doc文档 2017年江西省高考原创押题卷(二)英语试题

高考试题库 > 高三考试试题 > 英语试题 > 文档预览
16 页 0 下载 169 浏览 0 评论 0 收藏 3.0分
快问网提示:如果当前文档出现乱码或未能正常浏览,请先下载原文档进行浏览。
2017年江西省高考原创押题卷(二)英语试题 第 1 页 2017年江西省高考原创押题卷(二)英语试题 第 2 页
下载文档到电脑,方便使用
还有 14 页未阅读,继续阅读
 整理 资源来源网络(https://www.kuaiwen.net)” 2017年高考原创押题卷(二) 英语 时间:120分钟   满分:150分 本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分。 第Ⅰ卷 第一部分 听力(共两节,满分30分) 第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 例:How much is the shirt? A.£19.15. B.£9.18. C.£9.15. 答案是 C。 1.How much money does the man probably have? A.20 dollars. B.30 dollars. C.50 dollars. 2.What will the woman do this afternoon? A.Read a book. B.Go fishing. C.Visit Ann. 3.What does the woman think of the video? A.Disappointing. B.Stupid. C.Funny. 4.What does the woman suggest? A.Staying at home. B.Going fishing. C.Going to the cinema. 5.How long does the woman usually sleep? A.For about 4 hours. B.For about 6 hours. C.For about 8 hours. 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6、7题。 6.What was the woman before probably? A. A secretary. B.A computer programmer. C.A factory worker. 7.What do we know about the woman? A.She gets along well with her colleagues. B.She works overtime every day. C.She gets a bad salary. 听第7段材料,回答第8、9题。 8.What did the man do when he stayed at his aunt's? A.He went swimming. B.He went surfing. C.He went diving. 9.What does the man ask the woman to do? A.Live by the sea one day. B.Travel with him this summer. C.Go to his aunt's next summer. 听第8段材料,回答第10至12题。 10.Why did the man stay behind after school yesterday? A.He slept in class. B.He talked in class. C.He played games in class. 11.In what class did the man fall asleep? A.History. B.English. C.Physics. 12.What is the man's plan for the future? A.To find a job. B.To study in college. C.To run a supermarket. 听第9段材料,回答第13至16题。 13.What does the man think of Linda's stay with him? A.It was interesting. B.It was unpleasant. C.It was boring. 14.What is Linda like? A.Impolite. B.Lovely. C.Silent. 15.Why does the woman know Linda so well? A.She taught her for two years. B.She once lived with her. C.She is her neighbour. 16.What do we know about Linda's parents? A.They are strict with Linda. B.They have good manners. C.They are too busy with work. 听第10段材料,回答第17至20题。 17.What day is drawing near? A.Children's Day. B.Teachers' Day. C.Mother's Day. 18.What did Mum do when the speaker failed an exam? A.She checked her test papers. B.She gave her much encouragement. C.She invited her teacher home. 19.Where was the speaker writing the letter? A.At school. B.At home. C.In hospital. 20.What do you think of the letter? A.Disappointing. B.Boring. C.Touching. 第二部分 阅读理解(共两节,满分40分) 第一节(共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项 (A、B、C和D)中选出最佳选项。 A WE WILL NEVER FORGET ELEPHANT ENDOTHELIOTROPIC HERPESVIRUS (EEHV) IS A DEADLY VIRUS WHICH AFFECTS YOUNG ELEPHANTS GLOBALLY. We want to find a solution to this disease. This complex disease is having a catastrophic(灾难性的) effect on the global conservation of the Asian elephant and we want to find a solution to the problem as soon as possible to stop more elephants from dying from this deadly disease. EEHV DOESN'T DISCRIMINATE (区别) It doesn't matter whether it's a two year old elephant at Chester Zoo, at a zoo in the USA or in the wild in Africa—this is a problem right around the world which makes it even more critical(关键的) that we find an answer. We don't want it to be an extinction level event for this important animal. MIKE JORDAN, CHESTER ZOO'S COLLECTIONS DIRECTOR At present, not enough is known about this disease so we need to carry out important research to hopefully get closer to finding a way to stopping it killing more elephants. We're part of the world conservation community devoted to the conservation of Asian elephants, so we will continue to carry out more research and work to discover more about this virus and how to treat it. WE'RE ACTING FOR ELEPHANTS… …to help save the global population of the species. You can help find a solution by making a donation today. We Will Never Forget. DONATE TO WE WILL NEVER FORGET Join the fight now and 100% of your money will support the research and help us put a stop to this deadly virus.                                           21.According to the passage, what do we know about EEHV? A.It has affected many Asian animals. B.It hasn't been well controlled. C.It has a little effect on elephants. D.It is a kind of animal. 22.Which of the following about Mike Jordan is TRUE? A.He works for protecting elephants. B.He is a well­known animal doctor. C.He is a famous spoken person for elephants. D.He's most likely to find the cause of the disease. 23.How can you donate money? A.By giving it to Mike Jordan. B.By giving it to the author. C.By making donations regularly. D.By making donations through bank. 24.What is the text is meant to? A.To explain it's difficult to protect Asian elephants. B.To encourage people to research EEHV. C.To attract people to save Asian elephants. D.To introduce something about Asian elephants. B I was sitting in a fast food restaurant with my two children, who at the time were about 6 and 9. Inside there was also a group of teens in Gothic(哥特式的) dress and appearance. Everyone kept away from them inside the restaurant. Outside the restaurant, people jumped past the homeless man searching the garbage bin, who was looking for food or perhaps a cigarette. I too had rushed past him with my youngsters, refusing his request for money but thinking maybe, just maybe, I would bring him some food. It turned out that I didn't have to. One girl in the Gothic youth jumped up, went to the counter and ordered more food, which she then took outside to the homeless man and sat on the bench with him, chatting away as he ate. He didn't say much—he was greedy—but I think I saw a bit of a smile and a flash in his eyes as he nodded to her questions. Writing this now, several years later, I still choke up. That girl was a model citizen living the values of goodness and kindness. These are values I have always held high and hoped to teach my kids. She made my job much easier. We stopped by on our way out and thanked her for setting such a positive example for us. I hope that hearing that has made as much of a difference in her life as seeing what she did has made to ours. 25.Why did people keep away from the teens in the fast food restaurant? A.Because they were dressed in Gothic dress. B.Because they were too young to pay their meal. C.Because they liked to quarrel with others. D.Because they killed two children. 26.What did the homeless man want the author to do? A.To help him get money. B.To bring him some food. C.To provide him with money. D.To refuse to take care of him. 27.It can be inferred that the homeless man ________. A.was very greedy in deed B.was very hungry at that time C.didn't like talking with others much D.didn't answer the girl's questions 28.What can we learn about the author from the passage? A.The author is also a model citizen like the girl. B.The author sets a good example for the girl. C.The author is deeply moved by the girl. D.The author has sympathy for the girl. C “Smombies”—people walking while staring at their smart phones—are very real and a growing cause for concern. Tired of having to constantly alert both locals and tourists to pay more attention to their surroundings to avoid serious accidents, authorities of a small German town have come up with a more positive solution—embedding(嵌入) traffic lights in the pavement to make them visible to people constantly looking down at their phones. The seemingly ridiculous safety measure was put in place. Authorities in Augsburg decided to act, installing ground level traffic lights at two tram(有轨电车) stops last Tuesday. The lights flash red every time a tram is approaching, or when the regular traffic light turns red. “We realized that the normal traffic light isn't in the line of sight of many pedestrians these days,” said Tobias Hermes, a city administration official. “So we decided to have an additional set of lights—the more we have, the more people are likely to notice them.” Some Augsburg residents appear to be quite happy with the idea.“I think it makes sense,” Jack Smith said, speaking to The Augsburger Allgemeine. “One always sees young people these days running over red lights. This makes it more obvious that you need to stop.” Others, however, found the need for ground traffic lights disturbing and even frightening. “I find it scary that smart phone users are so engrossed that they need to install lights in the ground so that they notice the tram coming,” one person told the local paper. But do this kind of pavement­embedded lights actually work? Well, if one interviewed teenager is to be believed, not really. “To be honest I didn't even notice it,” he told The Augsburger Allgemeine. “Maybe it'd be useful at night, but yeah, I didn't realize it was there until just now.” The word “smombie”—a mashup of the words smart phone and zombie—was born in Germany. It was voted “youth word of the year” in 2015, but the serious consequences of this behaviour are no laughing matter. 29.Which of the following about “smombies” is TRUE? A.It refers to people who are fond of walking. B.It refers to people who are looking at phones while walking. C.It refers to people who concern others very much. D.It refers to people who hate locals and tourists. 30.Which of the following can replace the underlined word “engrossed” in Paragraph 4? A.Disturbed. B.Frightened. C.Addicted. D.Encouraged. 31.What may be the best title for the text? A.Ground traffic lights for people looking at smart phones B.Effective ways to educate people to obey traffic rules C.The meanings of ground traffic lights D.The serious problem of traffic safety D Most people realize that fast food isn't the healthiest or best­tasting cuisine(菜肴). It is, however, expected to be fast. Many chains like McDonald's have struggled with slower food delivery in recent years, because there are more items on the menu. But the world's largest restaurant chain, which serves 68 million customers daily in 119 countries, is trying to change that. For several months, McDonald's has been testing what's called the “just­for­you experience”. In 200 U S restaurants (and more than 2,000 across the globe), customers are able to order directly from a self­serve kiosk(售货亭), after which an employee brings the meal directly to the table. McDonald's chief executive Steve Easterbrook, speaking at a McDonald's in New York's Tribeca neighbourhood on Thursday, said the company has long expected customers to adapt to its business model of ordering at the counter and then waiting to collect their own food. Now, he said, “We're adapting our business around customers.” It showed that “test runs at more than 500 restaurants…showed an increase in foot traffic and contributed to a mid­single­digit percentage increase in restaurant sales, lifting the 5 to 6 average check by 1, on average.” Customer satisfaction scores also increased, “because families, in particular, appreciate having their food brought to them.”The company also announced the beginning of a new mobile order­and­pay app, which would allow customers to order and pay for food from their smart phones. Mike, a common customer, said, “As a father of two small children, I'm every fast­food chain's target customer. My wife and I try to avoid McDonald's when possible, but like many parents we end up going. I've used the self­serve kiosks and like them a lot: they're easy to use, reduce the pressure of making a choice with impatient customers behind you, and make a big difference in delivery time. I just hope they don't start expecting me to tip.” 32.Why do many chains have a slower food delivery in the past several years? A.Because they have struggled many expectations. B.Because they have more dishes to serve people. C.Because they have the world's largest restaurant chains. D.Because sometimes they have too many customers. 33.How do customers get their food after ordering food self­serve kiosks? A.By testing McDonald's machine. B.By taking food by themselves. C.By letting waiters bring food for them. D.By letting employees serve for them. 34.What's the result of trying “just­for­you experience”? A.It is a great success. B.It caused traffic jam. C.It's well received only by app users. D.It still needs to be observed. 35.What can we infer from what Mike said? A.His family don't like McDonald's. B.He's willing to give tips for good service. C.Self­serve kiosks are a good choice. D.It's hard for him to spend the delivery time. 第二节(共5小题;每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 How to be a safe and smart searcher Several keywords will help to find better results. __36__ If you want to find out about seagulls (海鸥), for example, search for “bird seagull” and not just “seagull”, because seagull might also be the name of anything else, from a hotel to a documentary film. Exact references can help you find what you're looking for. If you are looking for an exact phrase or sentence, e.g. “seagulls are very clever”, type it between inverted commas (“”) and only exact matches will be shown. __37__ Avoid common words like “a” or “the” in a search. These aren't always helpful and are usually unnecessary. Remove unwanted results by adding a minus symbol (­). For example, “Seagull­hotel­film” would leave out all references to hotels and films. Check your spelling. Make sure that you spell every word in the search box correctly. __38__ That's because sometimes there are mistyped words existing. Have a filter (筛选程序). It's a good idea to filter your online searchers, especially when you are searching for pictures. Ask an adult to help you add a filtering system. There are lots of filtering software options (可选择的事物) available. __39__ Some search engines personalize the results, so check out the option of using a search engine that doesn't do this and you will get different results. Make sure the reliability. Reliability is very important when you are searching on the Internet. Always ask yourself, “Is this reliable?” Don't make the mistake of believing everything you see. Some websites are unreliable and some information is false. __40__ A.Make sure that you're using the safest search settings. B.The smallest typing mistakes can bring unwanted results. C.Check your information on other websites before accepting it. D.Use more than one keyword when you are doing a search. E.Experiment with different search engines until you find the one that's best for you. F.This is useful when you want to find something you've already seen but lost. G.But finding the right information among thousands of links can be a real challenge. 第三部分 英语知识运用(共两节, 满分45分) 第一节 完形填空(共20 小题;每小题1.5分,满分30分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C、D)中选出可以填入空白处的最佳选项。 As children, our parents had dreams for us. They wanted us to do whatever was necessary to reach our highest __41__. Later in life, friends and spouses (配偶) may also have schedules for us. People close to us may have ideas about __42__ we should live our lives. The ideas usually __43__ love and the desire for us to be happy. Other times, they come from a place of need within them— __44__ it is the parent who wants us to __45__ his or her dreams or the friend who wants us to play an already­defined role. We can appreciate and consider those people's input, but __46__ we must follow our own inner guidance. There may come a time when all the suggestions can become __47__. We may feel that the people we love don't approve of our judgment, which can __48__ us to some extent. It can __49__ the choices we make for our lives by making us __50__ ourselves. It may also fill a void (空虚) with their __51__ before we've had a chance to decide what we want. However, it can affect us __52__ as well. We may have to __53__ the feelings of resistance and to keep ourselves off from them. But we can take some time to __54__ ourselves of any unnecessary doubts and go within to become __55__ on what we desire for ourselves. We can tell our loved ones how much we __56__ their thoughts and ideas, but that we need to live our own lives and make our own __57__. We can explain that they need to let us learn from our own experiences __58__ to rob us of wonderful life lessons and the opportunity to __59__ our own judgment. When they see that we are happy with our lives, they can see all we need them do is to share __60__ with us. 41.A.need B.ability C.potential D.creativity 42.A.what B.how C.why D.where 43.A.come across B.put away C.lead to D.come from 44.A.whether B.if C.while D.when 45.A.apply to B.live out C.manage to D.speed up 46.A.desperately B.comfortably C.eventually D.deliberately 47.A.unreliable B.understandable C.practical D.unbearable 48.A.ignore B.hurt C.defeat D.abandon 49.A.abuse B.mix C.influence D.reform 50.A.fight B.scold C.resist D.doubt 51.A.wishes B.themes C.benefits D.successes 52.A.universally B.abnormally C.actively D.effectively 53.A.handle B.realize C.avoid D.know 54.A.remind B.rid C.inform D.warn 55.A.false B.vain C.nuclear D.clear 56.A.reward B.praise C.appreciate D.trust 57.A.decisions B.requirements C.reservations D.commands 58.A.less than B.more than C.other than D.rather than 59.A.attain B.polish C.instruct D.mature 60.A.lesson B.joy C.opportunity D.freedom 第Ⅱ卷 第三部分 英语知识运用 第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分) 阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 The city of San Francisco is a wonderful vacation destination that offers many 61.________(difference) things to see and do. Those experiencing a lively city with a wealth of shopping and dining opportunities 62.________(be) very happy. Those looking for a city that 63.________(offer) museums, art galleries, and very interesting historical sites will also be happy if they choose San Francisco. Many people don't realize it, but people 64.________ look for an interesting place to get out 65.________ enjoy nature will also appreciate San Francisco. When touring 66.________ city by walking, you aren't going to cover as much ground. There are far more 67.________( benefit) to touring the city on foot though. This type of tour allows you 68.________(see) more buildings that others driving by cars can't see. You may even get to enter different facilities that those touring the city from the streets do not. A tour of the city on foot also 69.________(usual) focuses on a more localized neighbourhood level, which can be very 70.________(excite) in a number of different ways. 第四部分 写作(共两节,满分35分) 第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 The old saying “The early bird catches the worm” show us the importance of planning, working hard and trying constant. To achieve outstanding results, the most people must plan ahead and work hard to overcome all kind of difficulties. That has been my own experience, either. When I first started at high school, I seldom passed my exams, so I never prepared well. Later, my teacher, Mr Black, advised me plan everything in advance. She asked me to study hard as well. After a year of putting his advice to practice, I can now easily pass all my exams. There are no direct roads to succeed. 第二节 书面表达(满分25分) 假如你是李华,在美国留学,你在《纽约时报》(New York Times)上看到了一则约翰先生的房屋出租广告,你对此感兴趣,特意发电子邮件咨询,要点如下: 1.租一年的价格; 2.房内是否有家具、电视、空调等; 3.交通是否方便。 注意:1.词数100左右; 2.可以适当增加细节,以使行文连贯; 3.开头语已为你写好,不计入总词数。 Dear Mr John, I am a student from China studying here._______________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ 参考答案·英语 2017年高考原创押题卷(二) 第Ⅰ卷 第一部分 听力 听力答案:1-5 BACAC 6-10 CAACB 11-15 ACBAB 16-20 CCBAC 听力原文: (Text 1) M: The shirt costs 60 dollars. I don't have enough money with me. Could you lend me 30 dollars? W: Sure. Here you are. (Text 2) M: Jane, have you finished reading the book? W: Not yet. I went fishing with Ann this morning. I'll finish reading it this afternoon. (Text 3) M: Why are you laughing so much? W: Watch this video. Look at these two men's facial expressions. I just can't help laughing. M: Oh, I've seen those two guys before! W: They are famous on the Internet now. (Text 4) W: The sun is gone. I'm afraid it looks like it's going to rain. M: Then I guess we shouldn't go fishing this afternoon. W: How disappointing! I've been looking forward to this for days. M: The weather really changes fast this season. W: Oh, well … Let's just stay at home and watch a movie instead. (Text 5) M: What time did you go to bed last night, Flora? W: Around two o'clock. M: No wonder you look so tired. W: I usually go to sleep at about 10:00 pm and get up at about 6:00 am but I had to work on a work report last night. (Text 6) M: Hey, Mary. Haven't seen you for a long time. What's up? W: Not much. What about you? M: I'm doing pretty well. How is your job in the factory? W: Oh, I've changed my job. I didn't want to work overtime every day. M: Oh, did you? What do you do now? W: I'm working as a secretary in a computer company. M: That's not bad. How is that? W: I like the work, and I especially like my colleagues. And the pay is not bad. M: I'm glad to hear that. How about coming to my place this Saturday and having a good chat? W: OK. I'd love to. See you then. (Text 7) W: How did you like your time at your aunt's? M: I had a great time there. My aunt lives by the sea. So I often went for walks on the beach in the morning. It made me feel so calm. W: Did you go swimming in the sea? M: Yes. I usually went swimming at dusk. Some people even went surfing and diving. W: Did you go surfing, too? M: No, I think it's too dangerous for me. I just watched them from the beach. W: I'd love to get the chance to visit the seaside someday. M: If so, why not go with me to my aunt's next summer? W: That sounds great. (Text 8) W: How has school been, dear? M: Well, yesterday, I had to stay behind after school, because I was talking to my deskmate during my physics class. W: Oh, dear. You shouldn't be talking during the class. M: I know, but even if I don't talk, I get into trouble. The day before yesterday, I was very quiet during my history class and I still had to stay behind after class. W: Why? M: Because I fell asleep during the class. The lesson was so boring. W: You really must take school more seriously. If you don't pass the final exams, you won't get into college. M: Oh, it doesn't matter. I won't take the exams. I plan to run a small supermarket after graduation. I don't want to stay in school for another four years. (Text 9) W: How did you like your time with Mr Smith's daughter Linda? M: It was a nightmare. She was so rude. W: Rude? How? M: You won't believe it. When Jenny asked her what she wanted for breakfast, she gave her a rude answer. Then she ate breakfast while the rest of us were still getting ready and didn't leave anything for us. W: That was really rude. M: The worst thing about her was that she was constantly shouting at us when she didn't get her way. I was wondering if she does that to her parents. W: Oh, yeah. She does that to her parents all the time. M: How do you know? W: I lived with them for about two weeks. After that, I decided never to spend any time with them again. M: Mr Smith should really spend some time teaching her good manners, or it'll be too late. W: He and his wife are too busy working. They spend hardly any time with her. M: No wonder. (Text 10) W: How are you? Mother's Day is drawing near, and I would like to say “Happy Mother's Day” here. I love you and thank you so much for everything you have done for me. Thank you for providing me with so many years of education and training. I'm very grateful to you for taking care of me.    In my heart are many beautiful memories. I always made you angry, but you were always very understanding. When I was sick, you took care of me in every possible way. When I failed an exam, you encouraged me to cheer up and not to lose heart. You also encouraged me to help others who were in trouble. When I did good deeds, you were always thinking highly of me. I am really thankful to you for your teaching me how to be “a real person”.    Now I have grown up, and I feel that I should not be so simple. I will live up to your expectations! I will work harder and make more progress in my study in order to enter my ideal university. I'm sorry that I stay away and can't give you my appreciation at home. Mum, I am doing very well in my study. My schoolmates and teachers are all very nice, so don't worry about me. I hope you have a wonderful Mother's Day and you are happy every day. 第二部分 阅读理解 第一节 A [文章大意] 本文是一篇应用文。本文旨在为保护大象而号召人们捐款。 21.B 推理判断题。文章第二段内容说明人们还没有找到有效的方法来控制这种疾病,因此答案B项正确。 22.A 细节理解题。根据文章的第四段第二句可知Mike Jordan是为保护大象而工作的,因此答案A项正确。 23.C 细节理解题。根据文章最后的make a regular donation可知捐款者可以进行定期捐款,因此答案C项正确。 24.C 推理判断题。文章是一篇应用文,号召人们为控制EEHV拯救大象捐款,因此C是最佳选项。 B [文章大意] 本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者在餐馆吃饭时,看到一个女孩为无家可归的人提供帮助的一幕,很多年后,仍然觉得值得学习。 25.A 细节理解题。根据第一段的第二句话“Inside there was also a group of teens in Gothic(哥特式的) dress and appearance.”可知,人们不靠近这些年轻人主要是因为他们哥特式的穿着及外表。故选A。 26.C 细节理解题。根据第二段第二句话的“…refusing his request for money…”可知,作者在路过这个无家可归的男人身边时,拒绝了他要钱的要求。故选C。 27.B 推理判断题。文章第二段提到这位流浪汉在垃圾桶里面寻找食物,第三段提到这位女孩给他食物后,他感到非常高兴,因此可以推知这位流浪汉当时应该是饥饿的。 28.C 推理判断题。根据对全篇文章的理解,女孩以实际行动关心一个无家可归的人,作者看在眼里,认为她的善良值得学习,因此推测作者深受感动。故选C。 C [文章大意] 本文是一篇说明文,主要讲述了德国的奥格斯堡政府决定在人行横道下安装红绿灯,以提醒边走路边玩手机的人注意交通安全。 29.B 细节理解题。文章第一段第一句提到smombies是指边走路边玩手机的人。 30.C 词义猜测题。这里强调的是手机使用者沉溺于玩手机,以至于没有注意到旁边的交通状况。 31.A 主旨大意题。文章主要是说安装地下交通灯来提醒走路玩手机的人,以减少他们发生交通事故的风险,因此A是最佳选项。 D [文章大意] 本文是一篇说明文,讲述了世界快餐巨头之一的麦当劳正在尝试对自己的服务方式进行大的改革。 32.B 细节理解题。文章第二段第一句的“…because there are more items on the menu.”说明B项正确。 33.C 细节理解题。根据文章第三段的“…after which an employee brings the meal directly to the table.”可知服务员把顾客订的食物送到桌子上,因此C项正确。 34.A 推理判断题。文章第五段通过一系列数据说明这种新的尝试非常成功。 35.C 推理判断题。文章最后一段的“I've used the self­serve kiosks and like them a lot: they're easy to use…”说明Mike认为self­serve kiosks是一个不错的选择。 第二节 [文章大意] 本文是一篇说明文。文章主要介绍了怎样在网上有效、迅速地搜索到你所需要的东西和一些注意事项。 36.D 考查上下文语境。下一句的“…search for ‘bird seagull’ and not just ‘seagull’…”与D项的“Use more than one keyword…”相对应。 37.F 考查还原具体信息的能力。上一句的“…only exact matches will be shown.”与F项的“…find something you've already seen but lost.”相对应。 38.B 考查还原具体信息的能力。B项的“The smallest typing mistakes…”与下一句的“…there are mistyped words existing.”相对应。 39.E 考查上下文语境。根据下一句的“Some search engines personalize the results…”可知E项符合语境。 40.C 考查推理判断及语境理解。上一句的“Some websites are unreliable and some information is false.”与C项的“Check your information on other websites before accepting it.”相对应,两者都是讲一些网站的消息不可靠这个事实。 第三部分 英语知识运用 第一节 完形填空 [文章大意] 本文是一篇夹叙夹议的文章。父母总是希望孩子们成材,从而为孩子们包办一切。那么,孩子们应该怎样对待这样的父母呢? 41.C 根据文章第一段可知,父母都想尽他们最大的努力让孩子们发挥最大的潜能。 42.B 根据上下文可知,此处是讲“我们的亲人对我们应该怎样过我们的生活已经有了想法”。故B项符合语境。 43.D 根据上下文可知,这些想法通常来自希望我们开心快乐的爱和期望。后一句中的come from是提示。故D项正确。 44.A 联系上下文,可知此处表示选择,同时根据后面的or可知,此处应用whether。故选A。 45.B 根据本段第一句“As children, our parents had dreams for us.”可知,父母期待我们实现他们的梦想。live out实现。 46.C 以上几种人对我们各有期待,我们都应该表示感谢而且还要好好考虑他们的指导,但是作为个体,我们也有自己的梦想,因此“最终”我们还是要听从自己的内心的指导,按我们的内心想法来生活。 47.D 根据下一句可知,我们所爱的人不同意我们自己的判断,因此他们会把他们的想法强加给我们,这样,这些建议对我们来说就是“难以忍受的”。 48.B 根据上一空可知,孩子和父母之间有了隔阂,意见不一致,而父母又把自己的观点强加给孩子们,这样一来就会伤害孩子们的情感。 49.C 这样的结果会对孩子们在生活中所做出的决定造成一定的影响。 50.D 当孩子们与父母意见不一致时,父母往往强加给孩子们他们的观点,这样孩子们在做决定时就会怀疑自己的判断,从而影响了孩子们的决定。呼应第二段最后一句的any unnecessary doubts。 51.A 呼应首段第一句中的dreams。 52.C 根据However的转折可知。上文是消极的影响,接着谈的是积极的影响。 53.A 根据语境可知,此处指我们不得不处理我们的抵触情绪。故选A。 54.B 我们可能会花点儿时间去摆脱那些不必要的怀疑,跟随自己的内心去弄清楚我们自己到底想要什么,从而不用受别人的影响,也不必犹豫不决。这些就是其积极的影响。 55.D 见上题解析,所以此处想表达的是不受影响后我们就会很清楚我们想要什么。 56.C 告诉我们爱的人,我们“感激”他们的想法,但是我们有自己的生活,需要自己做出决定。 57.A 见上题解析。 58.D 我们要向父母解释清楚,他们应该让我们自己从生活的阅历中吸取教训,而不应该剥夺我们这些美好的生活教训和那些提高我们的判断力的机会。 59.B 见上题解析。 60.B 根据本文最后一句上半句的提示“当他们看到我们生活幸福时”可知,此处指我们想和他们分享我们的喜悦,因此选B。 第Ⅱ卷 第三部分 英语知识运用 第二节 [文章大意] 本文是一篇说明文,主要介绍了圣弗朗西斯科这座美丽的城市。 61.different 考查形容词。修饰名词things,因此要用difference的形容词形式different。 62.will be 考查时态。下一句的will also be happy说明此空应该用一般将来时。 63.offers 考查时态与主谓一致。根据语境可知,此处应为一般现在时;that引导定语从句而且在定语从句中作主语,先行词是a city,是第三人称单数,因此谓语动语用第三人称单数。 64.who/that 考查定语从句引导词。先行词是people,关系代词在定语从句中作主语,因此填who/that。 65.and 考查连词。get out和enjoy是一种并列关系,因此用连词and。 66.the 考查冠词。这里the city特指San Francisco这个城市。 67.benefits 考查名词单复数。此句的more说明不止一个,而benefit在这里是可数名词,因此用其复数形式。 68.to see 考查非谓语动词。allow sb to do sth允许某人做某事。 69.usually 考查副词。usual修饰动词focuses,因此用其副词形式。 70.exciting 考查形容词。此处表示令人兴奋的,故填exciting。 第四部分 写作 第一节 短文改错 [文章大意] 本文是一篇说明文。“早起的鸟儿有虫吃。”我们做任何事,都要提前规划、努力付出并不断尝试。作者以自己上中学的亲身经历证明了这一点。 71.show→shows 考查主谓一致。该句主语是the old saying,故谓语动词用第三人称单数,故用shows。 72.constant→constantly 考查副词。修饰动词trying,应用副词,故用constantly。 73.去掉most前面的the 考查冠词。most表示“大多数”,修饰可数名词复数,其前不用冠词,故去掉the。 74.kind→kinds 考查名词单复数。all修饰可数名词时,名词应用复数形式,故用kinds。 75.either→too 考查副词。肯定句中表示“也”,应用too;either表示“也”,用于否定句中。 76.so→because 考查连词。此处后的句子表示原因,故用because。 77.me和plan中间加to 考查动词短语。advise sb to do sth表“建议某人做某事”,故在me 和plan中间加to。 78.She→He 考查代词。此处指代上文提到的Mr Black,应用he。 79.to→into 考查动词短语。put sth into practice表“将……付诸实践”,是固定短语,故用into。 80.succeed→success或succeeding 考查非谓语动词。与名词road搭配,to为介词,故应用success或succeeding。 第二节 书面表达 One possible version: Dear__Mr__John, I__am__a__student__from__China__studying__here. I have read an advertisement about your apartment in the New York Times. So I am writing to ask you for more details about it. My friend Li Lei and I will be sharing your apartment. So, firstly, I want to know how much the rent will be for a whole year. Secondly, please tell me whether there is a TV, an air conditioner and some necessary furniture in the apartment. Finally, please let me know whether it is convenient for us to take public transport. I'm eager to know the above information. I am looking forward to your early reply. Yours sincerely, Li Hua 资源来源网络,https://www.kuaiwen.net ·21· 
本文档由 快问网2018-10-05 12:41:05上传分享
给文档打分
您好可以输入 255 个字符
kuaiwen文库的中文名是什么?( 答案:快问 )
评论列表
  • 暂时还没有评论,期待您的金玉良言