英 语(一) 注意事项: 1、答题前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。 2、回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。 3、考试结束后,请将本试题卷和答题卡一并上交。 第Ⅰ卷 第一部分 听力(共两节,满分 30 分)(略) 第二部分 阅读理解(共两节,满分40分) 第一节(共15小题:每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 A It’s a white Christmas in the United States today, with snow falling from Seattle to Maine. • Northeast Biting winds with snow swept the Northeast. Earlier, up to 15 inches of snow fell during a snow storm in Maine, while up to one foot fell in New Hampshire. Winds reached 76 mph on Cape Cod, Massachusetts, while up to 61 mph winds tore through Long Island, New York. Falling snow collected on the runways at Boston’s Logan International Airport, causing temporary flight delays. The wind was so severe in Pennsylvania and New Jersey that the annual (重演) of George Washington and his soldiers’crossing the Delaware River was canceled, the Washington Crossing Historic Park told ABC News. • Midwest Heavy lake effect snow fell in western Michigan. The National Weather Service has issued a wind-chill warning and advisory (公告) from Montana to Michigan. Bitter cold air in the Midwest produced wind chills Monday morning as low as minus 48 degrees in North Dakota and minus 47 in northern Minnesota. As this bitter cold made its way east overnight, it was expected to move over relatively mild Great Lakes, producing intense lake-effect snow bands capable of producing 2 to 4 inches of snow in an hour. • West Coast That storm system moved overnight through the Rockies, bringing more snow and the threat of avalanches(雪崩). The National Weather Service has issued an avalanche warning for the Wasatch Range Mountains outside Salt Lake City. 21. Why was the annual reenactment of George Washington and his soldiers’ crossing the Delaware River canceled? A. Because the river was frozen. B. Because the wind was too strong. C. Because the snow was too thick. D. Because the temperature was too low. 22. Which of the following is the bad weather that has set in according to the passage? A. The avalanches. B. A white Christmas. C. A mess of people’s life. D. Heavy snow, biting wind and chills. 23. What is the style of the passage? A. Weather report. B. News about the effect of bad weather. C. News about bad weather. D. A bad-weather warning and advisory. 【答案】21. B 22. D 23. C 【解析】本文是一篇关于极端天气的新闻报道。文章主要报道了美国圣诞节这一天的极端的天气情况。 21. 细节理解题。根据文章第5段The wind was so severe in Pennsylvania and New Jersey that the annual reenactment (重演) of George Washington and his soldiers’ crossing the Delaware River was canceled, the Washington Crossing Historic Park told ABC News.可知,因为宾夕法尼亚和新泽西的风极强,所以取消。故选B。 22. 细节理解题。根据文章可知,坏天气已经造成了Heavy snow, biting wind and chills(大雪,刺骨的寒风和寒冷),故选D。 23. 推理判断题。文章主要报道了美国圣诞节这一天坏的天气情况,并非重点讲坏天气的影响。故选C。 B Every pet owner loves his pet. There is no argument here. But when we asked our readers whether they would clone their beloved animals, the responses were split almost down the middle. Of the 228 readers who answered it, 108 would lone, 111 would not and nine weighed each side without offering an opinion. Clearly, from readers’ response, this is an issue that reaches deeply into both the joy and eventual sadness of owning a pet. It speaks, as well, to people’s widely differing expectations over the developing scientific procedure. Most of the respondents who favored the idea strongly believed it would produce at least a close copy of the original; many felt the process would actually return an exact copy. Those on the other side, however, held little hope a clone could never truly recreate a pet, many simply didn’t wish to go against the natural law of life and death. Both sides expressed equal love for their animals. More than a few respondents owned “the dog/cat in the world”. They thought of their pets as their “best friend”, ‘‘a member of the family,” “the light of my life.” They told moving stories of pets’ heroism, intelligence and selfless devotion. Little wonders the loss is so disturbing---and the cloning so attractive. “People become very lose to their animals, and the loss can be just as hard to bear as when a friend or family member dies,” says Gary Kowalski, author of Goodbye, Friend: Healing Wisdom for Anyone Who Has Ever Lost a Pet. “For me, cloning feels like an attempt to turn death away... It’s understandable. Death is always painful. It’s difficult to deal with. It’s hard to accept.” But would cloning reduce the blow? This question seemed to be at the heart of this problem. 24. So far as the cloning of pets is concerned, a recent survey shows that, of all pet owners, . A. a lot more of them are for it B. a lot more of them are against it C. very few of them are willing to tell their opinions D. about half of them are for it and the other half against it 25. While talking about the respondents from the readers, the expression “eventual sadness of owning a pet” refers to . A. the troubles one has to deal with in keeping a pet B. the high cost of owning a pet C. the death of one’s pet D. the dangers involved in the cloning of a pet 26. From what Gary Kowalski says, we can know that he . A. has never thought about the problem of cloning B. is in favor of the idea of cloning pets C. is going to write another book on pets D. is all against the cloning of pets 27. What is the key question at the heart of the problem of cloning pets? A. Can cloning make the pain one suffers less when a pet dies? B. Can pet owners afford the cost of cloning? C. Does cloning go against the law of nature? D. How reliably does cloning produce an exact copy of one’s pet? 【答案】24. D 25. C 26. B 27. A 【解析】本文是一篇议论文,文中对宠物的克隆发起一份调查问卷。问卷显示:虽然人们对宠物有一样的爱心,但是否愿意克隆宠物,受访者表达了不同的观点看法。 24. 细节理解题。根据第二段最后的Of the 228 readers who answered it, 108 would lone, 111 would not and nine weighed each side without offering an opinion可知,228个受访者人当中,108人表示赞成克隆,111人表示反对克隆。可知,几乎一半的人是赞成,一半的人是反对,故选D。 25. 词义猜测题。根据第三段中both the joy and eventual sadness of owning a pet,关键词both...and…,可知,养宠物最终的悲伤就是宠物的死亡,给养宠物者所带来的伤害。A项意为:人们养宠物所必须要处理的麻烦。B项意为:养宠物的高昂代价。 C项意为:宠物的死亡。D项意为:关于宠物克隆的危险。故选C。 26. 细节理解题。根据倒数第二段中For me, cloning feels like an attempt to turn death away... It’s understandable.可知,对我来说,克隆是可以理解的,克隆可以尝试避免死亡。故选B。 27. 推理判断题。根据最后一段would cloning reduce the blow?可知克隆会使宠物死的时候的痛苦变小吗? B项意为:养宠物者能够负担得起克隆的成本吗?C项意为:克隆违反自然规律吗?D项意为:克隆能够创造出一个人的宠物,有多大把握呢?故选A。 C 20 years ago, a couple of ecologists, Daniel Janzen and Winnie Hallwachs, convinced Del Oro, a large orange juice producer, to donate part of their forestland to a national park in exchange for the right to dump (倾倒) massive amounts of orange peels on a 3-hectare piece of land within the national park, at no cost. Dealing with tons of waste peels usually involved burning them or paying to have them dumped at a landfill, so the proposal was very attractive. A year after the contract was signed, Del Oro dumped around 12,000 tons of sticky orange waste in the land. However, another juice company and rival of Del Oro challenged the deal in court, arguing that their competitor was “polluting the national park”. They ended up winning, and the deal between Del Oro and the national park fell through. The 3-hectare piece of land virtually covered with fruit waste was completely forgotten. Then, in 2013, Timothy Treuer, a scientist at Princeton University visited that piece of land 15 years earlier. What he found shocked him. “It was completely overgrown with trees and vines,” Timothy Treuer recently said, “the difference between fertilized and unfertilized areas was visually surprised us a lot! We needed to come up with some really good standards to evaluate exactly what was happening there.” To confirm that the fruit waste was responsible for the revival of plant life, Treuer and his team spent months picking up samples, analyzing and comparing them. They found “dramatic differences between the areas covered in orange peels and those that were not. The area fertilized by orange waste had richer soil, greater tree-species richness and greater forest coverage. In a sense, it’s not just a win-win between the company and the local park—it’s a win for everyone.” The effect the orange peels had on the land is probably not that surprising to people familiar with composting (堆肥), but what is shocking is that a judge actually called this particular example polluting the national park and stopped it from going forward. Now that Timothy Treuer’s study has received worldwide attention, this type of polluting is being seriously considered as a way of bringing tropical forests back to life. 28. Why was the deal proposed by the ecologists attractive to Del Oro? A. It would make farmers produce more oranges. B. It would help deal with the orange peel waste for free. C. It would increase the production of orange juice. D. It would save much space for the orange juice producer. 29. What does the underlined phrase ‘‘fell through” in the second paragraph? A. became unbelievable B. failed to happen C. made something possible D. changed the course of an event 30. What did Treuer find when he visited the land covered with orange waste? A. The peel waste was hard to break down there. B. Del Oro continued dumping peel waste there. C. The peel waste enriched the soil of the land. D. The whole national park was polluted. 31. What’s the best title of the passage? A. Orange peel waste found its way to reshape the national park. B. A couple of ecologists devoted themselves to restoring the forest. C. A casual attempt led to a series of expected magic results. D. Orange peel waste brought a forest back to life. 【答案】28. B 29. B 30. C 31. D 【解析】本文讲述的是果皮的废物丰富了土地的土壤,并使森林恢复了生机。 28. 细节理解题。根据第一段中20 years ago, a couple of ecologists, Daniel Janzen and Winnie Hallwachs, convinced Del Oro, a large orange juice producer, to donate part of their forestland to a national park in exchange for the right to dump (倾倒) massive amounts of orange peels on a 3-hectare piece of land within the national park, at no cost. 这些生态学家之所以对Del Oro提出了这个建议是因为它将有助于免费处理橙皮废料。故选B。 29. 词义猜测题。根据第二段中another juice company and rival of Del Oro challenged the deal in court, arguing that their competitor was “polluting the national park”.(另一家果汁公司和Del Oro的竞争对手在法庭上挑战了这笔交易,认为他们的竞争对手正在“污染国家公园”) They ended up winning, and the deal between Del Oro and the national park fell through.(他们最终赢了,德尔奥罗和国家公园之间的交易告吹了。)由此可知划线词的意思是“未能实现”,故选B。 30. 细节理解题。根据第四段中They found “dramatic differences between the areas covered in orange peels and those that were not. The area fertilized by orange waste had richer soil, greater tree-species richness and greater forest coverage.由此可知,Treuer发现果皮的废物丰富了土地的土壤。故选C。 31. 主旨大意题。根据最后一段最后一句Now that Timothy Treuer’s study has received worldwide attention, this type of polluting is being seriously considered as a way of bringing tropical forests back to life.由此可知,本文讲述的是果皮的废物使森林恢复了生机。故选D。 D The Australian beach town of Byron Bay has a traffic problem, especially during holidays, when local streets are full of cars. But now it’s changed. The world’s first fully solar-powered train runs on a restored(修复)train line that was out of use for more than a decade. The solar systems on the roof of the train send power to a set of batteries that replace one engine; the other engine is still in place and can provide backup power in an emergency. As the train brakes, it generates more electricity, like a hybrid car. At a train station, the train can be plugged in to pull more power from solar systems on the platform roof. If there’s a long period without sun---somewhat unlikely in this part of the world---the train can also plug in to get renewable energy from the local electricity supply. “The large solar systems on the platform roof coupled with the solar systems on the train roof produce more solar energy per day than is required to operate an hourly return service,” says Holmes, development director of the nonprofit Byron Bay Railroad company, which runs the train. With one full charge, the train can make 12 to 15 trips. Volunteers fully restored the train to its old condition to attract more riders, which should take more cars off city streets of the beach town. The train fits 100 seated passengers, with room for more to stand, and also has a luggage room for bikes and surfboards. A ride costs a little more than $2. The nonprofits thinks it’s a model that could be replicated (复制)elsewhere. “Our service has had no government support or funding at all, but for this to be replicated or improved upon, the key is for government to work with enterprises on the program.” Holmes says. “Our service provides an example of how the sun’s energy can be used for sustainable transport solutions.” 32. Why is the solar train brought into use in Byron Bay? A. To attract visitors. B. To reduce traffic. C. To fight pollution. D. To use solar energy. 33. Where does the train get energy on sunless days? A. From its engines. B. From a hybrid car. C. From the platform roof. D. From the local electricity supply. 34. How does Holmes feel about solar energy equipment? A. It is labor-saving. B. It is easily operated. C. It is time-consuming. D. It is power guaranteed. 35. What can be inferred about the solar-powered train from the last paragraph? A. It may be popularized in the future. B. More scientific research should be done about it. C. It could be of little use in solving energy problems. D. Financial support from the government is badly needed. 【答案】32. B 33. D 34. D 35. A 【解析】本文介绍了世界上首辆全太阳能火车在澳大利亚海边小镇Byron Bay运行,并可以在其它地方得以推广。 32. 细节理解题。根据文章第一段The Australian beach town of Byron Bay has a traffic problem, especially during holidays, when local streets are full of cars.可知,太阳能火车在Byron Bay小镇的使用改变了交通拥堵的问题。故选B。 33. 细节理解题。根据文章第二段If there’s a long period without sun---somewhat unlikely in this part of the world---the train can also plug in to get renewable energy from the local electricity supply.可知,在没有阳光期间,太阳能火车可以从当地的电力供应系统得到能源供应。故选D。 34. 推理判断题。根据文章第三段The large solar systems on the platform roof coupled with the solar systems on the train roof produce more solar energy per day than is required to operate an hourly return service可知,火车站站台屋顶的太阳能系统和火车顶部的太阳能系统都可以为火车提供足量的电,从而推断出火车的电量可以得到保证。故选D。 35. 推理判断题。根据文章最后一段The nonprofits thinks it’s a model that could be replicated (复制)elsewhere.和Our service provides an example of how the sun’s energy can be used for sustainable transport solutions.可以推断出,太阳能火车可以在其它地方得到推广。故选A。 第二节 (共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。 Many people think of guys as being carefree when it comes to their appearance. But in fact, a lot of guys spend plenty of time in front of the mirror. They care just as much as girls do about their body image. Body image is a person’s opinions and feelings about his or her own body and physical appearance. ___36___ You appreciate your body for its capabilities and accept its imperfections. ___37___ Here are some ideas. Recognize your strengths. Different body types are good for different things. What does your body do well? Maybe your speed, strength, or coordination makes you better than others at a certain sport. That may be basketball, table tennis, mountain biking, dancing, or even running. Or perhaps you have non-sports skills, like drawing, painting, singing, playing a musical instrument, writing, or acting. ___38___ Exercise regularly. Exercise can help you look well and feel good about yourself. Good physiques(体形) don’t just happen. ___39___ A healthy habit can be as simple as exercising 20 minutes to I hour three days a week. Working out can also lift your spirits. Respect your body. Practicing good habits-regular showering; taking care of your teeth, hair, and skin; wearing clean clothes, and so on-can help you build a positive body image. ___40___ Your body is just one part of who you are. Your talent for comedy a quick wit (智慧), and all the other things make you unique. So try not to let small imperfections take over. A. Be yourself. B. Just explore talents that you feel good about. C. So, what can you do to develop a positive body image? D. Use this as an opportunity to discover what you’re good at. E. The good news is that self-image and body image can be changed. F. They take hard work, regular workouts, and a healthy diet. G. Having a positive body image means feeling satisfied with the way you look. 【答案】36. G 37. C 38. B 39. F 40. A 【解析】男孩其实和女孩一样很在意自己的形象,本文就如何才能有好的形象提出了几点建议,包括增强体质,经常锻炼等。 36. G 考查对上下文语境的理解。空前的意思是:身体形象是一个人看待自己的身体和面貌特征的看法。空后的意思是:你欣赏你体型的能力和接受它的不足。所以这里选G(好的形象意味着我们对于自己的长相是很满意的。)与上下文一致。 37. C 考查对上下文语境的理解。空后的意思是:这里有一些观点。所以这里选C(为了发展一个健康的形象你可以做什么。)与上下文一致。 38. B考查对上下文语境的理解。空前的意思是:或许你没有运动技巧,像画画,唱歌,玩乐器,写作或者表演。所以这里选B(就探索你感觉好的天赋。)与上下文一致。 39.F考查对上下文语境的理解。空前的意思是:好的身材不会凭空就会有。空后的意思是:健康的习惯就像一周三天二十分钟到一个小时的锻炼时间这样简单。所以这里选F(他们努力工作,有规律的锻炼,有一个健康的饮食。)与上下文一致。 40. A考查对上下文语境的理解。空后的意思是:你的身体就像你自己的一部分。所以这里选A(做你自己。)与上下文一致。 第三部分 英语知识运用 (共两节,满分 45分) 第一节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 Brandon and Derek’s mother, Beth Lash, shared a Facebook video on Dec. 25, 2017. It captured the moment when Bandon___41___his card out loud. On Brandon Lash’s 24th birthday, his little brother, Derek,___42___him with a rather large card filled with an even bigger __43___. “I have always __44___you,” Brandon reads from the front of the card, __45___by this brother. “I love spending time with you. I’m so ___46___I have you for my brother. You have always been there for me, even though I get on your nerves sometimes. You will always have a piece of my heart,” Brandon continues, opening up the___47___. “And now you will have my ___48___, too. We are a __49___match.” Brandon reads,___50___the card to the floor and breaking down into___51___. Brandon has kidney receives ___52___three times a week, and was told that he had been recommended for the transplant list. Unfortunately, his parents are not a match, but __53___, his brother is. “I can’t believe Derek would __54___so much all this for me,” Brandon tells the publication. “He’s giving me a __55___to have a healthy life again. I___56___can’t believe it’s happening.” “I ___57___seeing him sick and knew something needed to be done to make him healthy again.” Derek adds. “Not only was I the __58___thing to do, but the only thing to do. He’s my brother. We didn’t know ___59___he could be on the transplant list, and I knew I just wanted my __60___brother back.” 41. A. read B. sang C. called D. shouted 42. A. provided B. issued C. presented D. supplied 43. A. claim B. award C. smile D. surprise 44. A. taken charge of B. looked up to C. got hold of D. lived up to 45. A. signed B. drawn C. written D. described 46. A. thankful B. satisfied C. awkward D. confused 47. A. paper B. card C. book D. cover 48. A. nerves B. eyes C. kidney D. heart 49. A. perfect B. possible C. equal D. friendly 50. A. losing B. dropping C. throwing D. blowing 51. A. screams B. worries C. laughs D. tears 52. A. treatments B. experiments C. directions D. observations 53. A. finally B. possibly C. luckily D. exactly 54. A. advise B. experience C. allow D. sacrifice 55. A. chance B. fortune C. accident D. occasion 56. A. always B. already C. forever D. still 57. A. regretted B. minded C. hated D. opposed 58. A. fair B. right C. normal D. real 59. A. when B. how long C. how much D. while 60. A. lovely B. brave C. honest D. healthy 【答案】41. A 42. C 43. D 44. B 45. C 46. A 47. B 48. C 49. A 50. B 51. D 52. A 53. C 54. D 55. A 56. D 57. C 58. B 59. A 60. D 【解析】本文是一篇记叙文。文章主要介绍了Brandon患有肾脏疾病,他的弟弟Derek在他24岁生日的时候决定捐肾给他。 41. 考查动词词义辨析。根据文章第二段Brandon reads from the front of the card可知,Brandon大声读出卡片的内容。故选A。 42. 考查动词词义辨析。短语present sb. with sth.赠送某人某物。句意:在Brandon24岁生日时,他的小弟弟赠送给他一张相当大的卡片。故选C。 43. 考查动词词义辨析。根据下文I can’t believe Derek would ___54___so much all this for me,可知,Brandon没有想到弟弟会为他捐肾,这是一件意料之外的事情。故选D。 44. 考查动词短语词义辨析。A. taken charge of负责,掌管;B. looked up to尊敬;C. got hold of抓住;D. lived up to不辜负。根据下文You have always been there for me, even though I get on your nerves sometimes. You will always have a piece of my heart可知他弟弟很尊敬他。句意:我一直很尊敬你。故选B。 45. 考查动词词义辨析。根据上下文可知,卡片是他的弟弟写的。故选C。 46. 考查形容词词义辨析。根据上下文可知,我非常感激有你这样的哥哥。故选A。 47. 考查名词词义辨析。根据上文Brandon reads from the front of the card,提示可以直接得出答案。句意:Brandon打开卡片继续读。故选B。 48. 考查名词词义辨析。根据后文Brandon has kidney receives ___52___three times a week,提示弟弟会为哥哥捐肾。故选C。 49. 考查形容词词义辨析。根据上下文可知,弟弟和哥哥的配型一致。故选A。 50. 考查动词词义辨析。根据上下文可知,Brandon把卡片掉到了地上,终于控制不住自己的感情,哭了起来。故选B。 51. 考查动词词义辨析。根据上下文可知,Brandon把卡片掉到了地上,终于控制不住自己的感情,哭了起来。故选D。 52. 考查名词词义辨析。根据后一句and was told that he had been recommended for the transplant list.可知,Brandon每周接受3次肾治疗。故选A。 53. 考查副词词义辨析。根据前句Unfortunately, his parents are not a match,可知,幸运的是,弟弟和他配型一致。故选C。 54. 考查动词词义辨析。根据后句He’s giving me a ___55___to have a healthy life again.可知,Brandon不相信弟弟会为我做出这样的牺牲。故选D。 55. 考查名词词义辨析。根据上下文可知,他给了我再次拥有健康生活的机会。故选A。 56. 考查副词词义辨析。根据前句I can’t believe Derek would ___54___so much all this for me,可知,Brandon仍然不相信弟弟会为我捐肾。故选D。 57. 考查动词词义辨析。根据语境可知,Derek不愿意看到哥哥生病。故选C。 58. 考查形容词词义辨析。根据语境可知,Derek认为捐肾给哥哥不仅是正确的事情,而且是唯一可做的事情。故选B。 59. 考查副词词义辨析。根据语境可知,我们不知道还要到什么时候,哥哥的名字才能排到移植名单上。故选A。 60. 考查形容词词义辨析。根据上下文及语境可知,Derek就想让健康的哥哥回来。故选D。 第 II 卷 第三部分 英语知识运用 第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分) 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。 Findings suggest that playing with smartphones before sleep __61___ (be )positively associated with insomnia(失眠症). Recent ___62___ (study) show that nearly 24 percent of Chinese people suffer from insomnia and ___63___number of young people affected is rising. And more than 60 percent of people born after 1990,the group that are most likely ___64___ (use) their smartphones just before sleep, do not sleep well. Bedtime mobile phone use is an unhealthy sleep habit because ___65___can delay falling asleep and reduce sleep quality. According to the research, nearly three-quarters of the young people fall asleep each night with their phones ___66___reach. About 60 percent of them use their smartphones for up to 80 minutes before sleep. And 54.7 percent of the people aged between 18 and 25 go to bed ___67___ (late) than 12 am. Good sleep is helpful in protecting the brain’s neurons(神经元)and lack of sleep for long periods can __68___ (danger) health. Therefore, all people, including the young, ___69___ (advise) to avoid using electronic devices one hour before sleep and go to bed at fixed times. But it is__70___ (benefit) to sleep if people listen to soft music and read books before going to bed. 【答案】61. is 62. studies 63. the 64. to use 65. it 66. within 67. later 68. endanger 69. are advised 70. beneficial 【解析】本文主要讲了最新研究表明24%的中国人口遭受着失眠的困扰并且受影响的年轻人的数量正在上升。作者介绍了造成失眠的一些原因以及拥有好的睡眠的益处。 61. 考查主谓一致。动名词playing with smartphones before sleep是句子主语,动名词作主语,谓语动词用单数,所以填is。 62. 考查名词单复数。由“show”判断出主语是复数,所以填studies。 63. 考查固定短语。最新研究表明24%的中国人口遭受着失眠的困扰并且受影响的年轻人的数量正在上升。the number of……的数量,是固定短语,所以填the。 64. 考查固定句型。be likely to do可能做某事,是固定句型,所以填to use。 65. 考查代词。指代前面的Bedtime mobile phone use,所以填it。 66. 考查固定短语。根据研究,几乎3/4的年轻人,睡着时手机都在可以够着的范围内。within reach伸手可及的,是固定短语,所以填within。 67. 考查比较级。由“than”可确定这里在进行比较,用比较级,所以填later。 68. 考查动词。情态动词后,用动词原形,所以填endanger。 69. 考查语态。all people与advise之间是被动关系,用被动语态,所以填are advised。 70. 考查形容词。作is之后的表语,用形容词,所以填beneficial。 第四部分 写作 (共两节 满分 35分) 短文改错(10 分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。 文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号( ),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线( )划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 Dear Mr. Li, I’m Wang Tao. I’m written to tell you my opinion about employing a foreign language teacher. They are two factors to take into consider. For a thing, the sense of humor is necessary for a teacher, who makes his class interesting and lively. For another, ensure efficiency in teaching and learning, the foreigner’s ability to speak Chinese matters much, so only with the help of Chinese can they communicate with each other smoothly. Various of activities out of class, such as English Evening and English Corner, should be organized by the foreign language teacher, which brings the students more chances to communicate with the teacher and improve his oral English. 【答案】 Dear Mr. Li, I’m Wang Tao. I’m written to tell you my opinion about employing a foreign language teacher. writing opinions They are two factors to take into consider. For a thing, the sense of humor is necessary for a teacher, There consideration one who makes his class interesting and lively. For another, ensure efficiency in teaching and learning, the which to foreigner’s ability to speak Chinese matters much, so only with the help of Chinese can they communicate because/as with each other smoothly. V arious of activities out of class, such as English Evening and English Corner, should be organized by 或Various改为Varieties the foreign language teacher, which brings the students more chances to communicate with the teacher and improve his oral English. their 【解析】本文主要介绍了作者对关于聘请外语教师的意见。 1.考查动词。句意:我正在写信去告诉你关于聘请外语教师的意见。表主动,用主动语态。 2.考查名词。opinion是可数名词,在下文中谈到了几种意见,所以要用复数形式。 3.考查副词。句意:这里有两个因素要考虑。固定句型:There be…。 4.考查名词。固定短语:take into consideration考虑。 5.考查数词。固定短语:For one thing, for another一方面,另一方面。 6.考查关系代词。此处要填定语从句引导词,关系代词作主语,指代上文中的the sense of humor幽默感,所以要用which。 7.考查不定式。句意:为了确保教与学的效率,外国人说汉语的能力很重要。要用不定式作目的状语。 8.考查连词。句意:另一方面,为了保证教与学的效率,外国人说汉语的能力非常重要,因为只有借助汉语,他们才能顺利地进行交流。后半部分是原因。 9.考查介词。Various(各种各样的)是形容词,可以直接修饰后边名词,所以要去掉of;或者把Various换成名词Varieties,构成Varieties of (各种各样的)修饰后边名词,故去掉of或 Various改为Varieties. 10.考查代词。此处是指提高“学生们”的口语,所以应该用人称代词their。 书面表达(满分25分) 假如你是某国际学校的学生会主席李华, 为了促进中华民族传统文化的发展,你校最近成立了汉语戏剧社团。请你用英语给在你校做交换生的Chris写一封电子邮件,邀请他参加该戏剧社团。内容包括: 1.活动的目的和意义; 2.拟开展的活动; 注意: 1.词数100左右; 2.可适当增加细节,以使行文连贯。 ________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________ ______________________________________________ 【答案】 Dear Chris, How are you? In order to promote the development of traditional Chinese culture,our school has set up a Chinese drama club. It aims to enrich students' school life and arouse students' interest in dramas.Some experts and performers will be invited to give lectures on dramas and there will be live performances of some dramas that are popular among the youth.If you are interested in dramas,you are welcome to join the club. You will have a chance to learn acting skills from famous actors or actresses in person. Looking forward to your reply soon. Yours sincerely, Li Hua 资源来源网络,https://www.kuaiwen.net ·14· 
本文档由 快问网2018-10-05 14:21:07上传分享
给文档打分
您好可以输入 255 个字符
kuaiwen文库的中文名是什么?( 答案:快问 )
评论列表
  • 暂时还没有评论,期待您的金玉良言