doc文档 2017年广西桂林市桂林中学高三6月考前适应性模拟英语试题(含听力)

高考试题库 > 高三考试试题 > 英语试题 > 文档预览
19 页 0 下载 146 浏览 0 评论 0 收藏 3.0分
快问网提示:如果当前文档出现乱码或未能正常浏览,请先下载原文档进行浏览。
2017年广西桂林市桂林中学高三6月考前适应性模拟英语试题(含听力) 第 1 页 2017年广西桂林市桂林中学高三6月考前适应性模拟英语试题(含听力) 第 2 页
下载文档到电脑,方便使用
还有 17 页未阅读,继续阅读
 整理 资源来源网络(https://www.kuaiwen.net)” 桂林中学2017届6月高考适应性考试 英 语 本试卷分第一卷(选择题)和第二卷(非选择题)两部分。考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。 第一卷 注意事项: 1.	答第一卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在本试卷和答题卡相对应的位置上。 2.	选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对于题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。不能答在本试卷上,否则无效。 第一部分 听力(共两节,满分30分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回来有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 例:How much is the shirt? A. £19.15. B. £9.15 C. £9.18. 答案是B。 1.What does the man like about the play? A.The story. B. The ending. C. The actor. 2.Which place are the speakers trying to find? A. A hotel. B. A bank. C. A restaurant. 3.At what time will the two speakers meet? A. 5:20 B. 5:10 C. 4:40 4.what will the man do ? A.Change the plan B.Wait for a phone call C.Sort things out 5.What does the woman want to do ? A.See a film with the man. B. Offer the man some help C.Listen to some great music. 第二节(共15小题:每小题1.5分,满分22.5分) 请听下面5段对话。每段对话后有几个小题,从题中所给出的A、B、C三个选项种选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题。,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话读两遍。 听第6段材料,回答6、7题。 6.Where is Ben? A. In the kitchen. B. At school. C. In the park. 7.What will the children do in the afternoon? A. Help set the table. B. Have a party. C. Do their homework. 听第7段材料,回答第8、9题 8. What are the two speakers talking about? A. A Family holiday. B. A business trip. C. A travel plan. 9. Where did Rachel go? A. Spain. B. Italy. C. China. 听第8段材料,回答第10至12题。 10.How did the woman get to know about third-hand smoke? A. From young smokers. B. From a newspaper article. C. From some smoking parents. 11. Why does the man say that he should keep away from babies? A. He has just become a father. B. He wears dirty clothes. C. He is a smoker. 12. What does the woman suggest smoking parents should do ? A. Stop smoking altogether. B. Smoke only outside their houses. C. Reduce dangerous matter in cigarettes. 听第9段材料,回答第13至16题。 13. Where does Michelle Ray come from? A. A middle-sized city B. A small town. C. A big city 14. Which place would Michelle Ray take her visitors to for shopping? A. The Zen Garden B. The Highlands. C. The Red River area. 15. What does Michelle Ray do for complete quiet? A. Go camping B. Study in a library. C. Read at home. 16.What are the speakers talking about in general? A. Late-night shopping. B. Asian food. C. Louisville. 听第10段材料,回答第17至20题。 17. Why do some people say they never have dreams according to Dr. Garfield ? A. They forget about their dreams. B. They don't want to tell the truth. C. They have no bad experiences. 18. Why did Davis stop having dreams? A. He got a serious heart attack. B. He was too sad about his brother's death C. He was frightened by a terrible dream. 19. What is Dr Garfield’s opinion about dreaming? A. It is very useful. B. It makes things worse. C. It prevents the mind from working. 20.Why do some people turn off their dreams completely? A. To sleep better. B. To recover from illnesses. C. To stay away from their problems. 第二部分:阅读理解(共两节,满分40分) 第一节(共15小题:每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。 A   Our warming planet is expected to face serious water crises(危机)in the coming decades—which means each nation’s natural resources will be more important than ever. Percent of total land area covered by forests(2011) WORLD AVERAGE 30.88 TOP 5 AVERAGE 90.15 Freshwater resources, cubic kilometers per year(2011) WORLD AVERAGE 241 TOP 5 AVERAGE 3,642 Freshwater resources, cubic meters per person(2011) WORLD AVERAGE 6,122 TOP 5 AVERAGE 244,973 1.SURINAME 94.58 REST OF TOP 5 2.Micronesia 91.66 3.Seychelles 88.48 4.Samoa 88.40 5.Palau 87.61 123. CHINA 22.47 1. BRAZIL 5,418 REST OF TOP 5 2.RussianFederation 4,313 3. Canada 2,850 4. United States 2,818 5. CHINA 2,813 1.ICELAND 532,891 REST OF TOP 5 2. Guyana 304,723 3. Suriname 166,112 4.Papua New Guinea 114,216 5.Bhutan 106,923 102. CHINA 2,092 21.According to the statistics,what is the world average of freshwater resources per person? A. 244,973 cubic meters. B. 241 cubic kilometers. C. 3,642 cubic kilometers. D. 6,122 cubic meters. 22.Which country or region has the most freshwater resources per year? A. Guyana.  B. Brazil. C. Iceland. D. China. 23.Which country or region appears twice on the Top 5 lists? A. Bhutan. B. Seychelles. C. Canada. D. Suriname. B In 1943, when I was 4, my parents moved from Coeur d’Alene, Idaho, to Fairbanks, Alaska, where adventure was never very far away. We arrived in the summer, just in time to enjoy the midnight sun. All that sunlight was fantastic for Mom’s vegetable garden. Working in the garden at midnight tended to throw her timing off, so she didn’t care much about my bedtime. Dad was a Railway Express agent and Mom was his clerk.That left me in a mess. I usually managed to find some trouble to get into. Once I had a little fire going in the dirt basement of a hotel. I had tried to light a barrel(桶)of paint but couldn’t really get a good fire going. The smoke got pretty bad, though, and when I made my exit, a crowd and the police were there to greet me. The policemen took my matches and drove me home. Mom and Dad were occupied in the garden and Dad told the police to keep me, and they did! I had a tour of the prison before Mom rescued me. I hadn’t turned 5 yet. As I entered kindergarten, the serious cold began to set in.Would it surprise you to know that I soon left part of my tongue on a metal handrail at school? As for Leonhard Seppala, famous as a dog sledder(驾雪橇者), I think I knew him well because I was taken for a ride with his white dog team one Sunday. At the time I didn’t realize what a superstar he was, but I do remember the ride well. I was wrapped(包裹) heavily and well sheltered from the freezing and blowing weather. In 1950, we moved back to Coeur d’Alene, but we got one more Alaskan adventure when Leonhard invited us eight years later by paying a visit to Idaho to attend a gathering of former neighbors of Alaska. 24.What can be inferred about the author’s family? A.His father was a cruel man. B.His parents didn’t love him. C.His parents used to be very busy. D.His mother didn’t have any jobs. 25.What happened when the author was 4? A.He learned to smoke. B.He was locked in a basement. C.He was arrested by the police. D.He nearly caused a fire accident. 26.Which of the following is true? A.Leonhard was good at driving dog sleds. B.The author spent his whole childhood in Alaska. C. Leonhard often visited the author’s family after 1950. D.The author suffered a lot while taking the dog sled in Alaska. 27.What is the author’s purpose of writing the text? A.To look back on his childhood with adventures. B.To describe the extreme weather of Alaska. C.To express how much he misses Leonhard. D.To show off his pride in making trouble. C Why do Americans struggle with watching their weight, while the French,who consume rich food, continue to stay thin? Now a research by Cornell University suggests how life style and decisions about eating may affect weight. Researchers conclude that the French tend to stop eating when they feel full. However, Americans tend to stop when their plate is empty or their favorite TV show is over. According to Dr. Joseph Mercola, a health expert, the French see eating as an important part of their life style. They enjoy food and therefore spend a fairly long time at the table, while Americans see eating as something to be squeezed between the other daily activities. Mercola believes Americans lose the ability to sense when they are actually full. So they keep eating long after the French would have stopped. In addition, he points out that Americans drive to huge supermarkets to buy canned and frozen foods for the week.The French, instead, tend to shop daily, walking to small shops and farmers’ markets where they have a choice of fresh fruits, vegetables, and eggs as well as high-quality meats for each meal. After a visit to the United States, Mireille Guiliano, author of French Women Don’t Get Fat, decided to write about the importance of knowing when to stop rather than suggesting how to avoid food.Today she continues to stay slim and rarely goes to the gym. In spite of all these differences, evidence shows that recent life style changes may be affecting French eating habits. Today the rate of obesity — or extreme overweight—among adults is only 6%. However, as American fast food gains acceptance and the young reject older traditions, the obesity rate among French children has reached 17%—and is growing. 28.In what way are the French different from Americans according to Dr. Joseph Mercola? A.They go shopping at supermarkets more frequently. B.They squeeze eating between the other daily activities. C.They regard eating as a key part of their life style. D.They usually eat too much canned and frozen food. 29.This text is mainly about the relationship between____________. A. Americans and the French B. life style and obesity C. children and adults D. fast food and overweight 30.This text is mainly developed____________. A. by contrast   B.by space C.by process D.by classification 31.Where does this text probably come from? A. A TV interview. B. A food advertisement. C. A health report. D. A book review. D Sunday is more like Monday than it used to be. Places of business that used to keep daytime “ business hours” are now open late into the night. And on the Internet, the hour of the day and the day of the week have become irrelevant (不相关的). A half century ago in the United States, most people experienced strong and precise dividing lines between days of rest and days of work, school time and summer time. Today the boundaries still exist, but they seem not clear. The law in almost all states used to require stores to close on Sunday; in most, it no longer does. It used to keep the schools open in all seasons except summer, in most, it still does. And whether the work week should strengthen its legal limits, or whether it should become more “flexible,” is often debated. How should we, as a society, organize our time? Should we go even further in relaxing the boundaries of time until we live in a world in which every minute is much like every other? These are not easy questions even to ask. Part of the difficulty is that we rarely recognize the “law of time” even when we meet it face to face. We know as children that we have to attend school a certain number of hours, a certain number of days, a certain number of years — but unless we meet the truant officer (学监) , we may well think that we should go to school due to social custom and parents’ demand rather than to the law. As adults we are familiar with“extra pay for overtime working,” but less familiar with the fact that what constitutes(构成) “overtime” is a matter of legal definition. When we turn the clock forward to start daylight – saving time, have we ever thought to ourselves: “Here is the law in action”? As we shall see, there is a lot of law that has great influence on how organize and use time: compulsory education law, overtime law, and daylight – saving law- as well as law about Sunday closing, holidays, being late to work, time zones, and so on. Once we begin to look for it, we will have no trouble finding a law of time to examine and assess. 32. By saying“Sunday is more like Monday than it used to be,” the writer means that ____. A. work time is equal to rest time B. many people have a day off on Monday C. it is hard for people to decide when to rest D. the line between work time and rest time is unclear 33. The author raises the questions in Paragraph 2 to introduce the fact that people_____. A. fail to make full use of their time B. enjoy working overtime for extra pay C. are unaware of the law of time D. welcome flexible working hours 34. According to the passage, most children tend to believe that they go to school because they_____. A. need to acquire knowledge B. have to obey their parents C. need to find companions D. have to observe the law 35. What is the main idea of the passage? A. Our life is governed by the law of time. B. How to organize time is not worth debating. C. New ways of using time change our society. D. Our time schedule is decided by social customs. 第二节(共5小题;每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 How to protect your ears You and your friends are leaving a concert on a Friday night.When you get outside, your ears are ringing.You have to shout to be heard. 36 So no harm done…right? Not quite.Temporary buzzing may be easy to ignore, but repeated exposure to loud noise will eventually cause serious--- and irreversible(无法治愈的)--- hearing loss.A new study conducted by researchers at Brigham and Women’s Hospital in Boston shows that one in five people between the ages of 12 and 19 are experiencing slight hearing loss, and one in 20 have mild hearing loss.  37 But the good news is that there plenty of ways you can protect your ears from further damage — and still listen to the music you love: Ask around. Put your earbuds in or your headphones on, and then ask a friend next to you whether or not he or she can hear what you’re listening to.  38 Turn it down. Buy noise-canceling headphones. A pair of earbuds or headphones that fits comfortably will limit outside noise so that you can hear your music better at lower volumes. Take breaks.  39 So when listening to music, take your headphones off for 15 or 20 minutes and let your ears enjoy the quiet. 40 You can buy a cheap pair at any drugstore as an easy way to lower volume at concerts — or while playing or practicing your own music — without changing the quality of the sound. A. Use earplugs. B. Keep the volume below 70 percent. C. If the answer is yes, your music is too loud. D. Like every other part of your body, your ears need rest. E. But by morning, your hearing is totally back to normal. F. Unfortunately, there’s no way to get back hearing you’ve already lost. G. The exposure to noise is louder and longer than in any previous generation. 第三部分:英语知识运用(共两节,满分45分) 第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分) 阅读下面短文,从短文后所给各题的四个选项中,选出可填入空白处的最佳选项。 I often read of incidents of misunderstanding or conflict. I’m left 41 . Why do these people create mistrust and problems, especially with those from other 42 ? I was growing up in Kuala Lumpur in the early 1960s, 43 children from different races and religions played and studied 44 in harmony. At that time my family lived a stone’s 45 from Ismail’s. And no one was bothered that Ismail was a Malay Muslim and I was an Indian Hindu—we just 46 our differences. Perhaps, our elders had not filled our heads with unnecessary advice, well 47 or otherwise. We were nine when we became friends. During the school holidays, we’d 48 the countryside on our bicycles, hoping to 49 the unexpected. At times Ismail would accompany my family as we made a rare shopping trip to town. We would be glad of his 50 . When I was twelve, my family moved to Johor. Ismail’s family later returned to their village, and I 51 touch with him. One spring afternoon in 1983, I stopped a taxi in Kuala Lumpur. I 52 my destination. The driver acknowledged my 53 but did not move off. Instead, he looked 54 at me. “Raddar?” he said, using my childhood nickname(绰号). I was astonished at being so 55_ addressed (称呼). Unexpectedly! It was Ismail! Even after two 56 we still recognized each other. Grasping his shoulder, I felt a true affection, something 57 to describe. If we can allow our children to be 58 without prejudice, they’ll build friendships with people, regardless of race or religion, who will be 59 their side through thick and thin. On such friendships are societies built and 60 we can truly be, as William Shakespeare once wrote, “we happy few, we band of brothers”. 41. A.interested 42. A.parties     43. A.why         44. A.together   45. A.drop       46. A.refused     47. A.paid       48. A.explore     49. A.get through 50. A.arrival   51. A.lost     52. A.stated   53. A.attempts  54. A.anxiously 55. A.familiarly 56. A.departures 57. A.possible 58. A.them     59. A.from     60. A.still   B. pleased     B. cities       B. which       B. around       B. throw       B. made         B. meant       B. search       B. deal with   B. choice       B. gained       B. ordered     B. instructions B. carelessly  B. strangely   B. months       B. funny       B. themselves   B. by          B. otherwise C. puzzled      C. villages      C. how          C. alone        C. move          C. sought        C. preserved    C. discover      C. come across  C. effort        C. developed    C. decided      C. opinions      C. disappointedly C. fully        C. years        C. hard          C. us            C. with          C. then         D. excited       D. races         D. when          D. apart         D. roll          D. accepted      D. treated       D. desert        D. take away     D. company       D. missed        D. chose         D. arrangements  D. fixedly       D. coldly        D. decades       D. clear         D. ourselves    D. against       D. instead       第二节 语篇填空(共10小题,每小题1.5分,满分15分) 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。 A Bite of China, a Chinese documentary television series on the history of food, eating and cooking, returns! The show ____61 _____ (broadcast) on CCTV Channels every Friday now. ____62____ (cover) over 300 different ____63_____ (dish) and more than 150 people, the new season not only is a simple _____64_____ (introduce) to food, but also ____65____ investigation of Chinese people and society. Hot topics, such as higher education, _____66_____ (discuss) in the documentary series. Chen Xiaoqing, ____67_____ (direct) of the documentary as well as a famous food writer in China, wishes to explore the relationship between Chinese people and their food through the show. The beauty and mystery of Chinese food had never been____68_____ (proper) explained or thoroughly appreciated on an artistic level ____69_____ the show A Bite of China was put on the TV screen in May, 2012. A Bite of China has not only sparked(引发) a growing food craze, but also the interest in Chinese culture. Let’s travel along the A Bite of ChinaⅡ, ____70___voyage of food and culture. 第四部分 写作(共两节,满分35分) 第一节 短文改错(共10题;每小题1分,满分10分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线(\)划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 Dear Alice, I was delighted to receive your letter. Thank you on the English dictionary you bought it for me. I received it this morning. There is no doubt which it is of great help to me. I’m deep grateful for your advice that I should pay more attentions to practising my spoken English. I’ve made up my mind to speak English both in and out of class. Next month I’ll take trip to Australia, which is organizing by my school. I hope I can practise my spoken English there as many as possible. By the way, I am sending you a set of stamps with this letter, but I’ll send you more if I got any. I do hope you will have a good holiday. Yours , Li Hu 第二节 书面表达(满分25分) 假设你是晨光中学的学生会主席李华。学生会将举办每年一度的英语演讲比赛,本年度的主题为“The English Novel I Like Best”。作为组织者,你将在演讲比赛开幕时发言,请你根据以下提示用英语写一篇发言稿。 1. 说明比赛的意义,如提高英语听说能力,养成读书的习惯等; 2. 说明比赛的注意事项,如每人演讲不超过5分钟,语言流利,发音准确等; 3. 预祝比赛圆满成功。 注意:1. 词数:不少于100词;2. 可适当加入细节,以使行文连贯; Good afternoon, ladies and gentlemen, Welcome to this year’s English speech competition._______________________________ __________________________________________________________________________________ Thank you! 2017届高三 英语科 参考答案 听力1-5. CABBA 6-10. CBACB  11-15.CAABC 16-20. CABAC 阅读理解: A 篇:【文章大意】文章通过三幅图分别列出了我们将会面临的严重的自然资源危机,比如说水资源。在未来的几十年里资源将会越来越重要。 21.【解析】选D。细节理解题。第三幅图下面明确列出了世界平均水平是6 122。 22.【解析】选B。细节理解题。从第二幅图下面的说明不难看出巴西以5 418位列第一。 23.【解析】选D。细节理解题。观察位列前五的国家可以很容易找到答案D。 B篇【文章大意】本文是一篇记叙文,主要讲述的是自己童年时的冒险经历,包括在宾馆的地下室试图点燃一桶油漆放火、驾雪橇等。 24.【解析】选C。推理判断题。根据第三段前两句可知,父亲是一个铁路货运代理人,妈妈是他的职员,使作者处于一团糟的状态。再结合后面的放火事件的叙述可推断出,父母忙于工作没时间照看四岁的作者。其他选项在文章中找不到依据。 25.【解析】选D。细节理解题。根据第三段中的I had tried to light a barrel of paint but couldn’t really get a good fire going.可知,作者曾试图点燃一桶油漆,但未能使这场大火燃烧起来。 26.【解析】选A。细节理解题。根据第六段中的As for Leonhard Seppala,famous as a dog sledder...可知,莱昂哈德擅长驾驶狗拉雪橇。 27.【解析】选A。目的意图题。通读全文可知,作者在文章中主要讲述的是自己童年时在美国阿拉斯加州的冒险经历。 C篇【文章大意】同样是吃高能量的食物,美国人容易发胖,而法国人却能保持苗条的身材。本文就这个问题解释了它的原因。 28.【解析】选C。细节理解题。根据第二段第一句话可知,法国人把吃饭当成生活方式的重要组成部分。 29.【解析】选B。主旨大意题。本文主要谈论了生活方式和肥胖的关系。 30.【解析】选A。逻辑结构题。本文主要是通过对比法国人和美国人的饮食习惯来阐明为什么前者能保持苗条的身材,而后者容易肥胖。by contrast通过对比;by space按一定的空间顺序;by process按照进程;by classification通过分类。 31.【解析】选C。推理判断题。文章主要讲的是饮食健康的问题,所以由此判断这篇文章出自一份健康报告。 D篇:32.D 【解析】词义推断理解题,根据第1段Today the boundaries still exist, but they seem not clear.说明工作和休息的分界线现在变得不明显了,故选择D。A“工作时间与休息时间相等”,B“很多人在星期一休息”,C“人们很难判断在什么时候休息”都与真实含义不符。 33.C 【解析】推理判断题。根据第2段描述,作者提出这样的问题是想说明人们不清楚时间规律,而并非“不能充分利用时间”、“喜欢工作以得到额外报酬”或“欢迎富有弹性的工作时间”。 34.B 【解析】推理判断题。根据第3段…we should go to school due to social custom and parents’ demand rather than to the law可知学生们认为上学是迫于社会习惯或家长的要求而不是出于时间规律,应选择B。 35.A 【解析】主旨大意题。本文探讨了时间规律的变化以及由此带来的人们生活起居、工作学习的变化。因此选择A“我们的生活有时间规律掌控”符合文章主题。B“怎样安排时间不值得讨论”,C“利用时间的新方法改变了我们社会”,D“我们的时间日程由社会习惯决定”都不合文章主题或表达不正确。 七选五:36.E 37.F 38.C 39.D 40.A 完型填空:41-45: CDDAB 46-50: DBACD 51-55: AABDA 56-60: DCBBC 【文章大意】本文主要讲了作者对于种族隔离给人们带来的误解和冲突的一些看法。作者小时候和邻居Ismail是好朋友,而两个家庭有不同的民族信仰,但两个家庭的家长并没有给他们灌输有关民族隔阂的思想。因此,作者和Ismail一起度过了快乐的童年时光。二十年后,两人偶遇重逢,幸福和激动难以言表。作者认为,同为人类,应该四海皆兄弟,不应有不必要的隔阂。 41.【解析】选C。根据下文作者与Ismail一家融洽的关系可知,作者对种族问题带来的误解和冲突感到不解。 42.【解析】选D。文章围绕种族隔阂问题展开,故此处为来自不同种族的人。 43.【解析】选D。此处为when引导的定语从句,修饰前面的the early 1960s。 44.【解析】选A。在20世纪60年代,在Kuala Lumpur,不同种族的孩子们在一起玩耍学习,相处融洽。故用together。 45.【解析】选B。此处表示Ismail一家住在距离作者家仅“扔一块石头的距离”。drop下落;move移动;roll卷起,都不合题意。 46.【解析】选D。尽管两家有不同的宗教信仰,但两家人都接受彼此的不同。seek寻找,refuse拒绝,均不合题意。 47.【解析】选B。well meant这里是“出于好意”的意思。 48.【解析】选A。假期里骑自行车(explore the countryside)去郊外“探险”。search搜索,搜查;discover发现;desert遗弃。 49.【解析】选C。去郊外探险,希望偶遇到一些不同寻常的东西。come across偶然遇见;get through 接通电话; deal with 处理; take away 拿走。 50.【解析】选D。作者一家都很高兴有Ismail的陪同。company陪伴,陪同; arrival 到达;choice 选择;effort努力。 51.【解析】选A。根据下文可知,搬家后作者和Ismail失去了联系。lose touch with sb. 和某人失去联系。 52.【解析】选A。state 声明,陈述。作者向司机说了目的地。order 命令,不合题意。 53.【解析】选B。司机明白了作者的要求,但他没有发动汽车。instruction指令,说明,符合句意;attempt企图;opinion观点;arrangement安排。 54.【解析】选D。司机盯着作者看。fixedly盯着。此时Ismail已经认出了作者,他也为这次重逢感到意外,所以盯着作者看。 55.【解析】选A。因为是小时候的绰号,这个时候被人唤起作者感到很熟悉。familiarly 熟悉地。strangely奇怪地,此处不合题意。 56.【解析】选D。从60年代分别到80年代再次见面,所以是二十多年了。two decades符合题意。 57.【解析】选C。二十年后的重逢,作者感到很兴奋激动,有一种很难描述的感觉。 58.【解析】选B。如果让孩子们不带民族偏见地长大,be oneself自在,随心,固定表达。 59.【解析】选B。by one’s side固定短语“在某人的身旁”。此处表示“无论富裕还是贫困都在他们身旁的朋友。” 60.【解析】选C。这个社会如果建立在这种友谊的基础上,那么我们就能真正像莎士比亚所说的那样。then那么。 语法填空:本文主要介绍了中央电视台纪录片《舌尖上的中国》。 61. is being broadcast 由句末的now这个时间状语以及整个句子的意思可知道,《舌尖上的中国》第二季现在每周五都播出,故用现在进行时的被动语态。 62. Covering 此处cover是非谓语,本句的主语是the new season,指代的是《舌尖上的中国》第二季,与cover之间是主动关系,故用现在分词形式。 63. dishes dish是可数名词,由前面的300 different可知要用复数形式。 64. introduction 形容词修饰名词形式。 65. an investigation 为可数名词,其前面缺少修饰语,根据句意,应该用不定冠词an。 66. are discussed 分析句子成分可知,本句缺少谓语动词,故discuss在此作谓语。topics(话题)是被讨论,故用一般现在时的被动语态。主语是hot topics,为复数名词,故填are discussed。 67. director 根据句首的人名可知这里是指导演(人),故用director。 68. properly 修饰动词explained要用副词形式。 69. until 引导时间状语从句,表示“直到”。 70. another another泛指“另一个” 短文改错: 1.Thank you for…,因为…而感谢某人:on改成 for 2.这句话是定语从句,先行词是dictionary,在定语从句中做宾语,所以it是去掉it 3.毫无疑问这对我很有帮助。这里是固定句型:There is no doubt that….,which改成 that 4.我非常感激你的建议。用副词deeply修饰grateful 5.多注意练习英语口语。pay attention to注意 6.下个月我要到澳大利亚旅行。Take a trip旅行 7.这是我们学校组织的。Trip和organize是被动关系,organized 8.我要尽可能多的练习英语口语。表示程度用 much 9.随信寄给你一套邮票,如果有的话,我会给你更多。这里是并列关系:but改成 and 10.主句用一般将来时,从句用一般现在时:got 改成get 书面表达【参考范文】 Good afternoon. Ladies and gentlemen. Welcome to this year’s English speech competition. Taking part in English speech competition is a helpful way to learn English. While we fully prepare for the competition, we can improve our abilities of listening and speaking and develop a good habit of reading English. In the process of the competition, you should pay special attention to the following rules. First, you should finish your speech in five minutes. Second, you try your best to express yourself in English fluently. Finally, you should have a good English pronunciation. I hope that the English speech competition wil be a great success! Thank you! 听力原材料 Text 1 W: Jack, how do you like the play? M: It's a simple story with a happy ending, but, luckily, they had a very strong actor, he managed to carry the whole play. Text 2 M: Have we missed it? The man said it's only five blocks away opposite the bank. W: Wait a minute, the Chinese restaurant, the national bank, there it is, the Radisson Hotel. Text 3 M: Let's meet at 20 to 5. W: Well. Could we make it 20 past 5? W: That's a bit late for me. I could manage 10 past. M: OK. See you then. Text 4 M: What time are we leaving for the outing? W: I‟ll phone you tomorrow. I should have everything sorted out by then. Text 5 W: Thanks for all you've done for me. Hey, listen, would you like to go to see a film sometime? M: Yeah, that'd be great. I'd love it. Text 6 W: Hey, where is everybody? M: They took Ben to the park. Where have you been? W: Sorry, I'm late. I picked up the cake and it took me longer than I expected. When will the party start? M: Ben invited eight children from school. And they'll arrive at about 2 in the afternoon. W: OK. Then I'll put the candles on the cake and leave it in the kitchen and then I'll come and help set the table. Text 7 M: So, Macy, how was your holiday? W: Oh, we loved it. Tom liked Germany best, but France was my favorite. M: So did Rachael finally go with you? W: No, she wasn’t able to. She was called away for a business trip to China. M: That's a pity. So where exactly did you go and visit? W: Well, we traveled all over, Italy, Spain and Holland; we even bathed in a Swiss lake M: You did, really? Text 8 W: Bob, I'm sure you know about second-hand smoke. M: Of course, I do. W: But have you heard about third-hand smoke? M: Third-hand smoke? I'm afraid not. What is that then? W: Well, it is here in today's paper. Parents may think they are protecting children from second-hand smoke when they smoke outside their home or only when the children are not there. But now researchers are warning about what they call third-hand smoke. When you smoke dangerous matter from cigarettes get into your hair and clothing. As babies are the weakest, when you come to a baby, you pass it to the baby and increase the chances of disease in the baby. M: Is that so? In that case I have to say that I should never get close to a baby. W: That's right. Actually all smoking parents should do the same or better give it up completely. Text 9 M: Hello, welcome to our program “Today City”. I'm Larry. We're going to Louisville Kentucky where our guest Michelle Ray comes from. She is proud of her middle-sized city with a small town feel and big city dreams. Now, Michelle, tell us about your city. W: Thank you, Larry. Here is my city. Louisville is my city. The first place I take visitors from out of town is to the Highlands for shopping and night life. When I have delicious Asian food I always go to the Zen Garden which provides wonderful all vegetable dishes. M: Wow, that's interesting. Many people go for healthy food now. W: You can say that again. If I want to go camping and fishing, I go to the Red River area. For complete quiet I can hide away in my house with a good book from one of our public libraries. M: That all sounds very exciting. I'm sure some of our listeners will include Louisville in their travel plan for their next holiday. Thank you, Michelle. Text 10 M: We are glad to have Dr. Garfield to talk to us today about dreams. Let me start by asking the first question. Does everyone dream? W: It appears that everyone does. Mostly when people say that they never dream, what they really mean is that they don't remember their dreams or they don't think their dreams are important. The reason behind is that they might have been made fun of with a child when they first reported their dreams or it was so frightening that they just turned off dreaming completely. The other day, someone named Davis came to me and said that he used to be a great dreamer, but suddenly he stopped having dreams. I asked him what it happened. It turned out that his brother died by heart attack and he never expected that such a terrible thing would happen to a young person. Generally, when there was some frightening event and dream about it was too terrible. People prefer not to dream about it. Actually the worst thing you can do is stop dreaming. Because it means that the bad experience would be too painful to even appear in dreams. As long as you dream about it and even the dream is frightening, your mind is working on it. My personal opinion about what dreams do is that they help us deal with our problems. We see certain patterns take place in dreams. When a person is hurt deep inside, when a person is seriously ill or when a person has been really sad, if people turn off their dreams totally, it means they don’t love themselves to even think about it. 资源来源网络,https://www.kuaiwen.net ·16· 
本文档由 快问网2018-10-05 10:19:39上传分享
给文档打分
您好可以输入 255 个字符
kuaiwen文库的中文名是什么?( 答案:快问 )
评论列表
  • 暂时还没有评论,期待您的金玉良言