doc文档 2017年天津市南开区高考三模英语试题

高考试题库 > 高三考试试题 > 英语试题 > 文档预览
16 页 0 下载 151 浏览 0 评论 0 收藏 3.0分
快问网提示:如果当前文档出现乱码或未能正常浏览,请先下载原文档进行浏览。
2017年天津市南开区高考三模英语试题 第 1 页 2017年天津市南开区高考三模英语试题 第 2 页
下载文档到电脑,方便使用
还有 14 页未阅读,继续阅读
 整理 资源来源网络(https://www.kuaiwen.net)”  天津市南开区2017届高考二模英语试题 本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分,共130分,考试用时100分钟。第Ⅰ卷1至12页,第Ⅱ卷13至16页。  答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上,并在规定位置粘贴考试用条形码。答卷时,考生务必将答案涂写在答题卡上,答在试卷上的无效。考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。   祝各位考生考试顺利! 第Ⅰ卷 注意事项:  1.每小题选出答案后,用铅笔将答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号。   2.本卷共55小题,共95分。   第一部分:英语知识运用(共两节,满分45分)  第一节:单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)   从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。  例:  Stand over there ________ you’ll be able to see it better.  A. or          B. and           C. but   	D. while    答案是B。 1. Why! I have nothing to explain. you want me to say? A. What is it that B. What it is that C. How is it that D. How it is that 2. Experts warn that medical waste from hospitals, if properly, may lead to spreading diseases. A. not handled B. not being handled C. not to be handled D. not having handled 3. 一 There won’t be anywhere to park. 一 Oh, . Let’s try the subway. A. that's a real bargain B. that’s a good point C. that's really something D. that’s all settled 4. 一 What’s that noise? 一 Oh, I forget to tell you. The new machine . A. is testing B. was being tested C. is being tested D. has been tested 5. Varieties of solutions have been provided for us to solve the problem. We can choose to start with. A. it B. that C. each D. one 6. Visit the old man this afternoon? If you , make sure you wear sunscreens to protect your skin. A. must B. can C. may D. shall 7. The worse working conditions we are looking forward to must have attracted the local government’s attention. A. see improved B. seeing to improve C. see improving D. seeing improved 8. 一 How did you find your trip to Water Park in the summer of 2016? 一 I thoroughly enjoyed it. It was than I expected. A. even much interesting B. far more interesting C. so far interesting D. far from interesting 9. This is a very interesting book. I’ll buy it, . A. how much may it cost B. no matter how it may cost C. however much it may cost D. whatever may it cost 10. I called her nearly ten minutes this morning, but I couldn’t . A. get through B. go through. C. live through D. look through 11. It was a difficult job for him. He had tried everything but it made little . A. use B. good C. difference D. result 12. 一 Ann, our department may be named the Department of the Year because of the outstanding performance. A. Good to know B. I’ll say C. I hear you on that one D. Can’t argue with that 13. is known to us is that tobacco contains nicotine and other harmful products, so you should give up smoking. A. As B. It C. What D. Which 14. 一 Why not talk with your parents about your willingness to attend 2017 Peking University Summer Camp? 一 I tried	to get them to listen to me. A. in time B. in vain C. in need D. in case 15. more energy to my study instead of being crazy about Interact games, I would be sitting in a comfortable office now. A. If I devoted B. Had I devoted C. Would I be devoted D. Should I be devoted 第二节: 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从16〜35各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,将短文内容补充完整。 Like any good mother, when Karen found out that another baby was on the way, she did what she could to help her three-year-old son, Michael, prepare for a new baby. They found out that it was going to be a girl, and day after day, night after night, Michael 16 to his sister in Mommy’s tummy. He was building a bond of love with his little sister before he even met her. The pregnancy progressed 17 for Karen. In time, the labor pains came. Soon it was every five minutes ... every minute. But something serious 18 during delivery. Finally, Michael’s little sister was born. But she was in serious 19 . With siren (警报) howling in the night, the ambulance 20 the infant (婴儿)to the Intensive Care Unit at St Mary’s Hospital in Knoxville, Tennessee. 21 inched by. The little girl got worse. The doctors told the parents, “There is very little hope.” Karen and her husband contacted a local cemetery (墓地)about a burial plot. They had 22 a special room in their home for the new baby 一 now they planned a funeral. After two weeks in ICU, it looked as if a funeral would come 23 the week was over. Michael, however, kept begging his parents to let him see his sister. “I want to sing to her,” he said. Kids were never 24 in ICU. But Karen made up her mind to take Michael 25 they liked it or not. If he didn’t see his sister now, he may never see her alive. She 26 him in an oversized suit and 27 him into ICU. He looked like a walking laundry basket, but the head nurse 28 him as a child, “Get that kid out of here now!” The mother rose up strong in Karen, and the usually 29 lady glared steel-eyed right into the head nurse’s face, saying in a 30 tone of voice, “He is not leaving until he sings to his sister!” Karen towed Michael to his sister’s bedside. He gazed at the tiny baby 31 the battle to live. And he began to sing. 32 the pure hearted voice of a 3-year-old, Michael sang: “You are my sunshine, my only sunshine, you make me happy when skies are gray...” 33 the baby girl responded. The pulse rate began to 34 down and became steady. “Keep on singing, Michael,” encouraged Karen. “You never know, dear, how much I love you. Please don’t take my sunshine away...”As Michael sang to his sister, the baby’s breath became as smooth as a kitten’s purr. “Keep on singing, Michael.” “The other night, dear, as I lay sleeping…” Michael’s little sister relaxed as rest, healing rest, seemed to sweep over her. Funeral plans were 35 . The next day 一 the very next day — the little girl was well enough to go home! The medical staff just called it a miracle. Karen called it a miracle of God’s love! 16. A. talked B. sang C. played D. whispered 17. A. quietly B. peacefully C. hopefully D. normally 18. A. arose B. raised C. rose D. aroused 19. A. situation B. place C. condition D. position 20. A. took B. sent C. carried D. rushed 21. A. The years B. The months C. The weeks D. The days 22. A. fixed up B. made up C. built up D. set up 23. A. until B. before C. after D. When 24. A. asked B. allowed C. admitted D. acquired 25. A. no matter B. even if C. whether D. as if 26. A. put B. dressed C. wore D. fit 27. A. marched B. forced C. hid D. followed 28. A. required B. replied C. recognized D. regarded 29. A. warm-hearted	B. well-managed C. mild-mannered	D. cold-blooded 30. A. firm B. strong C. hard D. tough 31. A. losing B. withdrawing C. quitting D. exiting 32. A. In B. On C. At D. Under 33. A. Finally B. Instantly C. Patiently D. Interestingly 34. A. calm B. quiet C. slow D. die 35. A. delayed B. banned C. abandoned D. abolished 第二部分:阅读理解(共20小题;每小题2.5分,满分50分) 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。 A Plan on traveling around the USA this summer? If you need help in arranging the trip, or want ideas about where to go and what to do, there are a number of outstanding websites that can make your American dream come true. http://byways.org The National Scenic Byways Program covers 150 memorable roads. Some are natural routes, such as Route 1 along the California coast. Others focus on history (such as Route 6) or man-made attractions (the Las Vegas Strip). For each, you are provided with a map, told the route’s length and how long is allowed, and given detailed suggestions on sights and stop-offs. www.oyster.com This is the best website for reviews of hotels in US cities and resorts. The reviews are impressively thorough, covering locations, rooms, cleanliness, food and so on. Importantly, these are not promotional photos by the hotels, but more honest and real ones taken by inspectors. Search facilities are excellent From the 243 hotels reviewed in the New York, you can narrow down what you are looking for by locations, facilities and styles, or just pick out a selection of the best. www.101 usaholidays.co.uk This is the latest offering that features 101 holiday ideas to the USA. It's an impressively diverse selection, ranging from touring in the footsteps of Martin Luther King to a golfing break in Arizona and a cycling and wine-tasting trip in California's Napa Valley. Narrow down what you are looking for — whether by price, region, theme and who will be traveling — and then just the photos of the relevant holidays remain on view. It’s a really clever design. www.mousesavers.com Walt Disney World in California can make dreams come true, but the price is not affordable for the majority of people. So turn to long established Mouscsavers.com, dedicated to giving big discounts on tickets, hotels and dining at Walt Disney World. The website also offers general money 一 saving tips, suggestions for cheap and free stuff and brief coverage of other Florida and California theme parks. 36. If you are going to the USA for the man-made attractions, you can drive along . A. Route 1 B. Route 6 C. the Las Vegas Strip D. the California coast 37. Why are the photos of the hotels in US cities and resorts real in www.oyster.com? A. Because there are qualifications of the authority. B. Because they are taken by inspectors of the website. C. Because there are comments of customers on each photo. D. Because they were taken by customers who once lived there. 38. Travel ideas for a big family with kids and the old are available at . A. www.oyster.com B. http://byways.org C. www.mousesavers.com D. www.101usaholidays.co.uk 39. What can be inferred from the passage? A. California’s Napa Valley is famous for its wine. B. www.mousesavers.com is a newly established website. C. The National Scenic Byways Program covers all the roads in the USA. D. Discounted tickets of Walt Disney World are not available for everyone. 40. Where does the text probably come from? A. A news report B. A tourist brochure. C. A culture journal. D. A health column. B My daughter Kelly is a cautious person. She needs to warm up to situations, and is hesitant to try new things. When with close friends, she becomes a leader who laughs loudly and chants, “Girls rule, boys drool.” But when that comfort zone is not around her, she is shy and nervous. This has been challenging for me at times. “Shy” is not a word that I think has ever been used to describe me. But this bas been a year of firsts for my girl that has filled her with a new sense of confidence. This year she moved to lap lane in swimming where she was preparing for a swim team. This year she learned to ride a bike without training wheels. And this year she completed her first kids’ triathlon (三项全能). On Saturday, with a thunderstorm coming soon and my son’s birthday party later in the day, we all went out in the dark of the morning for Kelly to participate in her first triathlon. We practiced transitions from swim to bike to run with her, we got all the equipment she'd need, and we kept talking about the race. But as we waited the two hours for the older kids to finish before her turn, she held my leg a little harder and told me she loved me a few too many times. She was nervous but trying to keep it together. And then it was her turn. From the second she jumped into the water, my heart soared. My daughter transformed into the most confident human being I had ever seen. She dominated that swim, crushed that bike ride and ran to the finish with the biggest smile on her face. I can honestly say that I never felt so proud of someone in my entire life. It wasn’t because she did a sport or anything like that. It was because she was afraid of something and conquered that fear with confidence and a fire I hadn't seen before. All day I would find myself just looking over at her and smiling. She might be wearing the finalist medal but I felt like I won that day. I won the chance to see my girl shine. Shine on, sweet baby. 41. Kelly is nervous when . A. boys are around her B. she changes into a leader C. she is away from her mom D. situations are new to her 42. We can know from Paragraph 3 . A. the race began in the early morning B. the whole family gave Kelly support C. Kelly was eager for her turn in the race D. Kelly prepared for her brother’s birthday party 43. Seeing Kelly’s performance in the race, the author felt . A. excited and proud B. anxious and uneasy C. worried and hesitant D. curious and concerned 44. In Paragraph 5, the underlined word “conquered” probably means . A. to defeat someone especially in a competition B. to succeed in dealing with or control something C. to become very popular or successful in a place D. to take control of a country or a city and its people by force 45. In the ending paragraphs the author “felt like I won that day” because Kelly . A. overcame the fear B. expressed love to her C. won the gold medal D. took part in the sport C You know the saying “You’re as young as you feel." Well, there may be some truth to that, according to researchers at Harvard and the Massachusetts Institute of Technology. Ellen Langer, a Harvard psychologist who studies how the mind influences the body, and colleagues reviewed the scientific literature for evidence that a person’s perception of their age might influence their health. They published their results in the journal Perspectives on Psychological Science. In one study that Langer led, 47 women had their hair done. The women who thought their new hairdos made them look younger did look younger to objective observers, who were shown before-and-after pictures. The women who thought they looked younger also showed a drop in blood pressure. Another study involving 4,421 men found that those who became bald (秀顶)at a relatively young age were more likely to get cancer and heart disease than men who did not. Similarly, another study involving 2,017 men found that those who lost their hair early were more likely to develop heart disease. “We believe that the feelings associated with being older than one’s real age account for some of these health outcomes,” the researchers wrote. The researchers also described studies that found that women who had children later in life were more likely to be healthier and live longer than those who had children early, which they attributed to the fact that these mothers tend to spend more time with younger women. Similarly, people who many younger partners tend to live longer than those who marry older partners, according to other studies. Taken together, the research “supports the general mind-body hypothesis (假说)that when a younger mind is prepared, a younger body can accompany it.” While the mechanism(机制) remains unclear, the researchers figured that suggestions associated with aging can “make one unconsciously or consciously aware of old age and set in motion a series of physiological processes that can have real effects on short-term and long-term health." 46. The underlined word “perception” in Paragraph 2 means . A. view B. appearance C. influence D. creation 47. Which of the following statements is true according to Paragraph 3? A. Blood pressure is highly related to hairdos. B. Feeling older than real age may be tied to health problems. C. Getting cancer or heart disease is the cause of hair losing. D. The women who love hairdos look younger than those don’t. 48. It can be inferred from Paragraph 4 that . A. a younger mother is more likely to live longer B. the younger one of a couple lives much longer C. often staying with younger people can benefit people's health D. people who want to live longer need to many young 49. The passage mainly tells us that	. A. Getting bald too early is not good for health B. Women had better give birth later in their life C. Feeling younger to a couple is very important to their health D. People’s feeling of their age may have an effect on their own health 50. From which page of a newspaper may the passage be most likely taken? A. Entertainment B. Health. C. Economy. D. Politics. D Conventional wisdom is a major barrier to innovation (创新) that threatens the survival of companies everywhere. It’s based on the assumption that old ideas will always work, so they shouldn't be challenged. While this may be a valid assumption in situations that don't change, it’s unlikely to hold true in a changing situation. In today’s rapid changing global environment, old methods often don’t work, and stubbornly using them can lead to major problems. Most people seem to agree with conventional wisdom because it gives one a false sense of security. If everyone else believes it, then it must be true. Individuals who use conventional wisdom are certain that they are right, and being right is good. They want to continue using old ideas rather than take risks with changes that might not work. In 1977, Ken Olsen, co-founder and CEO of Digital Equipment Corporation (DEC), stated “There is no reason for any individual to have a computer in his home.” Despite being a dominant leader in the computer industry, DEC no longer exists. People seem to forget that since innovation is a change, there can be no innovation without change. Unfortunately, conventional wisdom prevents leaders, followers and companies from changing and therefore innovating. If companies don’t innovate, but their competitors do, the future is likely to be problematic. Breaking from conventional wisdom has led to many of the most innovative companies and products in history across many industries, so it has a powerful effect on business success. Ted Turner (founder of CNN) knew little, if anything, about the news business, but he knew it was inconvenient to watch news only at the dinner hour, as was common before CNN. Turner's solution was to create a cable channel dedicated to news 24 hours a day. The news establishment reflected conventional wisdom at the time, and predicted his idea would fail because no one wanted to watch the news all day. However, it doesn’t take a rocket scientist to understand that viewers don’t have to watch the news all day for the CNN to work. Viewers just have to watch when they want to get information. Due to conventional thinking, the critics failed to recognize the opportunity that was clear to Ted. They assumed that only what was familiar to them could work in the future. Conventional wisdom prevents creativity, flexibility and risk-taking, so unconventional leaders enthusiastically break from it. To survive, thrive and maintain competitive advantage, companies must be flexible when reacting to change. 51. The author's attitude to conventional wisdom is . A. disapproving B. approving C. supportive D. indifferent 52. DEC has disappeared probably because . A. the consumers didn’t like its products B. the CEO stuck to the conventional ideas C. the leaders lacked the sense of security. D. the employees took many risks with changes 53. The founding of CNN is used as an example to prove . A. missing opportunities could lead to failure B. changing could contribute to business success C. watching news at the dinner hour is convenient D. conventional wisdom influences business success 54. What does the underlined part probably mean in Paragraph 3? A. Rocket scientists can ensure the CNN works properly. B. Most of the viewers don’t like to watch the news at work. C. It’s necessary to understand when people watch the news. D. It’s easy to know people needn't watch the news all the time. 55. The passage is mainly written to tell us that . A. old methods are changing with time B. opportunities lead to business success C. conventional wisdom limits innovation D. successful companies need wise leaders 天津市南开区2017年高考英语模拟考试 英语笔试 第Ⅱ卷 注意事项: 1.用黑色墨水的钢笔或签字笔将答案写在答题卡上。 2.本卷共6小题,共35分。 第三部分:写作 第一节:阅读表达(共5小题;每小题2分,满分10分) 阅读短文,按照题目要求用英语回答问题。 Given that motivation is so central to our lives, what do we truly understand about how it operates and about its role in our lives? The assumption is that it’s driven by a positive, external (外部的)reward. Do this, get that. But the story is much more complex. One of the most striking aspects of motivation is that it often drives us to achievements that are difficult, challenging and even painful. You may think that you would be happy to spend all your time sitting on a white-sand beach drinking and that as long as you get to fill your days this way, you would be happy forever. But while a few days of enjoyment might be fun from time to time, I can’t imagine that you would be satisfied by spending your days, weeks, months, years and even your life this way. Research that examines the differences between meaning and happiness finds that the things which give us a sense of meaning don’t necessarily make us happy. Moreover, people who report having meaningful lives are often more interested in doing things for others, while those who focus mostly on doing things for themselves report being only superficially happy, in other words, just externally and apparently delighted. The essential quality of “meaning” has to do with having a sense of being involved in something bigger than the self. We all know people obtain a great sense of meaning even in the most unpleasant of circumstances. Many volunteers spend portions of their lives working in dangerous, war-tom areas, tiding to keep disease and death from innocent civilians or teaching orphans to read. Their pain is real; their sense of doing something truly meaningful is substantial (丰富的).They show how our deep-rooted desire to believe that our lives have purpose beyond our lifespan drives us to work extra hard, even to the point of our own personal suffering, in order to gain more meaning. The point is that these seemingly unusual and irrational (不合理的)motivations get us to do things that are complex, difficult and unpleasant. But they go beyond helping people in need. They motivate us in every aspect of our lives 一 whether in our personal relationships, in our individual pursuits or in the workplace. 56. What’s the main idea of the passage? (No more than 10 words) 57. Why is motivation so significant to our life? (No more than 15 words) 58. What is the meaning of the underlined word “superficially” in Paragraph 3? (No more than 1 word) 59. What can volunteers obtain working in dangerous, war-tom areas? (No more than 10 words) 60. Do you agree with the opinion that motivation is driven by a positive, external reward? Why or why not? (No more than 20 words) 第二节:书面表达(满分25分) 61.为了吸引更多的留学生到你校学习,校学生会决定拍摄一部反映学校生活的小电影,现在招募学生演员。请你以学生会的名义,根据以下提示撰写一个通知. (1)	此次活动的目的; (2)	演员需要具备的条件:沟通能力强,擅长英语……(可以适当发挥); (3)小电影的内容简介; (4)最后报名期限:下周一前到学生会报名。 注意: (1)词数不少于100; (2)可适当加入细节,使内容充实、行文连贯; (3)通知格式己给出,不计入总词数。 NOTICE The Students’ Union 天津市南开区2017年高考英语模拟考试 英语 参考答案 第Ⅰ卷 第一、二部分(key to 1-55) 1.A 2.A 3.B 4.C 5.D 6.A 7.D 8.B 9.C 10.A 11.C 12.A 13.C 14.B 15.B 16.B 17.D 18.A 19.C 20.D 21.D 22.A 23.B 24.B 25.C 26.B 27.A 28.C 29.C 30.C 31.A 32.A 33.B 34.A 35.C 36.C 37.B 38.D 39.A 40.A 41.D 42.B 43.A 44.B 45.A 46.A 47.B 48.C 49.D 50.B 51.A 52.B 53.B 54.D 55.C 第Ⅱ卷 第三部分 第一节 56. How to truly understand motivation. 57. Because it drives us to achievements that are difficult, challenging and even painful. 58. Patentlly/Apparently/ Seemingly. 59. They can get a great sense of meaning. 60. No, I don’t . Because motivation is much more complex than that. Or: Yes. Because …(Answers may vary.) 第二节 61.(One possible version:) NOTICE In order to attract more foreign students to study in our school, our Students’ Union has deeded to recruit some students to make a short English film to introduce and promote our school. If you want to show your talent in this film, you need to have some related qualities. First of all, you need to have a good communicating ability so that you shall cooperate well with the whole team. Besides, you must be good at English, especially spoken English. What’s more, if you haw ever participated in similar activities before, it will be an advantage. The main contents of the film are about our campus life, such as having lessons in class, playing basketball in stadium, having lunch in the dining hall and so on. If you are interested in this activity, please sign op for it at the Students’ Union before next Monday. We are expecting your participation and contribution The Students’ Union 资源来源网络,https://www.kuaiwen.net ·13· 
本文档由 快问网2018-10-05 12:42:47上传分享
给文档打分
您好可以输入 255 个字符
kuaiwen文库的中文名是什么?( 答案:快问 )
评论列表
  • 暂时还没有评论,期待您的金玉良言