doc文档 2016年江西省上饶市上饶中学高三上学期第一次月考英语试题

高考试题库 > 高三考试试题 > 英语试题 > 文档预览
11 页 0 下载 235 浏览 0 评论 0 收藏 3.0分
快问网提示:如果当前文档出现乱码或未能正常浏览,请先下载原文档进行浏览。
2016年江西省上饶市上饶中学高三上学期第一次月考英语试题 第 1 页 2016年江西省上饶市上饶中学高三上学期第一次月考英语试题 第 2 页
下载文档到电脑,方便使用
还有 9 页未阅读,继续阅读
 整理 资源来源网络(https://www.kuaiwen.net)” 上饶中学2016届高三上学期第一次月考 英 语 试 题 考试时间:120分钟 分值:150分 注意事项: 1. 本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分。 2. 答题前,考生务必将自己的姓名,准考证号填写在本试卷相应的位置。 3. 全部答案在答题卡上完成,答在本试卷上无效。 4. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。 第Ⅰ卷 第一部分 听力(共两节,满分30分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。 第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从试题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 例:How much is the shirt? A. £19.15 B. £9.18 C. £9.15 答案是C。 1.What time is it now? A. 9:10 B. 9:50 C. 10:00 2.What does the woman think of the weather? A. It’s nice B. It’s warm C. It’s cold 3.What will the man do? A. Attend a meeting B. Give a lecture C. Leave his office 4.What is the woman’s opinion about the course? A. Too hard B. Worth taking C. Very easy 5. What does the woman want the man to do ? A. Speak louder. B. Apologize to her. C. Turn off the radio. 第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6、7题。 6. How long did Michael stay in China? A. Five days. B. One week. C.Two weeks. 7. Where did Michael go last year? A. Russia. B. Norway. C. India. 听第7段材料,回答第8、9题 8.Whet food does Sally like? A.Cook dinner. B.Fish. C.Eggs. 9.What are the speakers going to do? A.Cook dinner. B.Go shopping. C.Order dishes. 听第8段材料,回答第10至12题. 10.Where are the speakers? A.In a hospital. B.In the office. C.At home. 11.When is the report due ? A.Thursday. B.Friday. C.Next Monday. 12.What does George suggest Stephanie do with the report? A.Improve it. B.Hand it in later. C.Leave it with him. 听第9段材料,回答第13至16题。 13.What is the probable relationship between the speakers? A.Salesperson and customer. B.Homeowner and cleaner. C.Husband and wife. 14.What kind of apartment do the speakers prefer? A.One with two bedrooms. B.One without furniture. C.One near a market. 15.How much rent should one pay for the one-bedroom apartment? A.$350 B. $400 C. $415 16.Where is the apartment the speakers would like to see? A. On Lake Street B. On Market C. On South Street. 听第10段材料,回答第17至20题。 17.What percentage of the world’s tea exports go to Britain? A. Almost 15% B. About 30% C. Over 40% 18.Why do tea taster taste tea with milk? A. Most British people drink tea that way. B. Tea tastes much better with milk. C.Tea with milk is healthy. 19.Who suggests a price for each tea? A.Tea tasters. B.Tea exporters. C.Tea companies. 20.What is the speaker talking about? A.The life of tea tasters. B.Afternoon tea in Britain. C.The London Tea Trade Centre. 第二部分 阅读理解(共两节,满分40分) 第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。 A The name of the course Course in first aid ( 2) —apply first aid The aim of the course To develop people’s ability and confidence in providing emergency first aid. The requirement for age Be at least fourteen years old. The contents of the course Apply first aid management skills to burns. Describe the recognition and management of bleeding and wounds. Apply first aid management skills to bone injuries. Manage emergency situations. Apply first aid management skills to bites, stings and poisoning. Manage severe illnesses. Describe the recognition and management of facial injury. Describe the structure and the function of the human body. Apply first aid management skills to chest, hand and head injuries. The requirements for successful course completion Attend all parts of the course. Actively take part in group activities and discussions in the training program. Successfully complete either a written test; demonstrate(演示) practical use of skills or answer questions one by one by the end of the course. Course length 1.5 to 2 hours online quiz. About 7 hours’ face-to-face lecture. Places In our training rooms. On the spot. Class size Mini: 10 people. 21. Which of the following is TRUE of the course? A. One must get required marks for the course. B. One must pass a written test and an online quiz. C. One must have given first aid before.D. One’s performance in the class will be very important. 22. What can we infer from the passage? A. People don’t need to learn all the contents of the course. B. Few people will be interested in the course. C. The course is a short-term training program. D. Students can choose their lessons as they like. 23. Who are the intended readers of the passage? A. Children and parents. B. Teenagers and adults. C. Teenagers only. D. Adults only. B How often one hears children wishing they were grown-ups and old people wishing they were young again. Each age has its pleasures and its pains, and the happiest person is the one who enjoys what each age gives him without wasting his time in useless regrets. Childhood is a time when there are few responsibilities to make life difficult. If a child has good parents, he is fed, looked after and loved, whatever he may do. It is impossible that he will ever again in his life be given so much without having to do anything in return. In addition, life is always presenting new things to the child — things that have lost their interest for older people because they are too well-known. But a child has his parents. He is not so free to do what he wishes to do; he is continually being told not to do things or being punished for what he has done wrong. When the young man starts to earn his own living, he can no longer expect others to pay for his food, his clothes, and his room, but has to work if he wants to live comfortably. If he spends most of his time playing about in the way that he used to as a child, he will go hungry. And if he breaks the laws of society as he used to break the laws of his parents, he may go to prison. If, however, he works hard, keeps out of trouble and has good health, he can have the great happiness of building up for himself his own position in society. 24. According to the second paragraph, the writer thinks that ______________. A. life for a child is easy compared with an adult B. a child is always loved whatever he does C. if much is given to a child, he must do something in return D. only children are interested in life 25. After a child grows up, he______________. A. will have little time playing B. has to be successful in finding a job C. can still ask for help in time of trouble D. should be able to take care of himself 26. Which of the following statements is NOT true according to the passage? A. People are often satisfied with their life. B. Life is less interesting for old people. C. Adults are much freer to do what they want to do. D. Adults should no longer depend on others. 27. The main idea of the passage is ______________. A. life is not enjoyable since each age has some pains B. young men can have the greatest happiness if they work hard C. childhood is the most enjoyable time in one's life D. one is the happiest if he can make good use of each age in his life C Sixteen years ago, Eileen boyle’s husband, an engineer, took his four children up for an early morning cup of tea, packed a small case and was never seen or heard from again. Eileen was astonished and in a state of despair. They had been a happy family and, as far as she knew, there had been nothing wrong with their marriage. Every day of the year a small group of men and women quietly pack a few belongings and, without so much as a note or a good-bye, close the front door for the last time, leaving their debts, their worries and their confused families behind them. Last year, more than 1,200 men and nearly as many women were reported missing from home --- the highest in 15 years. Many did return home within a year, but others rejected the past completely and are now living a new life somewhere under a different identity. To those left behind this form of desertion is a terrible blow to their pride and self- confidence. Even the finality of death might be preferable. At least it does not imply rejection or failure. Worse than that, people can be left with an unfinished marriage, not knowing whether they will have to wait seven years before they are free to start a fresh life. Clinical psychologist Paul Brown believes most departures of this kind to be well planned rather than impulsive(冲动). “It’s typical of the kind of personality which seems able to ignore other people’s pain and difficulties. Running away, like killing yourself, is a highly aggressive act. By creating an absence the people left behind feel guilty, upset and empty.” 28. When her husband left home, Eileen Doyle ______________. A. could not forgive him for taking the children B. had been expecting it to happen for some time C. could not understand why D. blamed herself for what had happened 29. Most people who leave their families behind them ______________. A. do so without warning B. do so because of their debts C. come back immediately D. change their names 30. Some people would even prefer the death to the running away of their spouse because ______________. A. their spouse would feel no pain during the death B. their spouse death would not be a bit terrible C. a desertion would not bring a feeling of rejection or failure D. their spouse’s death would make them feel less painful 31. Usually the man or woman left behind with an unfinished marriage ______________. A. admits responsibility for the situation B. wishes the person who has left were dead C. will come back within a year D. will have no legal marriage life for seven years D “So?”he said.“Er…so what?”“So what do you really want to do?”he asked. My father was a lawyer,and I had always assumed he wanted me to go to law school,and follow his path through life.“I want to travel,and I want to be a writer.”I replied. This was not the answer he would expect.“Interesting idea,”he said.“I kind of wish I'd done that when I was your age.”I wailed. “You have plenty of time.You need to find out what you really enjoy now.Look,it's late. Let's take the boat out tomorrow morning,just you and me. Maybe we can catch some crabs for dinner,and we can talk more.” Early next morning we set off along the coast. We didn't talk much,but enjoyed the sound of the seagulls and the sight of the coastline and the sea beyond. There was no surf on the coastal waters at that time.“Let's see if we get lucky,”he said,picked up a mesh basket with a rope attached and threw it into the sea. We waited a while,then my father stood up and said,“Give me a hand with this,”and we pulled up the crab cage onto the deck. The cage was filled with dozens of soft shell crabs.“Why don't they try to escape?” “just watch them for a moment. Look at that one,there!He's trying to climb out,but every time the other crabs pull him back in,”said my father. After several times,not only did the crab give up its struggle to escape,but it actually began to help stop other crabs trying to escape.He'd finally chosen an easy way of life. Suddenly I understood why my father had suggested catching crabs that morning. He looked at me.“Don't get pulled back by the others,”he said.“Spend some time figuring out who you are and what you want in life.Think about what's really important to you,what really interests you,what skills you have.If you can't answer these questions now,then take some time to find out. Because if you don't,you'll never be happy.” My father started the motor and we set off back home. 32.Which of the following was TRUE about the son? A .He had no idea of what he wanted to do in life. B .He was expecting some resistance to his job option. C .He had always wanted to follow his father's path. D .He started worrying about his future. 33.Why did the father and son go to catch crabs? A .He wanted to tell his son something about life. B .He wanted to teach his son how to catch crabs. C .He wanted his son to enjoy the coastline and the sea. D .He wanted his son to try something new for dinner. 34.What did the father advise the son to do? A .To get to understand himself better. B .To watch what others do more carefully. C .To realize one cannot always get what one wants. D .To always follow his father. 35 .What is the best title for the story? A .Father and Son B.A Father's Wish C. Catching Crabs D. Tips for Job Hunting 第二节(共5小题;每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 How to Improve Brain Function Having a functional brain and a strong memory is good for our emotional well-being, as having difficulties with our brain or memory tends to increase our stress and frustration levels. 36 Get enough mental exercise. The brain is like a muscle. 37 Therefore, you can exercise your brain power by memorizing a new song, poem or passage. Read often, do math, and do puzzles such as crosswords and sudoku, as a way to increase brain function and improve memory. ­­ 38 Do tasks that involve using your fingers, such as crafts, sewing, painting, and finger string games; anything that primarily involves finger movements to accomplish the task will increase your brain memory. Avoid smoking. 39 Smoking speeds up this thinning, which is associated with brain power decline. Meditation Meditating for half an hour a day, for eight weeks, has been shown to grow grey matter. 40 A. This may improve memory and learning. B. Get your hands busy. C. To improve brain function and memory, you can try these natural ways. D. Do more tasks. E. The surface layer of the brain naturally thins as we age. F. If you don’t use it, it will weaken over time and decrease memory function. G. Proper exercise strengthens both your brain and your muscles. 第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分) 第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 Bill, my friend, had wild hair and wore a T-shirt with holes in it, blue jeans and no shoes. I 41 once saw Bill wear a pair of shoes. He became a Christian while attending college. Across the street from the campus was a 42 full of well-dressed, middle-class people. One day, Bill decided to worship there. He walked into the church, with his wild hair, T-shirt, blue jeans and 43 feet. The church was completely 44 , and the 45 had already begun. Bill started down the aisle to find a place to sit. By now the people were looking a bit 46 , but no one said anything. As Bill 47 closer and closer to the pulpit (圣坛), he realized there were no 48 seats. So he sat down on the carpet right up 49 . By now, the tension in the air was 50 . Right about the time Bill took his “seat”, an elderly man began slowly making his way 51 the aisle. He was in his eighties with silver gray hair. He was a godly man—elegant and dignified. He walked with a stick and, as he neared the boy, church members thought, “How can you expect a man of his age and background to 52 some college kid on the floor?” It took a 53 time for the man to reach the boy. The church was 54 except for the clicking of his 55 . All eyes were on the 56 . 57 then they saw the elderly man 58 his stick on the floor. With great difficulty, he sat down on the floor next to Bill and worshipped with him. Everyone in the church 59 up with emotion. When the minister gained control, he told the people, “What I am about to preach (讲道), you will never remember. What you’ve just seen, you will never 60 ”. 41. A. seldom B. never C. nearly D. ever 42. A. cafeteria B. theatre C. church D. concert 43. A. dirty B. big C. smelly D. bare 44. A. decorated B. prepared C. packed D. organized 45. A. speech B. service C. discussion D. party 46. A. uncomfortable	B. cheerful C. unfit D. happy 47. A. sat B. ran C. struggled D. moved 48. A. clean B. occupied C. extra D. empty 49. A. back B. front C. inside D. outside 50. A. falling B. appearing C. thickening D. lasting 51. A. down B. off C. from D. across 52. A. put B. understand C. fight D. beat 53. A. boring B. short C. relaxing D. long 54. A. silent B. noisy C. upset D. curious 55. A. keys B. shoes C. stick D. watch 56. A. elderly man B. people C. boy D. feet 57. A. So B. But C. And D. Though 58. A. hold B. push C. carry D. drop 59. A. choked B. stood C. turned D. went 60. A. remember B. adopt C. forget D. admire 第II卷 第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分) 第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分) 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。 Memorizing hundreds of English words 61 (be) always a big headache for students. Why not let 62 amazing app Baicizhan help you? First of all, the app helps you divide your work into daily tasks. 63 you have chosen the vocabulary list and an end date, the app then quickly tells you how many words you need to learn every day. For example, you can spend just 10 minutes 64 (memorize) 15 words every day. Doesn’t that sound much 65 (easy) than trying to do everything at once? That’s not all―it can also be much fun. The learning process is like playing a guessing game. Instead 66 just showing the Chinese and English 67 (meaning) of a new word, the app asks you to first choose the correct picture from four, 68 (base) on an English description. This helps you memorize the words 69 (clear). And all of the English is read by native speakers. You can also listen to 70 (it) “English words radio” feature while you’re walking. 第四部分 写作(共两节,满分35分) 第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词; 2. 只允许修改 10处,多者(从第11处起)不计分。 I went shopping yesterday afternoon. It is seven o’clock when I was going home by bus. The bus was full of passengers, all of which kept silent. A mother with her little son was sitting nearby. All of sudden, the son cried loud. The mother tried to do what she could to make him stop crying. Thus, the son went on crying. After a long time, a man sitting next of the mother said angrily, “Why don’t you give the child what he wants it.” The mother answered quietly, “I would if I could, and what he wants is your hat.” Heard this, all the passenger burst into laughter. 第五部分 书面表达(满分25分) 每位同学都希望自己具有良好的人际关系,成为班级中受欢迎的人。请你根据下表所提供的信息,写一篇题为“Being a Popular Student”的英语短文,参加学校网站英语论坛的讨论。 受人喜爱的个性品质 对待集体 热心班级活动,具有团队精神,工作负责,…… 对待他人 尊重、关心他人,富有同情心,…… 对待自己 (请考生自己实际拟定内容,列举至少两点) …… 注意:1.对所给要点,逐一陈述,适当发挥,不要简单翻译。 2.词数150左右。开头已经写好,不计入总词数。 Being a Popular Student We all hope to be popular with our classmates and teachers. ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 参考答案 听力 1A 2. C	3. A 4.B 5. C 6. B 7. A 8.B 9.C 10. B 11. A	12. B 13. C 14. A 15. B 16. C 17. B 18. A 19. A 20. C 阅读理解 21-23 DCB 24-27 ADAD 28-31 CADD 32-35.B A AC 七选五36-40 CFBEA 完形填空 41-45 BCDCB 46-50 ADDBC 51-55 ABDAC 56-60 ABDAC 语法填空: 61. is 62. the 63. After/When/Once 64. memorizing 65. easier 66. of 67. meanings 68. based 69. clearly 70. its 短文改错 I went shopping yesterday afternoon. It is seven o’clock when I was going home by bus. The was bus was full of passengers, all of which kept silent. A mother with her little son was sitting nearby. whom All of ∧ sudden, the son cried loud. The mother tried to do what she could to make him stop a loudly crying. Thus, the son went on crying. After a long time, a man sitting next of the mother said However to angrily, “Why don’t you give the child what he wants it.” The mother answered quietly, “I would I could, and what he wants is your hat.” Heard this, all the passenger burst into but Hearing passengers laughter. 书面表达: Being a Popular Student We all hope to be popular with our classmates and teachers. To enjoy popularity, we are supposed to regard the class as our big family and even offer to sacrifice our personal interests whenever necessary. While taking an active part in all our class activities, we should work responsibly to build up a good reputation as a team. To be students with high popularity, we are to show respect, concern and sympathy for others. As a result, we never hesitate to lend a hand to those in need. To be a popular student, we ought to be strict with ourselves in everything we do at school and make every effort to achieve all-round development, being good not only at our lessons but also at sports, music, painting, social services and so on. In time of success we remain modest, while in time of difficulty we keep strong-minded. All in all, popularity among classmates and teachers comes naturally to those who keep improving their personal qualities. 资源来源网络,https://www.kuaiwen.net ·11· 
本文档由 快问网2018-10-05 13:40:56上传分享
给文档打分
您好可以输入 255 个字符
kuaiwen文库的中文名是什么?( 答案:快问 )
评论列表
  • 暂时还没有评论,期待您的金玉良言