doc文档 2017年江西省高考原创押题卷(一)英语试题

高考试题库 > 高三考试试题 > 英语试题 > 文档预览
16 页 0 下载 170 浏览 0 评论 0 收藏 3.0分
快问网提示:如果当前文档出现乱码或未能正常浏览,请先下载原文档进行浏览。
2017年江西省高考原创押题卷(一)英语试题 第 1 页 2017年江西省高考原创押题卷(一)英语试题 第 2 页
下载文档到电脑,方便使用
还有 14 页未阅读,继续阅读
 整理 资源来源网络(https://www.kuaiwen.net)” 2017年高考原创押题卷(一) 英语 时间:120分钟   满分:150分 本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分。 第Ⅰ卷 第一部分 听力(共两节,满分30分) 第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 例:How much is the shirt? A.£19.15. B.£9.18. C.£9.15. 答案是 C。 1.How does the man sound? A.Excited. B.Angry. C.Curious. 2.What is the relationship between the speakers? A.Doctor and patient. B.Boss and employee. C.Husband and wife. 3.What is the man saying about the hotel rooms now? A.They are dirty. B.They are inexpensive. C.They are not available. 4.Why hasn't the woman seen the man recently? A.He has changed his job. B.He has been out of town. C.He has been too busy. 5.What will the weather be like in West London this week? A.Sunny. B.Cold. C.Foggy. 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6、7题。 6.What is the woman probably doing? A.Buying a train ticket. B.Giving tourist directions. C.Asking about admission prices. 7.Where is the Botanical Garden? A.Beside a red house. B.On the right of the station. C.On the left of Snake Hill. 听第7段材料,回答第8、9题。 8.Which place will the man see first? A.Nice Avenue. B.DB Tower. C.Modern Bridge. 9.What can the man do in Walter Square? A.Enjoy folk music and dancing.   B.Buy some souvenirs. C.Get a view of the city. 听第8段材料,回答第10至12题。 10.What season is it now? A.Spring. B.Summer. C.Autumn. 11.What does the man suggest the woman do? A.Rent a car. B.Ride around the city. C.Sell her bike. 12.How much should one pay for a bike for a day? A.6.5 euros. B.13 euros. C.26 euros. 听第9段材料,回答第13至16题。 13.How should the man wash the sweater? A.By hand. B.By dry cleaning. C.By home machine washing. 14.What is the main reason that the man wants to return the sweater? A.The colour faded. B.It got dirty. C.It shrank a lot. 15.Why does the woman refuse to return the money? A.The man doesn't bring the receipt. B.The item was bought in a clearance sale. C.The man doesn't carry his membership card. 16.Where does this dialogue happen? A.A clothes shop. B.A clothes factory. C.A tailor's shop. 听第10段材料,回答第17至20题。 17.What is the other name of Singles' Day? A.Eleven Double. B.Eleven and Eleven. C.Double Eleven. 18.Who first launched an annual online sale in 2009? A.Daniel Zhang. B.Jack Ma. C.Richard Liu. 19.When was a similar event held in West Hollywood, California? A.In 2009. B.In 1993. C.In 2014. 20.What were the total sales on November 11,2014? A.9 billion. B.1 billion. C.19 billion. 第二部分 阅读理解(共两节,满分40分) 第一节(共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项 (A、B、C和D)中选出最佳选项。 A Music Bloggers/Reviewers Music Promotion&PR company is looking for casual quality writers to write music reviews for independent artists. Applicants must be professional and willing to develop a positive working relationship. Writers will not post reviews on our website, but must have their own platform. Reviews also should be your own opinion. They do not need to be positive. This must be an honest process. Reviews should be completed within 2 weeks after receiving the music. To apply please call 020­7452 3000. Japanese Interpreter/Translator ICT is a technical Japanese interpreting and translation company that provides on­site (现场的)interpreters and translators. Presently, our company has a technical interpreting and translation job openings in the Southeast Region. Full­time & Part­time. If you are interested, please contact(联系) us at 020­7565 5000. Business Development Manager Allpro Healthcare Solutions, a provider of home care and medical staffing services throughout the US, is seeking a full­time proposal writer/business development manager. The successful candidate must have excellent spoken and writing skills, project management skills, organizational skills and 2 years of working experience. You can apply in person or contact us at 028­9038 1081. Contract Shopper We're looking for shoppers to schedule and attend an admissions interview at a local career college and evaluate the admissions interview experience. You must have a high school diploma, GED or some college experience and be able to play the role of an adult student in order to perform this shop. Admissions interview: Gather information, tour the campus, and potentially meet briefly with Financial Aid for general info. To sign up, please register at shopper­NortonNorris.archondev.com. Our telephone number is 016­1200 1500.                                           21.Which position needs candidates with working experience? A.Music Bloggers/Reviewers. B.Business Development Manager. C.Contract Shopper. D.Japanese Interpreter/Translator. 22.What should a music blogger do according to the advertisement? A.Post reviews on the company's website. B.Visit the company's website regularly. C.Finish reviews within the required time. D.Write positive reviews to advertise the works. 23.Which number should you call if you want to apply for an interpreting job? A.028­9038 1081. B.020­7452 3000. C.016­1200 1500. D.020­7565 5000. 24.What kind of person would probably be employed as a Contract Shopper? A.One good at bargaining. B.One with organizational skills. C.One familiar with online shopping. D.One able to work as an adult student. B Imagine a mystery guest coming to your Thanksgiving dinner, one you have never met. Imagine this “silent guest” being a starving person from a poor country. That is what students at Mount St. Joseph University in Ohio want you to think about this Thanksgiving. Students of the Mount's Impact Club are urging everyone to feed a “silent guest” at this year's Thanksgiving. These students have been holding fund­raisers for the World Food Programme (WFP) and trying to get people to join their “silent guest” plan. Their idea came from the “silent guest” campaign in 1947, which asked Americans to open up their hearts and share their Thanksgiving abundance. Governor Robert Bradford of Massachusetts, whose forefather started Thanksgiving, announced the new tradition of feeding a “silent guest” at the holiday meal. American families were asked to donate the cost of feeding their “silent guest” to a committee in Massachusetts. The “silent guest” donations from Americans led to CARE packages of food being sent to starving families overseas. This was important for many countries in Europe, who were still suffering from the destruction caused by World War Ⅱ. The food from the “silent guest” helped keep Europe afloat until Marshall Plan to rebuild could kick in. As George Marshall said, “Food is the very basis of all reconstruction.” The “silent guest” idea was started by an activist named Iris Gabriel. She approached Governor Bradford, with the plan and eventually governors across the US were on board. This was a giving spirit. It is a spirit we must keep with us today because the WFP and other relief agencies are facing an incredible challenge with hunger emergencies. Fighting world hunger is no less important than it was in 1947. That is why it's inspiring that college students are leading the campaign to bring back the “silent guest”. And you can join them by simply setting aside a place in your heart and your holiday table while donating to a charity fighting hunger. 25.What gave the students the idea of “silent guest”? A.A historical fact. B.Their rich imagination. C.A moving story. D.A TV programme. 26.What can we know about the “silent guest” campaign in 1947? A.It was a worldwide campaign. B.It helped the development of the US. C.It was originally put forward by the WFP. D.It contributed a lot to Europe's rebuilding. 27.What might be the spirit of the “silent guest” campaign? A.Giving is a virtue. B.Give thanks by giving. C.Give respect to the poor. D.Giving is better than receiving. 28.What should people do according to the “silent guest” plan? A.Invite your friends to Thanksgiving dinner. B.Act as a silent guest to show thanks to people. C.Raise money for the World Food Programme. D.Provide shelter to a silent guest on Christmas. C Does every important present come in a big package? As the holiday season approaches, most of us are looking for the perfect gift, ready to give whatever we can afford, hoping to please the ones we love. This morning, my son responded to my e­mail, in which I had mentioned his Christmas list. To my surprise, he didn't tell me what was on his list—rather he opted to tell what was not, such as more sweaters or button­downs. “I have 3x more of shirts than I could ever possibly wear,” he wrote. I laughed, not only at my silly assumption but also at the frank and sensitive way he'd told me I'd been missing the boat. In my attempts to be generous, I'd merely been repetitive. It hurts to admit this naturally, but the truth is that if I'd been visiting him more frequently, I'd know he has too many shirts in his drawers with the tags still on them. But because he is living so far away, I just don't know what exactly he wears on a daily basis. Perhaps if I paid him and his wife a visit, we could share takeout in their apartment. Laugh together. Talk about something. It would be a big gift in a small package, requiring only a plane flight and some time. Of course, this present could come at any time of the year. I am thinking about the idea now because it's December, when thinking about perfect presents for those we love occupies our thoughts quite a bit. We are troubling ourselves with the idea of perfection, sometimes losing sight of the point of it all, which is simply to make one another happy. So maybe under our Christmas tree this year there will be a package wrapped in red and green with my son's name on it. Inside will be a plane ticket to JFK in my name. Wouldn't that be perfect? 29.What did the author realize after reading her son's e­mail? A.Her son didn't think she was generous. B.She ignored her son's inner feelings. C.She missed out her son's development. D.She didn't buy her son proper presents. 30.Which of following can best replace the underlined word “opted” in Paragraph 2? A.Chose. B.Promised. C.Refused. D.Pretended. 31.What might be the best title for the passage? A.Small presents also count B.Presents—symbol of love C.Big presents in little packages D.Presents—a bond between people D Children make quicker decisions to eat “tasty” food and reward centres in their brains light up after watching food commercials on television, compared to non­food commercials, a small study finds. The researchers studied 23 children aged 8 to 14 who gave taste and health ratings for 60 food items. Afterwards, kids chose whether to “eat” or “not eat” each food item—without actually eating them—while undergoing brain scans. The scans measure changes in blood flow within the brain, which is thought to reflect the activity of brain cells. While the kids were making their decisions, they were periodically shown TV commercials, some for fast food outlets and some for non­food businesses. Each set of commercials was followed by a set of 10 food choices. In general, kids did not choose foods based on their health ratings and chose based on taste. But after watching a food commercial, taste seemed even more important to them and they made their choices faster. The area of the brain involved in reward valuation was more active during food decisions after watching food­related commercials than after non­food commercials. “What we know from studies like this one is that food marketing has effects that go beyond simply increasing our liking or wanting of the product being advertised and actually affect our preferences for all foods in that category,” said Emma Boyland of the University of Liverpool. “Parents should be aware of these results so that they can put limits on screen time that involves food advertising,” Bruce said. “They should also discuss with children the importance of thinking about commercials properly.” “But commercials are almost everywhere—television, online, radio, clothing. As adults, we have to work to teach children that a real healthy diet to support a full and active life contains very little of the food they see advertised,”Boyland said. 32.What were the children asked to do in the research? A.Select favourite commercials. B.Decide whether to eat or not to eat. C.Observe the activity of brain cells. D.List health ratings for some foods. 33.What happened to the children after watching food commercials? A.The reward centres in their brains acted actively. B.They made food choices based on health ratings. C.They confused taste rating with health rating of the foods. D.They had a good command of the methods to choose foods. 34.What can we infer from Boyland's words? A.Food marketing should be strictly controlled. B.It's hard to stop kids being exposed to food advertising. C.Parents should forbid children to watch food commercials. D.Children should be warned not to eat the advertised foods. 35.What is mainly talked about in the passage? A.Children make decisions quickly when watching commercials. B.Children's bad eating habits are mainly caused by food commercials. C.Parents are concerned about the effect of food advertisements on kids. D.Food advertisements can have a great effect on children's eating habits. 第二节(共5小题;每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Winter care for roses Do roses need extra care for winter? Like so many other things in the garden, the answer is debatable. __36__ Roses are grouped and referred to by type. Shrub roses are the hardiest and need little extra care. Hybrid tea roses and other roses are more likely to need winterization to survive or remain healthy. __37__ And even shrub roses exposed to severe winter conditions can suffer. If roses are growing in a location that is subject to heavy winter winds, even the hardiest varieties may benefit from winterization. Some gardeners live by the theory that if a plant can't grow well, the best bet is to replace it. __38__ If you wish to do nothing with your roses, you also have chances of having plants around in the spring. If you like to baby plants along, winterization is for you. Winterize roses after a hard freeze and cold weather. The first step is to add soil or other plant material over the crown(花冠)of the rose bush. The material should be about 12 inches deep over the crown. The second step to winterizing roses is to tie up the plants. __39__ If the plants are tall, use ropes to provide support to them. When spring comes, remove the added soil from the base of the plant. __40__ This is the time to clean up cuts and reduce plant size if desired. A.Location also plays a role, though. B.Remove strings if plants have been tied up. C.So they often change the plants they grow. D.Other gardeners have plants that are almost like children. E.You should consider sunshine and water when answering this question. F.The main purpose is to prevent them from breaking off in the face of strong winds. G.It depends on the plant variety, growing location and a gardener's personal preference. 第三部分 英语知识运用(共两节, 满分45分) 第一节 完形填空(共20 小题;每小题1.5分,满分30分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C、D)中选出可以填入空白处的最佳选项。 I stopped speaking because I found myself arguing all the time. After witnessing an oil spill in San Francisco Bay, I __41__ using vehicles and started walking everywhere as a statement about __42__. I often kept getting into __43__ about whether one could make a __44__ and argued about how everyone should do what I was doing. On my 27th birthday, I decided not to speak for one day, as a kind of __45__ to my community. When I woke up the next day, I didn't see any __46__ to speak, so I didn't. A week later, people started getting __47__. My girlfriend wanted me to stop. My parents even got angry with me. But I didn't change my idea. On the 10th anniversary of not __48__, I spoke for a day. I didn't want it to feel as if it wasn't a __49__. I was in California and I __50__ my parents. My mother picked up and thought it was my brother __51__ around. I had to prove it was me by telling her something only we knew. __52__ not speaking for 17 years, I felt I had something to say. People came to __53__ me. My first words were, “Thank you for being here.” But I didn't recognize my __54__. Having listened to thousands of people, I realized we had a __55__ view of the environment. People always think it's about planting more trees, but it's more than that; it's about how we treat each other, and that also __56__ economic equality and civil rights. Now I give talks around the world. I started using __57__ again. I still practise being __58__ every morning. It reminds me to listen __59__; not to judge what I think I'm hearing, but to try to understand what people are really __60__. 41.A.turned to B.thought about C.gave up D.insisted on 42.A.pollution B.waste C.exercise D.support 43.A.fights B.traps C.dilemmas D.debates 44.A.promise B.difference C.plan D.living 45.A.encouragement B.belief C.punishment D.gift 46.A.reason B.sign C.chance D.language 47.A.puzzled B.disappointed C.worried D.interested 48.A.arguing B.riding C.speaking D.failing 49.A.warning B.disadvantage C.strength D.choice 50.A.missed B.called C.visited D.thanked 51.A.walking B.coming C.messing D.hanging 52.A.Though B.Once C.If D.After 53.A.hear B.comfort C.instruct D.help 54.A.parents B.voice C.photo D.handwriting 55.A.valid B.correct C.narrow D.universal 56.A.proves B.includes C.improves D.insures 57.A.phones B.computers C.loudspeakers D.vehicles 58.A.silent B.deaf C.friendly D.patient 59.A.constantly B.properly C.largely D.merely 60.A.worrying B.doing C.advising D.saying 第Ⅱ卷 第三部分 英语知识运用 第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分) 阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 Zhangjiajie is already home to the world's longest and tallest glass bridge, but now architects have gone much 61.________ (far). Two world­famous architects, who won a design 62.________ (compete), have designed a transparent footbridge. It 63.________ (expect) that it will cost over £4 million 64.________ (build). The bridge will be made up of two layers, so there are some options for nervous visitors. The upper level that connects the two rock faces is in 65.________ shape of a disk and doesn't have a see­through floor. A winding black stone path leads fearless explorers from one peak to the other. Surrounding the path 66.________ (be) a layer of water two centimetres thick, which is sprayed onto the path every seven minutes 67.________ special equipment creating a temporary cloud and mist. However, the lower level is where things start to get really 68.________ (frighten). The floor is 100 per cent glass, 69.________ (allow) brave visitors to look at the valley below. As well as walking across the hair­raising bridge you can also sleep in one of three pavilions(楼阁), all of 70.________ offer incredible views. 第四部分 写作(共两节,满分35分) 第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 Last Sunday afternoon, I went shopping with my nephew. He is a 8­year­old boy with big eyes and black hair. Because his parents was very busy, they had no time to take care him. Therefore, they asked me to look after her over the weekend. We bought some vegetable and fruit in the supermarket. I also bought him a toy, that he loved very much. On our way back home, he offers to help me with the bags. Seeing this lovely and happy boy, and I couldn't help think of my childhood. How unforgettably a time it was! 第二节 书面表达 (满分25分) 假设你是李华, 你们学校计划组织学生去长城进行“我爱长城”的宣传活动,请你给你们班的交换生James写一封邮件,邀请他参加。内容包括: 1.集合时间及地点; 2.活动安排: ①捡拾景点乱扔的垃圾; ②宣传文明旅游,爱护文化遗产。 3.注意事项。 注意:1.词数100左右(开头和结尾已给出,不计入总词数); 2.可以适当增加细节,以使行文连贯。 提示词:涂鸦 graffiti Dear James, I'm Li Hua. ______________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ Would you like to join us? Hope to see you then. Yours, Li Hua 参考答案·英语 2017年高考原创押题卷(一) 第Ⅰ卷 第一部分 听力 听力答案: 1-5 ACBCA 6-10 AACAB 11-15 BBACB 16-20 ACACA 听力原文: (Text 1) M: Just look! The day has dawned lovely! W: It certainly looks clear—good day for a picnic. (Text 2) W: Don't talk any more, dear. It is midnight and we'll go to work early tomorrow morning. M: Yes, but I feel so sorry for the people trapped in the ice. W: Don't worry. They will get it over with the help of the rescuers. (Text 3) W: Hotel rooms along the beach must be very expensive. M: Not now. W: Why? M: It's out of season and they're awfully cheap. (Text 4) W: Hi, Jack. I haven't seen you recently. Have you been out of town? M: No. I've just started my own company, and it's been keeping me very busy. W: Well, don't get too tired. (Text 5) W: Can I help you? M: Yes, I'd like to know about the weather in West London this week. W: It will be fine. M: That's great! Thanks. (Text 6) W: Excuse me, sir. I'm a tourist here, so I don't know this place well. Could you tell me which train will take me to the Botanical Garden, please? M: You need to go to the Platform 4, take the train on the first line and get off at Snake Hill. That's the fifth stop. W: Is that where the Botanical Garden is? M: Almost. After getting off the train, turn left and you'll see a red house on your right. Walk past it and you'll find the Botanical Garden beside it. W: Many thanks. One ticket to Snake Hill, please. M: OK. 4 dollars. (Text 7) W: Good morning. May I help you? M: I hope so. I will be here for only two days, and I'd like to see the main sites. W: Then I suggest you start with the Modern Bridge.You can take a boat trip there. M: Good idea. What else? W: Why don't you go to the DB Tower? You can get a magnificent view of the city. M: Mmm, that sounds interesting, and at night? W: Walter Square has plenty of night life. You can get a taste of folk music and dancing.And if you want to buy some souvenirs, you can go to Nice Avenue.There are many excellent shops. M: Excellent! Thanks a lot. (Text 8) M: Good morning. Beautiful day, isn't it? W: Summer here is so lovely. M: How would you like to rent a bike today and see the city like the way most people here in Amsterdam do? W: Yes, we've heard that most people here go to work by bike rather than by car. I think that's great! M: So do we! It may take longer, but it's more healthful and a much better way to take in the city views. W: Gee, you've sold it to me. How much for two? M: Each bike half day is 6.5 euros, for a full day 13. A lock and key come with each bike. W: So, how much would that be in US dollars for two bikes all day? M: That would be 26 euros or roughly US $35. W: That's not cheap, but it will be fun. OK, we'll take two. (Text 9) W: May I help you? M: I'd like to return this sweater. W: Well, what's the problem? M: The first time I washed, it shrank. W: But did you follow the washing instructions? No home machine washing or dry cleaning. It can only be washed by hand. I think it says right here on the label. M: How should I know that? The label is written in French! W: Well, sir. And since the item you purchased was on clearance, we can't return your money. You can only exchange it. M: A clearance item! There wasn't anything that said anything about that. W: I guess you didn't read the fine print in our ad. Look. Here's the ad, and the information about the clearance sale is right here at the bottom on the back page. M: Where? What? That small print? You'd need an electronic microscope to see those words. (Text 10) W:   Singles' Day, also called Double Eleven began as a day for unmarried or uncoupled people to celebrate their lives. Single students, looking for an excuse to buy themselves presents, started it on November 11, 1993.It is also called Double Eleven.    It became a major shopping day in 2009. Daniel Zhang, the CEO of an online shopping site—Alibaba, launched an annual online sale that day.    When it first began, Singles' Day was very much an offline comfort for actual single people. A small group of students at Nanjing University were said to have chosen November 11 as a day that singles could do activities like karaoke together. It quickly became a cultural phenomenon.    Last year, Alibaba sold more than 1 billion worth of products in the first three minutes of the sales. Total sales on Singles' Day rose to 9 billion within 24 hours in 2014.    Some observers think Singles' Day could catch on globally. In West Hollywood, California, a group held a similar event in America on January 11, 2014. They want to make January 11 an official American holiday, a day of recognition for those who find themselves on the other side of the couple's fence. 第二部分 阅读理解 第一节 A 本文是一篇广告类应用文,主要介绍了几个招聘启事。 21.B 细节理解题。根据Business Development Manager部分的句子可知业务发展经理的岗位要求有2年的工作经验。 22.C 细节理解题。根据首段对Music Bloggers/Reviewers介绍部分的句子可知选C。 23.D 细节理解题。根据Japanese Interpreter/Translator部分的介绍可知选D。 24.D 细节理解题。根据Contract Shopper部分的介绍“…be able to play the role of an adult student in order to perform this shop.”可知选D。 B 本文是一篇说明文,主要介绍了美国学生发起的“silent guest”计划,呼吁人们在感恩节关注世界饥饿问题,为世界粮食计划署筹集资金,战胜饥饿。 25.A 推理判断题。根据第三段首句可知,学生们提出“silent guest”的想法是受历史的启发,他们想重新恢复1947年发起的 “silent guest”运动,故选A。 26.D 细节理解题。根据第四、五段内容可知,“silent guest”运动在二战后极大地促进了欧洲国家的复兴,故选D。 27.B 推理判断题。本文介绍的是在感恩节发动的“silent guest”活动,为世界粮食计划署筹集资金,战胜饥饿,在感恩节通过这种行为来表达感恩,通过给予别人而表示感恩,由此推断B选项是这项活动的精神所在。 28.C 细节理解题。根据文章首段和末段内容可知,“silent guest”这一计划是呼吁人们关注饥饿人群,为战胜饥饿而募捐,故选C。 C 本文是一篇记叙文,通过介绍作者给儿子买礼物的故事讲述了选礼物不一定要选昂贵的,而是要选对方喜欢的礼物,无需考虑礼物的大小。 29.D 细节理解题。根据第四段和第五段可知,作者在读了儿子的邮件之后意识到自己送给儿子的礼物不是最合适的礼物,故选D。 30.A 词义猜测题。根据后面内容可知,作者的儿子没有谈论他的购物清单上都有些什么,而是选择谈论单子上没有的。 31.C 主旨大意题。文章通过介绍作者给儿子买礼物的故事讲述了选礼物不一定要选昂贵的,而是要选对方喜欢的礼物,文章后三段说明“小包装里也可以装有大礼物”,故C选项更能概括文章中心。 D 本文是一篇说明文,主要介绍了食品广告对儿童在食物选择方面的影响,呼吁家长要认真引导孩子,对食品广告确立正确的态度。 32.B 细节理解题。根据第二段“Afterwards, kids chose whether to ‘eat’ or ‘not eat’ each food item…”可知,参加研究的孩子们被要求对于每一种食品要选择想吃或不想吃,故选B。 33.A 细节理解题。根据文章首段以及第四段末句可知,当孩子们看完食品广告之后,他们大脑中的奖励中枢会非常兴奋,故选A。 34.B 推理判断题。根据第六段中“‘But commercials are almost everywhere—television, online, radio, clothing.’”可知,Boyland认为广告几乎无处不在,所以很难阻止孩子们接触到食品广告。 35.D 主旨大意题。文章主要介绍了食品广告对孩子在食物选择方面的影响,故选D。 第二节 本文是一篇说明文,主要介绍了如何护理玫瑰花过冬。 36.G 考查上下文语境。文章是从玫瑰的品种、所处地理位置以及种植者的喜好三个方面来介绍如何护理玫瑰花过冬的,故判断选G。 37.A 考查上下文语境。即使耐寒的玫瑰品种在特别寒冷的地方也需要有过冬的防护措施,本段强调了地理位置对于玫瑰的影响,故选A。 38.D 考查上下文语境。根据上文“Some gardeners live by…”及语境可知,此处表示其他花匠的做法。前后表对比,故选D。 39.F 考查上下文语境。前句介绍护理玫瑰过冬的措施之一是把枝条捆扎起来,目的是防止枝条被风刮断,后句是对前句的解释,故选F。 40.B 考查上下文语境。末段介绍春天需要做的工作。根据倒数第二段中“The second step to winterize roses is to tie up the plants.”可知,春天需要把捆扎起来的枝条解开,故选B。 第三部分 英语知识运用 第一节 完形填空 本文是一篇记叙文。作者讲述了自己17年没有说话的一段经历。他认为沉默是为了更好地倾听他人。 41.C 根据句中的started walking可知,作者放弃了机动车的使用而开始步行,故选C。turn to 转向; think about考虑; give up 放弃; insist on坚持。 42.A 根据上文中an oil spill可知,作者这样做的目的是表明自己对环境污染的关注,故选A。 43.D 根据上文和下文中出现的arguing和argued可知,作者经常和人们辩论,故选D。fight 打架;trap圈套,陷阱;dilemma困境;debate辩论。 44.B 根据上文作者的行为可知,作者经常和人们辩论一个人的行为是否对环境的改变起作用。make a difference 有影响,有关系。故选B。 45.D 根据首段可知作者经常和人们争论,所以他认为自己不开口说话对社区的人们来说是一件好事,就像送给他们礼物一样让他们愉快,故选D。 46.A 根据语境可知,作者没看到任何说话的理由,于是就保持了沉默,故选A。 47.C 根据后句内容可知,作者的女朋友和父母都开始担心他,故选C。 48.C 根据上下文可知,作者10年没有开口说话,故选C。 49.D 根据语境可知,作者在10年没有说话之后,决定说一天的话,因为他想让人们知道他不说话是他做出的一种选择,故选D。warning警告; disadvantage 劣势;strength强项;choice选择。 50.B 根据后句中picked up可知,作者给父母打电话。call sb 给某人打电话。故选B。 51.C 根据后句作者向母亲来证明打电话的是自己可知,母亲认为是作者的弟弟在胡闹。hang about闲荡;mess around 瞎闹,胡闹。故选C。 52.D 根据语境可知,作者17年没有说话,所以在17年之后作者感觉有话要说,故选D。 53.A 根据前句内容可知,作者认为自己有话要说,所以人们前来听他讲话,故选A。 54.B 作者17年没有讲话,所以自己都听不出自己的声音了,故选B。 55.C 根据后句内容可知,作者认为人们对于环境的认识太狭隘了,故选C。 56.B 根据前文内容以及also可知,作者认为环境除了包括树木以外,还包括经济的平等和人权,故选B。 57.D 根据第一段可知,作者放弃使用机动车,现在又开始使用了,故选D。 58.A 根据上文内容可知,作者每天早晨还是要保持沉默,故选A。 59.B 根据后句内容可知,作者每天早晨要保持沉默是为了提醒自己要合理地、正确地倾听他人。properly合理地,正确地。故选B。 60.D 根据语境可知作者保持沉默的目的是要理解说话人真正的意思,故选D。 第Ⅱ卷 第三部分 英语知识运用 第二节 本文是一篇说明文,主要介绍了继张家界风景区修建了世界上最长最高的玻璃栈道之后,两位建筑学家将新建一座两层桥,底层100%用透明玻璃制造。 61.further 考查副词比较级。much修饰比较级,farther指距离上更远,further除了指距离上的远,还可以指程度上的深入,更进一步,故填further。 62.competition 考查词性转换。冠词a修饰单数名词。a design competition 一个设计比赛。 63.is expected 考查动词时态和语态。固定句型:It is expected that…预计……。 64.to build 考查非谓语动词。根据结构判断用不定式。 65.the 考查冠词。in the shape of 以……的形式(形状)。 66.is 考查主谓一致。倒装结构中主语是a layer of water,故谓语动词用第三人称单数形式。 67.by 考查介词。此处表示被动句中动作的发出者,故填by。 68.frightening 考查词性转换。系动词后面接形容词作表语。frightening 吓人的。 69.allowing 考查非谓语动词。现在分词短语作状语。 70.which 考查定语从句。关系代词指代pavilions,且放在介词后,故填which。 第四部分 写作 短文改错 本文是一篇记叙文,主要介绍了作者和外甥一起去购物的经历以及作者的感想。 71.a→an 考查冠词。8­year­old是以元音音素开头,故用不定冠词an。 72.was→were 考查主谓一致。主语是复数名词parents,故谓语动词用复数形式。 73.care后加of 考查介词。take care of 照料。 74.her→him 考查代词。从上文可知此处指代男孩,故把her改为him。 75.vegetable→vegetables 考查名词复数。vegetable是可数名词,故用复数形式。 76.that→which 考查关系代词。非限制性定语从句中缺少宾语,指代a toy,that不引导非限制性定语从句,故把that改为which。 77.offers→offered 考查动词时态。文章讲述过去发生的事情,故用一般过去时。 78.去掉and 考查连词。Seeing this lovely and happy boy是非谓语动词短语作状语,不和句子构成并列关系,故去掉and。 79.think→thinking 考查非谓语。can't help doing sth 情不自禁做某事。 80.unforgettably→unforgettable 考查形容词。系动词was后面应该用形容词,故把unforgettably改为 unforgettable。 第二节 书面表达 One possible version: Dear__James, I'm__Li__Hua. Our school is planning an activity to call on people to love the Great Wall and protect our cultural relics. I'm writing to invite you to take part in it. Here is the schedule: We are to meet at the school gate at 7 o'clock this Saturday morning and then go to the Great Wall by bus. On arriving there, we'll pick up the litter and wipe off the ugly graffiti on the Great Wall. A speech about the importance of protecting cultural relics will also be given. Since the activity will last to 3 o'clock in the afternoon,you'd better wear comfortable shoes. Besides, everyone is expected to bring their lunch and share it. Would__you__like__to__join__us?__Hope__to__see__you__then. Yours, Li__Hua 资源来源网络,https://www.kuaiwen.net ·21· 
本文档由 快问网2018-10-05 13:02:49上传分享
给文档打分
您好可以输入 255 个字符
kuaiwen文库的中文名是什么?( 答案:快问 )
评论列表
  • 暂时还没有评论,期待您的金玉良言