doc文档 2017年甘肃省河西五市部分普通高中高三下学期第二次联合考试英语试题

高考试题库 > 高三考试试题 > 英语试题 > 文档预览
10 页 0 下载 178 浏览 0 评论 0 收藏 3.0分
快问网提示:如果当前文档出现乱码或未能正常浏览,请先下载原文档进行浏览。
2017年甘肃省河西五市部分普通高中高三下学期第二次联合考试英语试题 第 1 页 2017年甘肃省河西五市部分普通高中高三下学期第二次联合考试英语试题 第 2 页
下载文档到电脑,方便使用
还有 8 页未阅读,继续阅读
 整理 资源来源网络(https://www.kuaiwen.net)” 2017年甘肃省河西五市部分普通高中高三第二次联合考试 英语试卷 命题学校:敦煌中学 命题人:陈芳 孙晓燕 周新霞 何进军 本试卷分为第Ⅰ卷和第II卷 两部分。全卷满分120分,考试时间100分钟。 第I卷 第一部分:阅读理解(共两节,满分40分) 第一节(共15小题,每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将选项涂黑。 A Below are some best special interesting holidays—all are new for 2016 and have high quality guides and strong programs. Holland in bloom river cruise with Alan Titchmarsh Alan Titchmarsh is the star attraction on this river cruise. Alan joins you for a visit to the magnificent Keukenhof Gardens — home to 800 varieties of tulips(郁金香).The Telegraph’s gardening expert will talk about the best new varieties and the garden’s history. April 19, £149, including flights from the UK and some meals. Telegraph Tours (0161 236 2444; telegraph.co.uk/titchmarshtour). Morocco Sketchbook Led by artist Maxine Relton, this tour takes place in Marrakesh helping you develop your drawing skills. Rapid line and figure drawing and colour mixing are all covered and the eight-day holiday is based in Kasbah du Toubkal. May 8, £2,495, including some meals. Steppes Travel (01285 601 495; steppestravel.co.uk). Ballroom and Latin American dancing in Tenerife This travel provides daily dance tuition with David Bowie who’ll be on hand to teach dancing techniques. It is aimed both at the beginners and more experienced dancers looking to improve their skills. There’ll also be time to explore the island on foot or play a round of golf. April 26, £769 full-board. Saga (0800 096 0084; travel.saga.co.uk). Fishing in Northern Argentina This nine-day fly fishing and conservation tour takes place in the Iberá Marshlands, the world’s second largest wetlands. Here expert fisherman, Charles Jardine, is the guide as you fish. Based in Estancia Rincon del Socorro, the holiday also includes opportunities for horse riding and bird-watching. October 15, £5,095 full-board. Cazenove+Loyd (02038135082;cazloyd.com). 1. Who might be interested in the Morocco Sketchbook holiday trip? A. Painting learners. B. Bird watchers. C. Sports lovers. D. Photographic lovers. 2. Which number should you call if you want to improve your dancing skills on the trip? A. 0161 236 2444 B. 01285 601 495 C. 0800 096 0084 D. 02038135082 3. On which trip can people ride horses? A. Morocco Sketchbook. B. Fishing in Northern Argentina. C. Ballroom and Latin American dancing in Tenerife. D. Holland in bloom river cruise with Alan Titchmarsh. 4. What can we know from the passage? A. Maxine Relton is an expert fisherman. B. Morocco Sketchbook lasts the longest. C. Two holidays take place in April. D. The trips led by artist Charles Jardine is the most expensive. B Like many young people, I dreamed of growing up and becoming a successful writer one day. My first part-time job came when I was 18 years old. I was working in a paint factory. Because of the terrible smell of paint, it became normal for me to temporarily pass out during my lunch hour. All of my spare time was spent writing and sending stories to any publisher that would read them, dreaming that one day losing consciousness while eating my ham sandwiches would no longer be a part of my daily routine. I discovered content mills, where a writer could devote his time to writing soul-destroying online copy. It provided a little pay, but I wouldn’t faint(昏厥). So, I quit my day job. But it is difficult to work from home. At times, I would lose all passion for writing 500 words about an advertisement for a bed for a few pounds, but the terrible smell of paint reminded me to get back to writing. Several months later, the money got better. I was given a job writing for one of the largest entertainment websites in the world. The job was simple: I complained about everything that was wrong with society and they paid me ₤50 for each article. A guy from the website asked if I’d be interested in leaving my small town life to move to the big city of Manchester to become a professional writer for them. I accepted. After a pretty successful year, I was offered a promotion. Just 18 months earlier, I was suffering from the smell of paint on a daily basis and now I was managing a team of nine writers. 5. What does the underlined part mean in the passage? A. Losing heart. B. Losing one’s memory. C. Feeling sleepy. D. Becoming unconscious. 6 What once weakened the author’s love for writing? A. The unpleasant smell in the factory. B. Being given consistent writing work. C. Something’s being wrong with society. D. Writing advertisements at a low price. 7. What message does the author deliver in the passage? A. Never give up nor stop trying. B. A good beginning is half done. C. Behind bad luck comes good luck. D. A man can do no more than he can. C A decade ago, secondary and higher education was listed above all else. Apprenticeships(学徒工作) were considered as a choice for dropouts(辍学者) rather than a brave career choice. Some young men and women didn’t fit into the school system, but preferred to find new starts, so they were allowed to leave school to focus their attention on making a living in the business world. Now there’re no birds of this year in last year’s nests. Young people are being encouraged to think carefully about whether what they are learning in school is right for them—this trend has been caused by rising university fees and a global shortage of many skills that were ignored in schools in recent years, ranging from web development to sales. Young people are required to stay in education or training until they are 18, but now learning takes place in different forms. The Government also has its own way to help interested youths find an apprenticeship that suits their skills and ambitions. Tom Hartley now owns a large business in Derbyshire, who founded his first company at just 12 years old. “I had no school education,” he says. “Running business was how I learned everything. I call it the Hartley University of Life. His business, 43 years on, turns over £ 200 million, and sells cars to customers all over the world. Many years ago, Hartley was asked to explain why he had chosen to be self-educated and why he had supported his son’s decision to leave school and join the family business. “I got heavy suspect at the time,” he explains. “you can’t teach gut feelings(直觉) on a blackboard. School is fine if you want to be a doctor or fly a rocket to the moon, but it is not true about experience in business.” 8. What does the underlined sentence in Paragraph 2 mean? A. Education is no more important nowadays. B. The situation above has changed. C. Things change for the worse for dropouts. D. University fees are becoming higher and higher. 9. What does the author say about Tom Hartley? A. He attaches more value to experience than to education. B. He was supported in founding his first company. C. He is well-educated and far-sighted. D. He is brave and open-minded. 10. How does the author prove his view? A. By giving an example. B. By making a comparison. C. By analyzing causes. D. By listing figures. 11. Which statement may the author agree with? A. Education is the only way to success. B. Education systems vary from country to country. C. School dropouts could be future business stars. D. School dropouts were common among youngsters. D While we all try to find happiness, sometimes we still end up feeling low. While most people can control this feeling, low moods can stay with some, leading to depression. About 322 million people suffered from depression in 2015, according to a report by the World Health Organization in February. This is more than 4 percent of the world’s population. Depression is described by the WHO as a mental disorder. It has several symptoms including sadness, loss of interest and feelings of low self-worth. In severe cases, depression may even lead to suicide. The number of people living with depression is increasing. The WHO reported a rise of 18.4 percent between 2005 and 2015. Young people are a group known to suffer with depression. “The pressures on today’s youth are like no other generation, perhaps,” Dan Chisholm, an official of WHO, told Reuters. In China, depression among young people is on the rise, Zhu Zhuohong, a psychology professor with the Chinese Academy of Sciences, told Xinhua News Agency. Competition to outperform others, especially in education, can cause a lot of pressure for Chinese youth. Almost 1.2 million Chinese people aged 15 to 24 suffer from depression, according to a report released by British science journal The Lancet in May. Luckily, more and more efforts are being made to deal with this problem. This year’s World Health Day, held on April 7, will focus on depression. The day will highlight (强调) the “Depression: let’s talk” campaign. The campaign aims to make sure that people with depression both seek and get help. 12. According to the passage, what was the population of the world in 2015? A. about 322 million B. about 128.8 million C. about 8050 million D. about 18.4million 13. Which symptom is the worst among several symptoms? A. suicide B. loss of interest C. sadness D. feelings of low self-worth 14. What does the 3rd paragraph tell us? A. The pressures on today’s youth are the same as other generations. B. The pressures on today’s youth are not the same as other generations. C. The pressures on today’s youth are bigger than other generations. D. The pressures on today’s youth are not bigger than other generations. 15. What cause a lot of pressure for Chinese youth? A. Competition between young generations B. Competition to outperform others C. Competition to perform better than others in education D. Education to avoid disorders 第二节(共5小题;每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 How to Be Happy in Your Life Newborn Learning shouldn’t stop once you graduate from school. ____16____As an individual, you must constantly seek for more ways to grow. There are always new things to learn and adventures left to be discovered. Support a cause ____17____Learning more about animal welfare can tell you which cosmetic brands support testing on animals. You don’t have to force yourself to support something you don’t believe in. You only need to look at your interests and see which ones you need to take some immediate actions. ____18____ The first step to learning is accepting that you’re likely to make mistakes. Once you’ve accepted that, you’ll have an easier time taking in things and risking everything in favor of your passion. Enroll in online or night classes How about learning a new language you can use whenever you travel? Or taking free online classes about Management? Yes, studying doesn’t also have to be restricted in the four corners of a classroom. ____19____ But you learn something you like and something you consider useful. Learn to adapt You can’t stop changes from happening in your life. ____20____This is why you can’t stop learning, and you can’t stop growing. There are so much more to learn, especially now that we’re virtually connected to everyone in the world. As a student of life, it’s really up to you to use all your resources and make it into something enriching. A. It’s never too late to start learning something new. B. Life offers more lessons than school ever could. C. Why not try to turn your passion for animals into a good cause? D. When you learn to adapt, you pick up something you haven’t encountered before. E. Take risks F. You won’t get an A for your efforts. G. What you can do is to accept that it’s unavoidable and you just have to adapt. 第二部分:英语知识运用(共两节,满分45分) 第一节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 Margie seemed to be the best hostess, yet this was not her party. She was also a___21___ at the party like everyone else and yet she acted as if she were the owner of the ___22___. She greeted everyone at the door, and she ___23___ candies and offered drinks. Margie wanted to ___24___ that everyone had a good time and that absolutely everything was ___25___. Margie is the kind who wants to be ___26___ and needs to be in control. I used to be like Margie, ___27___ to control the uncontrollable. I felt ___28___ the feelings and actions of all people around me. My body ached due to the weight I put on my own ___29___. One day while I was out with a friend, I realized how far my desire for ___30___ had gotten. As I talked to my friend, a stranger’s towel was blown away. I ___31 ___in vain for the towel. My friend called me on it and I ___32___ realized how far my sense of responsibility had gone. Realizing I was ___33___ living my life, I had to make a(n) ___34___. If we turn to ___35___, we come to know that it does not fight for control. A stream does not try to direct its own course; water simply ___36___ the path of least resistance. A ___37___ does not create an exact flight plan; a plane trusts its inner guidance system and adapts ___38___ to new wind currents(气流) and obstacles. Next time you try to control the uncontrollable, take a breath.___39___ and wait. You will find things can be better, with less effort, and in ___40___ ways you could not have imagined. And you will find a love of life again. 21. A. customer B. guest C. servant D. neighbor 22. A. place B. company C. team D. land 23. A. bought B. produced C. collected D. passed 24. A. admit B. remember C. ensure D. recognize 25. A. perfect B. different C. convenient D. cheap 26. A. in secret B. in time C. in order D. in charge 27. A. helping B. agreeing C. trying D. learning 28. A. angry about B. responsible for C. content with D. sensitive to 29. A. shoulders B. sides C. dreams D. feet 30. A. energy B. wealth C. happiness D. control 31. A. asked B. begged C. rushed D. waited 32. A. finally B. frequently C. totally D. unfortunately 33. A. often B. nearly C. just D. seldom 34. A. change B. promise C. order D. report 35. A. money B. space C. nature D. society 36. A. carry B. offer C. invite D. flows 37. A. train B. tree C. bird D. plane 38. A. suddenly B. eventually C. possibly D. easily 39. A. Struggle B. Relax C. Return D. Decide 40. A. interesting B. amazing C. exciting D. confusing 第Ⅱ卷 第二部分:英语知识运用(共两节,满分45分) 第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分) 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。 An 85-year-old granny in the ____41____ (east) Chinese city of Xiamen in Fujian Province has caused a wide online attention for her unusual, positive attitude ___42__ life despite experiencing many difficulties, local media reported. Zheng lost her father at age 9 and received no education. From an early age, and to support her family, she tried her hand at all kinds of labor-intensive work usually reserved for men, ranging from raising pigs to farming and fishing. At 40 years old and with her husband having passed ____43____, she had to raise seven children by herself. _____44___ her children competed to invite her to live with them, Zheng prefers ____45___(live) by herself and says she is still young enough to try new things. She had her eyebrows trimmed(修剪) and bought facial masks after seeing ____46____are part of life for young women. At 80 years old, she travelled alone to Hong Kong. Two years later, she visited Taiwan by herself, taking a ship and various flights. To make her family members feel at ease, she even ___47___ (lie) that she was traveling with a group. She now keeps a good routine every day, ___48___ (start) her morning with exercise and drinking tea. Sometimes she takes___49___ bus for four hours to buy her favorite wine. Her ___50___ (curious) about life and passion for exploring new possibilities has inspired many online. 41___________ 42___________ 43____________ 44____________ 45____________ 46____________ 47___________ 48____________ 49____________ 50____________ 第三部分:写作(共两节,满分35分) 第一节:短文改错(共10小题:每小题1分,满分10分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加,删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号( ),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 Dear Sue , How time flies. It is a month that you stayed with us. We all miss you and are very grateful for what you did for us when we were together. We had an English speech contest the other day and I won the first prize, which again remind me of all your kind help. Do you still remember the tree what was planted by us together on the hill behind the school? Yesterday we went there and got it water. The tree you planted yourselves is growing good and whole class decided to name it Sue wood. Will you come back to see Sue wood? How is everything with you later? We hope to know more about you and your American student. Hope to keep in close touch with. All the best Liu Hua 第二节:书面表达(满分25分) 假如你是李华,首届丝绸之路(敦煌)国际文化博览会于2016年9月20日在古丝路重镇敦煌举行,你有幸做了一名文博会志愿者。你的朋友Tim来信询问文博会的相关信息以及你做志愿者的感受。请根据下列要点提示,完成一篇100-120单词的短文。 文化交流与合作是本次活动的主题; 通过与外宾交流促使对本国文化的进一步认识,增强了对中国文化的自信; 希望对方来中国体验中国文化。 参考词汇:丝绸之路(敦煌)国际文化博览会【Silk Road International Cultural Expo】 ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 英语试卷答案 阅读理解 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 A C B C D D A B D A C C A B C B C E F G 完形填空 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 B A D C A D C B A D C A D A C D C D B B 语法填空 语法填空:41 eastern 42 towards/to 43 away 44 Though/Although /While 45 to live 46 they 47 lied 48 starting 49 a 50 curiosity 短文改错 Dear Sue , How time flies. It is a month that you stayed with us. We all miss you and are very grateful for what since you did for us when we were together. We had an English speech contest the other day and I won the first prize, which again remind me of reminds all your kind help. Do you still remember the tree what was planted by us together on the hill behind the that/which school? Yesterday we went there and got it water. The tree you planted yourselves is growing good and watered yourself well ∧whole class decided to name it Sue wood. Will you come back to see Sue wood? the How is everything with you later? We hope to know more about you and your American student. Hope to lately students keep in close touch with. All the best Liu Hua 英语作文评分标准 1. 本题总分为25分,按5个档次给分。 2. 评分时,先根据文章的内容和语言初步确定其所属档次,然后以该档次 的要求来衡量,确定或调整档次,最后给分。 3. 词数少于 80和多于 120的,从总分中减去2分。 4. 评分时,应注意的主要内容为:内容要点、应用词汇和语法结构的数量和准确性、上下文的连贯性及语言的得体性。 5. 拼写与标点符号是语言准确性的一个方面,评分时,应视其对交际的影响程度予以考虑。英、美拼写汉词汇用法均可接受。 6. 如书写较差,以至影响交际,将分数降低一个档次。 7. 内容要点可用不同方式表达,对紧扣主题的适当发挥不予扣分。 【各档次的给分范围和要求】 第五档(很好);(21-25分) 1. 完全完成了试题规定的任务。 2. 覆盖所有内容要点。 3. 应用了较多的语法结构和词汇。 4. 语法结构或词汇方面有些许错误,但为尽力使用较复杂结构或较高级词汇所致;具备较强的语言运用能力。 5. 有效地使用了语句间的连接成分,使全文结构紧凑。 6. 完全达到了预期的写作目的。 第四档(好):(16-20分) 1. 完全完成了试题规定的任务。 2. 虽漏掉1、2个次重点,但覆盖所有主要内容。 3. 应用的语法结构和词汇能满足任务的要求。 4. 语法结构或词汇方面应用基本准确,些许错误主要是因尝试较复杂语法结构或词汇所致。 5. 应用简单的语句间的连接成分,使全文结构紧凑。 6. 达到了预期的写作目的。 第三档(适当):(11-15分) 1. 基本完成了试题规定的任务。 2. 虽漏掉一些内容,但覆盖所有主要内容。 3. 应用的语法结构和词汇能满足任务的要求。 4. 有一些语法结构或词汇方面的错误,但不影响理解。 5. 应用简单的语句间的连接成分,使全文内容连贯。 6. 整体而言,基本达到了预期的写作目的。 第二档(较差):(6-10分) 1. 未恰当完成试题规定的任务。 2. 漏掉或未描述清楚一些主要内容,写了一些无关内容。 3. 语法结构单调、词汇项目有限。 4. 有一些语法结构或词汇方面的错误,影响了对写作内容的理解。 5. 较少使用语句间的连接成分,内容缺少连贯性。 6. 信息未能清楚地传达给读者。 第一档(差):(1-5分) 1. 未完成试题规定的任务。 2. 明显遗漏主要内容,写了一些无关内容,原因可能是未理解试题要求。 3. 语法结构单调、词汇项目有限。 4. 较多语法结构或词汇方面的错误,影响对写作内容的理解。 5. 缺乏语句间的连接成分,内容不连贯。 6. 信息未能传达给读者。 不得分:(0分) 未能传达给读者仟何信息:内容太少,无法评判;写的内容均与所要求内容无关或所写内容无法看清。 参考范文 Dear Tim, I was lucky enough to be a volunteer for Silk Road International Cultural Expo held in Dunhuang on September 20th, 2016. During the two day`s event, guests and leaders from both home and abroad delivered speeches related to cultural exchange and cooperation. It was really a success in promoting Chinese culture. Dunhuang once played an important role on the old Silk Road, and the foreign guests showed great interest in its history. They asked me many questions about it as well as the questions about Chinese culture. I did what I could to satisfy their curiosity to help them know more about China. In a way, it is also of great benefit to drive me to rethink and have a better understanding of our culture. They were amazed at the achievements both our ancestors and people today have made, of which I am quite proud. Hope you have a chance to visit Dunhuang and experience the rich Chinese culture. Yours Truly, Li Hua 资源来源网络,https://www.kuaiwen.net ·13· 
本文档由 快问网2018-10-05 12:27:33上传分享
给文档打分
您好可以输入 255 个字符
kuaiwen文库的中文名是什么?( 答案:快问 )
评论列表
  • 暂时还没有评论,期待您的金玉良言