doc文档 2019年重庆南开中学高三上学期第一次月考英语试题

高考试题库 > 高三考试试题 > 英语试题 > 文档预览
13 页 0 下载 128 浏览 0 评论 0 收藏 3.0分
快问网提示:如果当前文档出现乱码或未能正常浏览,请先下载原文档进行浏览。
2019年重庆南开中学高三上学期第一次月考英语试题 第 1 页 2019年重庆南开中学高三上学期第一次月考英语试题 第 2 页
下载文档到电脑,方便使用
还有 11 页未阅读,继续阅读
 整理 资源来源网络(https://www.kuaiwen.net)” 绝密 ★ 启用前 重庆南开中学2019届高三上学期第一次月考 英语试卷 注意事项: 1.答题前,先将自己的姓名、准考证号填写在试题卷和答题卡上,并将准考证号条形码粘贴在答题卡上的指定位置。用2B铅笔将答题卡上试卷类型A后的方框涂黑。 2.选择题的作答:每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。 3.非选择题的作答:用签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内。写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。 4.考试结束后,请将本试题卷和答题卡一并上交。 第Ⅰ卷 第一部分 听力(共两节,满分 30 分)(略) 第二部分 阅读理解(共两节,满分40分) 第一节(共15小题:每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 A In my very first job with some archaeologists, I wasn’t digging objects out of the ground, instead I was employed as an artist, drawing what they found. However, I was soon more interested in the stories behind the objects than in drawing them and that’s how my career in archaeology started. I still draw what I find in my work as a specialist on the Silk Road, the old trade route running from Egypt to Mongolia, and I also work on some underwater projects too. In archaeology, my all-time hero is an American called Raphael Pumpelly. I first heard about him when I was a student on a trip to Turkmenistan, a country right in the heart of Asia. To get around the country, I had to learn Russian so that I could speak to the local people. When I got there I thought, “Wow! I’m one of the first Americans here!” Then an old man told me about an American archaeologist, Raphael Pumpelly, who was there doing the same thing over 100 years ago. Archaeology’s in my family. My wife’s in the same profession, and, although our two boys aren’t interested in the future in archaeology themselves, we’ve been on some great digs together and they love what we do because they get to travel with us. Last summer, we took them to Lake Titicaca in South America, in the high areas of the Andes mountain range. My best experience was when I was digging on the Egyptian Red Sea coast. There’s very little rain and it’s so dry that everything is kept as it was. In an old house, where the owner used to store goods from the ships that came in, I picked up a 700-year-old mat in front of the house and there, under it, after all that time, was the house key with the owner’s name carved on it. It felt like he could be on his way home any minute! And I thought, “Hey, I do just that. This man’s not much different to me!” 21. While working in Egypt, what did the writer find so interesting? A. That people from different centuries can be so similar. B. The fact that the doormat was in such good condition. C. The way the people managed to live in such a dry place. D. That there had been so much trade in that area. 22. Which entry will the writer probably make in his diary? A. Turkmenistan is interesting. I’m the first American to come here but I’m glad this is my last trip away. B. I have been diving today and found some objects for an exhibition. I’ve just finished drawing them for my records. C. I wish my children weren’t more interested in archaeology and would not work hard in the open like their parents. D. It’s nearly dark but Raphael’s still busy digging in that old house. He can be very annoying. He thinks he’s the most important person here. 23. What is the writer’s main purpose in writing the text? A. To describe the life of an archaeologist he admires. B. To persuade people to take up archaeology as a career. C. To explain what he enjoys about being an archaeologist. D. To show how archaeologists work. B One ambitious high school student knew exactly how to show his family that he got accepted into his dream college—by surprising them on Christmas Day. Barrington Lincoln, class president at Lutheran High School North in Ferguson, got accepted into Morehouse College in Atlanta back on Dec. 15. But for months, he knew he wanted to make the news known in a big way to his mother and aunt, Lincoln told ABC News. “I thought of the surprise in October,” he said, adding that once he got accepted he would purchase two school T-shirts from Morehouse’s online store. On Christmas Day, in a now video on Twitter, Lincoln, 17, gifted his mom Lisa McDonald and his aunt Shirley Gray the T-shirts with the school’s name on it. When the two sisters opened the gifts, they had no idea what they meant. In the video, Lincoln nudges (用肘轻推) his family, “You know what that means right? I got in!” While McDonald falls heavily on the couch in delight, Gray asks, “You’ve been holding out on us?” “I didn’t expect anything like that,” McDonald told ABC News. “It’s so satisfying to see him get the return on his studying.” “He always wanted to be the first in line and help everybody stay in line,” his mother added. McDonald said it’s especially sweet since she had to work an extra job to afford his private school after his father, a former Marine, passed away in 2015. Lincoln was only 15. “All kids need to have quality education,” the mother added. “I am putting an investment (投资) in his future.” 24. What did Lincoln choose two T-shirts for his mother and aunt mainly for? A. To show he loves them forever. B. To give them a Christmas gift. C. To tell them his academic success. D. To show he had grown up already. 25. How did Lincoln’s mother and aunt feel when they saw his presents? A. Puzzled. B. Satisfied. C. Disappointed. D. Embarrassed. 26. Which of the following can replace the underlined sentence “You’ve been holding out on us”? A. You’ve been telling a lie to the two of us. B. You’ve been longing to tell us the truth. C. You’ve been playing a joke with two of us. D. You’ve been keeping it a secret from us. 27. What can we infer from the text? A. Lincoln’s parents could hardly afford his education. B. Lincoln’s mother felt her efforts paid off at last. C. Lincoln bought the T-shirts in the local supermarket. D. The video had been popular before December 15. C What do you usually do when you have some free time? Do you take part in any form of hobby? If your answer is no, then you should think twice. Experiencing some type of interest or hobby might be the ideal way to develop your brain and improve your creative thinking. Here is a common problem that many older people have. They have spent such a great deal of time raising their family that once their children are grown and left home, they all of a sudden start to experience their age. Quite often, it is not their age that is the concern. It is the fact that they are unexpectedly offered more time on their hands. When you put in too much time not doing anything, this can affect your brain. This is just where the expression “If you don’t use it, you lose it” definitely is the truth. Your mind needs working out much like any other muscle in your body. This is why getting a hobby matters. It offers you something to do and is a perfect way to meet new people. Enjoying a hobby is also a perfect way to improve creative thinking at any age. Even young children can profit from taking a new hobby. For retired people, enjoying a hobby which they can find entertainment in with their grandchildren will help keep them active and feeling young at heart. Several hobbies that are terrific for both your mind and you body include yoga, biking, swimming and golf. If you aren’t fond of sports, even taking a walk regularly is a wonderful way to keep active. It helps you to appreciate fresh scenery and it has been suggested that the colors green and blue help make you more creative. As you can see above, you can get pretty much from taking a hobby. With so many choices waiting for you, begin your journey right away! 28. What can be implied about many older people from Paragraph 2? A. They lock creative thinking. B. They should develop their brain. C. They concern about their age. D. They used to have little free time. 29. Why does getting a hobby matter according to the text? A. It strengthens one’s brain. B. It helps build up one’s muscle. C. It enables one to make friends. D. It improves one’s living conditions. 30. What does the underlined word “terrific” in Paragraph 5 probably mean? A. Specific. B. Disgusting. C. Wonderful. D. Fundamental. 31. Which of the following can be the best title for the text? A. Trying different hobbies B. Spending your free time C. Experiencing your hobby now D. Feeling young at heart D The world’s first “Sky Pool” has been uncoated(曝光)-and it’ll give anyone a touch of dizziness(眩晕), unless he or she is not bothered by heights. Situated in the capital’s new riverside district beside Battersea Power Station, the glass pool, hanging 10 storeys, or 110 feet up as a bridge between two apartment buildings, is 25m long, 5m wide and 3m deep with a water depth of 1. 2m. Swimmers will be able to look down 35 meters to the street below as they take a dip, with only 20cm of glass between them and the outside world. It’s even got a bar, folding chairs and an orange garden. The pool will be part of Embassy Gardens at Nine Elms, a huge£15 billion building project beside the new American Embassy in south-west London. The project is creating thousands of apartments, the smallest of which are expected to cost nearly $1 million, and the pool will only be open to the apartments’ owners. Embassy Gardens takes design inspiration from the Meatpacking District of New York with floor to ceiling windows and brick frontages. The designer, Sean Mulryan, desired to push the boundaries in the capability of construction and engineering and do something that had never been done before. The Sky Pool’s transparent structure is the result of significant advancements in technologies over the last decade. The experience of the pool will be truly unique and it will feel like floating through the air in central London. Those people lucky enough to swim there will have a perfect view of the Palace of Westminster and the London Eye. It will be a selling point for developers when the second stage of the development is released to market. 32. Who can swim in the Sky Pool? A. Anyone at Nine Elms. B. Visitors to London. C. People living in Embassy Gardens. D. Those who are not terrified of heights. 33. People lucky enough to swim in the Sky Pool can do the following except . A. drinking with friends B. experiencing diving and surfing C. appreciating the London Eye D. sitting in the orange garden 34. What do we know from the text? A. The pool lies in the centre of London. B. The pool is 25 metres above the ground. C. The pool was similar to New York’s modern constructions. D. The pool is helpful for selling apartments in Embassy Gardens. 35. We can infer from the text that ________ . A. the apartments in Embassy Gardens are fairly expensive B. the new American Embassy has been moved away C. Nine Elms is a street in Embassy Gardens D. building the pool is not a complex job 第二节 (共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。 We just went Christmas shopping this weekend, just to pick up a little here and there for the kids. __36___. We have discovered how to save time and money through a little research. Follow me and you can find some excellent tips. First thing that you want to do is to make a list of what you are looking for exactly. ___37___. This will make your shopping experience less painful and time-wasting. It will also help with making it less expensive. You won’t be persuaded to buy things that you don’t need or want because it is on sale. ___38___. If you are familiar with the stores that you are buying things from, you will already know how they work. For example, Wal-Mart gives excellent pricing only for online sales, as well as free shipping. When leaving your favorite stores, you want to look for exactly what is on your list. Compare prices and availability. __39___. Don’t just depend on your favorite stores. Sometimes you will come across things at prices you never knew in your familiar store. After pricing shopping, go back to the stores that have the best price for the thing you want and buy it. ___40___ You may get it for a great price, but the shipping and handling costs will make you spend more if you are not careful. A. We have to go shopping in our daily life. B.We were shocked by the crowds and the costs. C.Don’t forget to go online to your favorite stores. D.Know what it is that you are in need of before you go shopping. E.Don’t be persuaded to buy you don’t need at all at home. F.Something you need badly may not be sold online or in the store. G.Care about not only the cost of the thing, but also the shipping cost. 第三部分 英语知识运用 (共两节,满分 45) 第一节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 Mildred Webinga Freeman was an English teacher at the new middle school I attended in the ninth grade.She wasn't my___41___;she was the adviser to the safety patrol(巡逻)on which I___42___.I loved being around her and___43___her sense of humor and kind personality.She was___44___a good listener. At the end of the year,she___45___that she was moving to Florida,and I was very sad.We exchanged___46___and became pen pals.I could tell her___47___,and she treated me__48___respect even though I was a teenager. In Florida,Mrs.Freeman became a Realtor(房地产经纪人),__49___she managed to find time to write letters.She wrote___50___stories and always took my concerns___51___.She had given me a(n)___52___invitation to visit,and I missed her so much.When I___53___to take her up on the___54___,she answered,"Get your shoes on and your bags___55___!You are welcome anytime!" I spent three weeks with her in Miami.Her___56___of poetry,music,and creative writing___57___me to follow these endeavors(努力).One day___58___hanging sheets on the clothesline,she___59___and said,"You know,the sky is fuel for the soul."I had never looked at the___60___before hearing those words.Later that year,I received a call that Mrs.Freeman had died. 41. A. mother B. friend C. classmate D. teacher 42. A. served B. advised C. expected D. led 43. A. shared B. enjoyed C. imagined D. found 44. A. such B. just C. still D. also 45. A. knew B. announced C. thought D. realized 46. A. addresses B. gifts C. views D. roles 47. A. anything B. nothing C. everything D. something 48. A. in B. as C. with D. to 49. A. so B. but C. or D. for 50. A. amusing B. different C. emotional D. ordinary 51. A. immediately B. carefully C. seriously D. privately 52. A. urgent B. lucky C. ambiguous D. open 53. A. decided B. hesitated C. wrote D. hurried 54. A. offer B. promise C. excuse D. message 55. A. bought B. found C. filled D. packed 56. A. love B. dream C. sense D. feeling 57. A. persuaded B. encouraged C. forced D. allowed 58. A. before B. once C. while D. after 59. A. looked over B. looked out C. looked up D. looked down 60. A. clouds B. flowers C. people D. houses 第 II 卷 第三部分 英语知识运用 第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分) 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。  One night four college kids___61___(stay) out late,partying and having a good time.They paid no mind__62___the test they had scheduled for the next day and didn't study.In the morning,they hatched a plan to get out of___63___(take) their test.They covered__64___(they) with grease(润滑油)and dirt and went to the Dean's office___65___(nervous).Once there, they said they___66___(be) to a wedding the previous night and on the way back they got__67___flat tire and had to push the car back to campus. The Dean listened to their sad story and got lost in deep___68___(think).Then he offered them a retest three days later.They thanked him and accepted his offer. ___69___the test day arrived,they went to the Dean.The Dean put them ail in separate___70___(room) for the test.They were fine with this since they had all studied hard.Then they saw the test.It had 2 questions. 1) Your Name_______(1 Point) 2) Which tire burst?_______(99 Points) Options—(a)Front Left (b)Front Right (c)Back Left (d)Back Right 第四部分 写作 (共两节 满分 35) 短文改错(10 分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。 文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号( ),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线( )划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 Hi Sandra, You’ll never guess over I’m writing this email from a cave! We’re on holiday in Spain now. We spent a few days in Barcelona first. It’s a great place but we had a good time though I didn’t feel well one day. Anyway, after we left Barcelona, we come to spend several days in Granada. And guess what? We couldn’t find a hotel because there were quite a lot of tourist. Then someone said, “Why not trying the cave dwellings(住宅)here?” We thought he was joking, but here we were really in a cave dwelling and it’s wonderfully. Tomorrow we’re going to visit a palace in Granada. We’ve enjoying it very much that we don’t want to leave this amazed place. We’re never going to have enough time explore everything! Take care! Ben 第二节 书面表达(满分25分) 假如你是一名学生, 你校学生会要组织一次采摘活动,现在请你根据以下内容以学生会的名义写份书面通知,字数100词左右。 主要内容: 为了放松自己,走进大自然,我们决定去附近的农场采摘苹果。欢迎踊跃参加。 时间:下周六上午:8:00——11:00. 下周四下午5:00前到办公室报名。 要求:戴帽子,手套。 发布时间:10月12日。 注意:写出书面通知的格式 ________________________________________________________________________________ ____________________________________________________________________ 英 语 答 案 第Ⅰ卷 第一部分 听力(共两节,满分 30 分) (略) 第二部分 阅读理解(共两节,满分40分) 第一节(共15小题:每小题2分,满分30分) 21-23 ABC 24-27 CADB 28-31 DACC 32-35 CBDA 第二节 (共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分) 36. B 37. D 38. C 39. F 40. G 第 II 卷 第三部分 英语知识运用(共两节, 满分45分) 第一节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 41. D 42. A 43. B 44. D 45. B 46. A 47. C 48. C 49. B 50. A 51. C 52. D 53. C 54. A 55. D 56. A 57. B 58. C 59. C 60. A 第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分) 61. stayed 62. to 63. taking 64. themselves 65. nervously 66. had been 67. a 68. thought 69. When 70. rooms 第四部分 写作 (共两节 满分 35) 第一节 短文改错(共10小题:每小题1分,满分10分) Hi Sandra, You’ll never guess over I’m writing this email from a cave! We’re on holiday in Spain now. 71 We spent a few days in Barcelona first. It’s a great place but we had a good time though I didn’t 72. and feel well one day. Anyway, after we left Barcelona, we come to spend several days in Granada. 73. came And guess what? We couldn’t find a hotel because there were quite a lot of tourist. Then someone 74. tourists said, “Why not trying the cave dwellings (住宅) here?” We thought he was joking, but here we 75. try were really in a cave dwelling and it’s wonderfully. Tomorrow we’re going to visit a palace 76. are 77. wonderful in Granada. We’re enjoying it very much that we don’t want to leave this amazed place. We’re 78. so 79. amazing never going to have enough time ∧ explore everything! 80. to Take care! Ben(注:第71题若把over改为at或about,第78题若在that前加so或把that改为so,亦可。) 第二节 书面表达 (满25分) Notice October12 In order to relax ourselves and get close to nature , we have decided to go to the farm nearby to pick apples from 8:00 a.m. to 11:00 a.m. next Saturday . All the students are welcome to take an active part in the activity. Those who would like to go are requested to sign up your names in the office before 5:00 p.m. next Thursday .In addition, please remember to wear a hat and a pair of gloves in case the branches will hurt you. We hope all the participants will have a good time in the activity. The Students ’ Union 资源来源网络,https://www.kuaiwen.net ·12· 
本文档由 快问网2018-10-05 08:28:10上传分享
给文档打分
您好可以输入 255 个字符
kuaiwen文库的中文名是什么?( 答案:快问 )
评论列表
  • 暂时还没有评论,期待您的金玉良言