doc文档 2018年吉林省梅河口五中高三上学期开学考试英语试题

高考试题库 > 高三考试试题 > 英语试题 > 文档预览
13 页 0 下载 154 浏览 0 评论 0 收藏 3.0分
快问网提示:如果当前文档出现乱码或未能正常浏览,请先下载原文档进行浏览。
2018年吉林省梅河口五中高三上学期开学考试英语试题 第 1 页 2018年吉林省梅河口五中高三上学期开学考试英语试题 第 2 页
下载文档到电脑,方便使用
还有 11 页未阅读,继续阅读
 整理 资源来源网络(https://www.kuaiwen.net)” 梅河口市第五中学2017-2018学年新高三摸底测试 英语试卷 本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分,考试时间为120分钟,满分150分。 第I卷(115分) 听力(30分) 第一节(共5小题;每小题1分,满分5分) 听下面5段对话。每段对话后有1个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1. How long did it take the man to finish the writing? A. Three hours. B. One hour and a half C. Half an hour 2. What will the weather be like in the following days? A. It is warming up. B. It is going to rain. C. It is getting colder. 3. How will the two speakers go home? A. By subway. B. By taxi. C. By bus. 4. Where is Tom? A. In the police station. B. On a bus. C. At school. 5. How many parents will come to the meeting? A. 40. B. 26. C. 13. 第二节(共15小题;每小题1分,满分15分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给出的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话或独白前,你将有时间来阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各个小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6至7题。 6. Why is the man here? A. To buy a car B. To attend a wedding C. To have a family get together 7. What is the man going to do next? A. Find a parking space B. Talk to the policeman C. Move his car. 请听第7段材料,回答第8、9题。 8. What does the man probably do? A. A salesman. B. A bus conductor. C. A student. 9. How much time is left for the man to catch the bus? A. 10 minutes. B. 20 minutes. C. 30 minutes. 请听第8段材料, 回答第10至12题。 10. When did the woman make the appointment? A. Last week. B. Two days ago. C. Yesterday. 11. What’s the matter with the woman according to the man? A. The work has tired her out. B. She’s got H1N1 flu. C. She’s got a cold. 12. What is the man’s advice? A. To sleep well. B. To play sports. C. To take medicine. 请听第9段材料,回答第13至16题。 13. How many people share an apartment with the man? A. Three. B. Four. C. Five. 14. How is the man getting along with his roommates? A. They never talk. B. They quarrel a lot. C. They get along well. 15. What do we know about the man? A. He’s from Brazil. B. He has a car. C. He likes cooking. 16. What does the woman want to do? A. Visit the man’s apartment. B. Move out of the dorm(宿舍). C. Go shopping with the man. 请听第10段材料,回答第17至20题。 17. What is the percentage of families having pets in North America? A. 60% B. 30% C. 16% 18. Which are the most popular pets? A. Cats and fish. B. Dogs and birds. C. Cats and dogs. 19. How may people feel without pets according to the speaker? A. Free. B. Upset. C. Lonely. 20. What do we know about people in North America? A. They don’t let their pets sleep in their beds. B. They treat their pets as family members. C. They often give their pets a checkup 本节共两部分,共计40分 阅读理解(共15小题,每题2分,共计30分) A A trip to Paris is not complete without a visit to the Eiffel Tower. To get the most out of your visit, read our tips below: Visit at Night Riding up the Eiffel Tower at night and looking out over the streets of Paris, you’ll see why Paris is known as the “City of Light”. At street level,the spotlights on the top of the Tower zoom across the Paris skyline, and the reflections of the Tower in the Seine are sights not to be missed. Purchase Your Ticket in Advance Online Bypass the long ticket lines at the Eiffel Tower by purchasing your ticket online from the Eiffel Tower website. You’ll pick a time to visit, and then select whether to print out the ticket or display it on your phone or iPad a convenient option if you buy your ticket in Paris without easy access to a printer. Don’t Bring Valuable Objects with You Before entering the Eiffel Tower, your bags will be examined by a security officer. If an item you are carrying sets off the metal detector, the officer will take you away from the line for further inspection. We’ve stood in line for hours behind people who missed their chance to go up the Eiffel Tower. Have Drinks and Snacks at the Eiffel Tower If you’re like us,after an exciting trip to the Eiffel Tower,you’ll be ready to rest your legs and have a relaxing snack and a drink in a Parisian cafe. Across the Seine in the Trocadero area, there are many elegant cafes. The atmosphere is great,but the prices are in the stratosphere. Actually, the perfect place for common visitors to eat and drink is on the Eiffel Tower itself. 21. For what reason does the author suggest visiting the Tower at night? A. Because you can avoid the crowds and enjoy it peacefully. B. Because you can stand on the top of the Tower. C. Because you can see the Seine as clear as possible. D. Because you can have a special sight of the city of Pairs. 22. What is the meaning of the word “Bypass” mean in Paragraph 3? A. Remember. B. Control. C. Avoid. D. Stand. 23. Some people failed to go up the Eiffel Tower because________ A. they set off the metal detector. B. they had a quarrel with the officer. C. they lost valuable objects. D. they didn’t seize the chance. 24. What can we learn from the last paragraph? A. The Eiffel Tower provides expensive foods and drinks. B. The author recommends tourists have snacks at the Eiffel Tower. C. You spend more if you have snacks at the Tower. D. The author prefers to eat across the Seine. B When Mrs. Gabica went out of the teaching building after finishing the last class in her career, she saw a lot of pupils on the playground, wearing uniform clothing, like an activity of celebrating the coming Teachers’ Day. Before realizing what happened, she was presented a bunch of flowers by two pupils and led to the playground. Then the loving words “Thank you. Wish you health and peace!” from the broadcast wafted (飘荡) over the playground. As she stood in the middle of the playground, teachers switched on an iPod and around 350 schoolchildren, aged three to seven, broke into a specially designed formation. The teacher was moved to tears when pupils broke into a flash mob dance to mark her final day after 25 years. In fact, taking her health into account, the leadership of the school has advised Mrs. Gabica to retire from school many times, but she refused firmly. Despite having diabetes in 2011, suffering from pain after being hit by a car in 2014 and even having a sick son to care for many years, Mrs. Gabica persevered in teaching and staying with her pupils. If she did not come to the age for retirement, she would be bound to stay with her pupils because she has a deep love for her career. Her pupils spent three weeks learning their routine to The Lion King’s He Lives in You, which was one of the music lover’s favorites, being careful not to let their secret out of the bag. Obviously, Mrs. Gabica wasn’t prepared for such a memorable send-off. The headteacher Luke Mansfield said,“It was a wonderful way to celebrate all that Mrs. Gabica has done for the school. Since posting it we have had so many messages from former pupils who remember their happy times in her class. It’s a testament to the hard work and I think she deserves everything that she receives.” 25. The passage mainly tells us Mrs. Gabica _________. A. has achieved many honors in her career B. was extremely welcomed by teachers and pupils C. received many gifts on Teachers’ Day D. was given quite a surprise on her final teaching day 26. What can we know from the passage? A. Mrs. Gabica is thought highly of by her leadership. B. Mrs. Gabica’s family may need help after her retirement. C. Mrs. Gabica directed the flash mob dance secretly. D. Mrs. Gabica is an experienced music teacher. 27. Mrs. Gabica had to leave her work because of ________. A. a serious disease B. her retirement age C. the need of her family D. a car accident 28. Which words can best describe the scene of the send-off? A. Sorrowful and unforgettable. B. Surprising and inspiring. C. Moving and surprising. D. Educational and memorable. C The Metropolitan Museum of Art, more commonly known as “the Met”, located in New York City, is the largest art museum in the United States. Its impressive permanent collection is home to over two million works, divided among seventeen specialized departments. It is among the most visited art museums in the world. The main building is one of the world’s largest art galleries. On March 18, 2016, the museum opened the Met Breuer Museum, greatly enriching the museum's modern and up-to-date art program. The Mot’s permanent collection consists of works of art from classical antiques to ancient Egyptian artifacts (史前古器物), paintings and sculptures from all but a few of the European masters. It also has an outstanding collection of American and modern art and proudly houses extensive holdings of African, Asian, Oceanic, Indian and Islamic art. Visitors can also find large collections of musical instruments and costumes, as well as antique weapons from around the globe. The Metropolitan Museum of Art was found in 1870. It is the result of a project between businessmen, financier and influential thinkers of the day. They all shared the same passion of bringing art and art education to the American people. That dream became a reality when the museum opened its doors on February 20. 1872. 29.In what way is the Met special ? A. Its collection. B. Its building. C. Its location. D. Its name. 30. What is learnt about the Met's collections? A. They mainly come from Europe. B. They cover arts of different times. C. They are from European masters. D. They are about antique weapons. 31. People built the Metropolitan Museum of Art_________. A. to bring the worldwide artists’ dream into reality B. to show the owners' pride in its large size C. to invest and make more money in the future D. to offer art education to the American people D Researchers have created a backpack that has a computer and medicines in it that can help even untrained soldiers save the lives of wounded troops. Wounded soldiers have a better chance of survival if they get help soon after being hurt and are quickly taken to a hospital or clinic. But soldiers who do not have medical training may not know how to help their injured friends. Doctors and engineers have developed what they call an “intelligent backpack”. It has a computer and electronic measuring devices. The backpack also has robotic instruments and medicines ready to give to injured troops. About 16 doctors and engineers from the University of Pittsburgh, Carnegie Mellon University and several other places are working on the project. The U. S. Department of Defense has given money to the project. Ron Poropatich leads the project. He is a retired army surgeon. He says the backpack will help soldiers care for those who are injured. The devices included in the backpack can monitor a person’s heart rate and blood pressure. The robotic instruments can even tell whether the soldier has a collapsed lung. The intelligent backpack’s computer can compare information gathered about the injured soldier with thousands of similar cases, and quickly tell the best methods to use to save the soldier’s life. Sometimes, it is not always possible to quickly remove the injured soldier from the battlefield. So, Dr. Poropatich says, the researchers hope to create a backpack that will have devices that can keep a soldier alive for a long time. Dr. Poropatich hopes the backpack and its instruments will be ready for testing animals in about three years. 32. We can learn from paragraph 1 _________. A. Most of the soldiers can’t use the backpack correctly B. Soldiers should have taken medical training C. War or battle has brought harm to the world D. The backpack can play a big part in the battlefield 33. How many kinds of items are mentioned in the backpack? A.3. B. 4. C.2 .	D.5. 34. According to Ron Poropatich, we know that ________. A. The injurer's heart disease can he cured B. The devices can adjust soldiers’ blood pressure C. The robotic instruments can monitor lungs D. The project got support from the whole world 35. Which is the best title for the passage? A. Emergency Medical Care in a Backpack. B. Robotic Devices Used in the Battlefield. C. Medical Care Tested on the Wounded Soldiers. D. Researchers and Their Wonderful Discovery. (二) 七选五 (本节共5小题,每题2分,共计10分) How to Protect Yourself from Hackers Online An increase in cyber-attacks (网络攻击) makes the Internet seem like a scary place these days. How can individuals protect or make it more difficult for hackers to access their information? Here are several tips that can help you protect against cyber-attacks: Make your password harder to hack. Hard passwords include upper and lower case letters, numbers and special characters.___36__They should also not spell out words easy for hackers to find, like your pet’s name or the name of a family member. Change your password regularly. A very common mistake made by users is to create one hard password, but then never change it. Remembering a long list of complicated passwords can be difficult. But no password is unbreakable._37__ A password management service, like Dashlane or PasswordBox, can help you keep track of hard passwords. These services permit users to easily store and secure their passwords. Clear your browser (浏览器) history. This goes for all the devices you use in a day – your home computer, your work computer, or your friend’s iPad. Internet browsers like Firefox or Chrome keep track of where you’ve been and what you've done online.___38__. Information about what you sent from or saved on your computer can be kept for days or weeks. It is very easy for anyone who sees that information to steal a detailed record of your online activities. ___39__ An increasing number of public places now offer free wireless access to the Internet. Often, a user does not need a password to connect to these wireless networks. These services might be useful, but they're also an easy way for hackers to access everything on your device. Use anti-virus protection. There are many anti-virus services available for users. __40__ Some anti-virus services are even free. They are a great way to have a professional help keeping users one step ahead of hackers. A. Hackers are better able to hack multiple accounts if those accounts all have the same password. B. Be careful while using thumb drive. C. They keep records of every site you visited. D. Do not use free Wi-Fi. E. They can offer many different types of computer protection. F. Unless you really need it, it is best not to use it. G. They should be at least eight characters in length. 三、完形填空(共20小题,每题1.5分,共计30分) My dad is my hero because he is brave, skilled, and respectful. I know many people say their dads are their heroes, but my dad 41 me about becoming a man, which is 42 important for a young boy. Respect goes a long way with my dad, so does patience. As a(n)	43,my dad must 44 people every day, some of whom are nice and some are not. Either way, he_45_ his well-mannered attitude. Dad is not afraid of many things, or if he is, he doesn’t tell me 46 he wants to seem tough. He may not be a big guy but since he works with his 47 all day, he is very strong. Dad works outdoors in all kinds of 48 but the worst thing he has to do is 49 up and work in an attic (顶楼) in the middle of the summer. Trust me, this is the 50 place you will experience as an electrician and when you come back 51, what is in your lungs will make you 52 for hours. My dad and I have a very good 53. We talk about almost everything. We go hunting, fishing, and everything a dad and son would do. My dad and I enjoy hiking 54 because it gives us time outdoors together and there is nothing like that. He has 55 and taught me everything I need to know about 56. I am 57 to be the son of Mike C, and would not have it any other way. People come up to me all the time to 58 me I have a good dad. It makes me feel 59 that a lot of people think so 60 of him. He is a good teacher of my life and would do anything for me. This is why my father is my hero. 41. A. worries B. reminds C. arranges D. teaches 42. A. especially B. specially C. hardly D. nearly 43. A. worker B. electrician C. officer D. engineer 44. A. hunt for B. look after C. deal with D. wait for 45. A. maintains B. makes C. hides D. offers 46. A. unless B. because C. though D. until 47. A. hands B. mouth C. brain D. legs 48. A. positions B. levels C. conditions D. directions 49. A. set B. send C. put D. climb 50. A. warmest B. hottest C. tallest D. coldest 51. A. downward B. inside C. down D. over 52. A. wound B. ache C. cough D. injure 53. A. relationship B. friendship C. agreement D. companion 54. A. least B. best C. widest D. latest 55. A. shown B. referred C. learned D. collected 56. A. animals B. skills C. plants D. nature 57. A. excited B. proud C. surprised D. eager 58. A. ask B. warn C. tell D. promise 59. A. nervous B. nicely C. well D. good 60. A. seriously B. easily C. high D. much 四、语法空题(本题共10小题,每小题1.5分,共计15分) Visiting the city when you are six months pregnant and have a two-year-old girl can be really 61________(challenge). One spring afternoon, we went to one of the grocery stores nearby to buy some food for dinner. There was no sign of rain, and the store was just around the corner, so we went there 62._______an umbrella. However, we were about to leave the store 63_______ the rain came in full force. It seemed that the streets would be flooded 64._______water within minutes. I noticed a young Chinese couple staring at 65.______ (we) when we came to a crossroads and were waiting for the light to change. I figured they were probably wondering 66.____a pregnant foreigner was dragging her little kid out through the rain. But as we crossed the street,67.____ woman offered me her umbrella.I told her I couldn’t take it when it was clearly starting to storm. She insisted, 68____ (hand) it to me and hurried off with her husband. Though caught in the rain 69._____(expect), we still treasured the memory and will always recall the 70._____(friend) and kindness of the Chinese couple. 第Ⅱ卷(35分) .短文改错 (10分) 假如英语课上老师要求同学们交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,要求你在错误的地方增加、删除或修改某个单词。 增加:在缺词处加一个漏字符号( ^), 并在此符号下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线( \)划掉。 修改: 在错的词下划一横线, 并在该词下面写出修改后的词。 注意::1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改十处, 多者(从第 11处起) 不计分。 It seems that if the result is bad, that people work for will be meaningless. Personally speak, the process of fighting for a goal is less important than the result. When we fight for our goals, we will be devoting to what we are doing and try to improve us. If we fail in the end, when we look back the beginning, we will find that we are no longer childish. We have grown up. What’s the more, in the process of fighting, we get closely to success, which the saying goes that failure is the mother of success. So don’t treat the result so serious; just enjoy the process. 第二节:书面表达(满分25分) 假设你是李华,你的美国笔友Jack的爸妈因为工作调动(job transfer)要到你所在的城市工作,他们计划搬到你所在的小区住,Jack写信询问小区情况,请你根据以下提示给他回信。要点如下: 1.表示欢迎; 2.你所在小区适宜居住的理由(至少三条)。 注意:1.词数100左右,开头和结尾已经给出,不计入总词数; 2.可适当增加细节,以使行文连贯。 Dear Jack, I am so pleased to receive your letter. ________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________ Yours, Li Hua 英语答案 听力(共两节,满分30 分) 1.B 2.C 3.A 4.C 5.B 6.C 7.B 8.B 9.C 10.A 11.A 12.A 13.C 14.B 15.B 16.A 17.C 18.B 19.B 20.C 阅读理解:A 21-24 DCAB B 25-28 DABC C 29-31 ABD 32-35 DBCA 七选五: 36-40 GACDE 完形填空:41-45 DABCA 46-50 BACDB 51-55 CCABA 56-60 DBCDD 语法填空:61 challenging 62 without 63 when 64 by/with 65 us 66 why 67 the 68 handed 69 unexpectedly 70 friendliness 改错: 1 that—what 2 speak--speaking 3 less—more 4 devoting—devoted 5 us—ourselves 6 back后加on 7 what is the more中the 去掉 8 closely—close 9 which---as 10 serious--seriously 书面表达: Dear_Jack, I_am_so_pleased_to_receive_your_letter. I am even happier to hear that you and your family will move to our neighborhood next month. You are really going to enjoy staying in our neighborhood. Firstly, it is a wonderful, peaceful and clean area with a lot of greenery and open spaces to play in. Secondly, people in my neighborhood are friendly and easy-going. Thirdly, the houses are beautiful and I hold the belief that your parents will find the house to their taste. Fourthly, there are many nice shops where we can do some shopping together. Last but not least, it is convenient to travel from here to other areas of the city. You will definitely be happy here. Yours, Li_Hua 资源来源网络,https://www.kuaiwen.net ·12· 
本文档由 快问网2018-10-05 06:42:25上传分享
给文档打分
您好可以输入 255 个字符
kuaiwen文库的中文名是什么?( 答案:快问 )
评论列表
  • 暂时还没有评论,期待您的金玉良言