doc文档 北京市东城区普通高中示范校高三年级综合能力测试

高考试题库 > 高三考试试题 > 英语试题 > 文档预览
14 页 0 下载 218 浏览 0 评论 0 收藏 3.0分
快问网提示:如果当前文档出现乱码或未能正常浏览,请先下载原文档进行浏览。
北京市东城区普通高中示范校高三年级综合能力测试 第 1 页 北京市东城区普通高中示范校高三年级综合能力测试 第 2 页
下载文档到电脑,方便使用
还有 12 页未阅读,继续阅读
 北京市东城区普通高中示范校高三年级综合能力测试 2015 第一部分:听力理解(共三节, 30分) 第一节(共5小题;每小题1.5分, 共7.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有一道小题, 从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话或独白后, 你将有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话或独白你将听一遍。 例:What is the man going to read? A. A newspaper. B. A magazine. C. A book. 答案是A。 1. How much will the man pay for the flowers? A. $12. B. $20. C. $30. 2. What did the woman do on Sunday morning? A. She went hiking. B. She saw a movie. C. She visited a relative. 3. What will the man do immediately? A. Change the room for the woman. B. Help the woman with her luggage. C. Make a reservation for the woman. 4. What’s the man doing? A. Complaining. B. Giving an excuse. C. Making an apology. 5. Why is the announcement made? A. To report the weather. B. To cancel some activities. C. To announce school is over. 第二节(共10小题;每小题1.5分, 共15分) 听下面4段对话或独白。每段对话或独白后有几道小题, 从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有5秒钟的时间阅读每小题。听完后, 每小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白你将听两遍。 听第6段材料, 回答第6至7题。 6. Where are the two speakers? A. At a party. B. On a plane. C. In a restaurant. 7. What will the woman bring the man? A. A blanket. B. Food. C. Wine. 听第7段材料, 回答第8至9题。 8. How will the woman get to Daniels Company? A. By bus. B. By subway. C. By car. 9. When will the woman leave? A. At 8:30. B. At 8:50. C. At 9:30. 听第8段材料, 回答第10至12题。 10. Why is the man going to Miami? A. To have lessons. B. To attend a wedding. C. To do some business. 11. What does the man invite the woman to do? A. Have dinner. B. Do some sports. C. Go to a coffee shop. 12. Who is on a tennis team? A. Kate. B. Mike. C. Jenny. 听第9段材料, 回答第13至15题。 13. What’s the speaker mainly talking about? A. Driving safety. B. Travel arrangement.C. Suggestions on holidays. 14. What does the speaker suggest? A. Stopping to have a rest from time to time. B. Relaxing by listening to the radio sometimes. C. Drinking coffee when you are tired during the journey. 15. What does the speaker do? A. A tour guide. B. A police officer. C. A radio announcer. 第三节(共5小题;每小题1.5分, 共7.5分) 听下面一段独白, 完成第16至20五道小题, 每小题仅填写一个词。听独白前, 你将有20秒钟的时间阅读试题, 听完后你将有60秒钟的作答时间。这段独白你将听两遍。 Festival Information Date 16 10th to April 19th Time 9 a.m. to 11 p. m. 17 Admission Fee $ 10 a day for adults, and $ 5 a day for children under 12 Ways to buy Tickets online at www. cityfestival. com; by telephone at 18 ; at the ticket office at festival 19 gate Activities requiring additional charge the beer garden; the 20 on Friday and Saturday nights 第二部分:知识运用(共两节, 45分) 第一节 单项填空(共15小题;每小题1分, 共15分)从每题所给的A、B、C、D四个选项中, 选出可以填入空白处的最佳选项。 例:It’s so nice to hear from her again. __________, we last met more than thirty years ago. A. What’s more B. That’s to say C. In other words D. Believe it or not 答案是D。 21. What’s up, Bill? You __________upset. A. look B. looked C. have looked D. had looked 22. __________patient when you argue with someone who is not so reasonable. A. Be B. Being C. To be D. Having been 23. It is more important than ever to develop one’s maths, science and computer skills __________technological change is accelerating. A. though B. unless C. until D. because 24. While looking for some personal documents, I happened to see an album __________some old photographs. A. contained B. to contain C. containing D. being contained 25. —Oh, I __________my passport! —Don’t worry. We have time to go back home and get it. A. forget B. forgot C. will forget D. had forgot 26. His study was a mess with lots of books and magazines __________up everywhere. A. to pile B. having piled C. piled D. to be piled 27. An advantage of being the youngest child in his family is __________he gets a lot of attention. A. that B. whether C. why D. when 28. Hotels fill up fast during the busy tourist season, __________it is necessary for tourists to make reservations in advance. A. or B. so C. for D. but 29. He failed the driving test though he __________for a long time. A. practises B. has practised C. was practising D. had been practising 30. —Why won’t you go to Jim’s birthday party with us? —Well, I don’t like him, if you __________know. A. can B. may C. must D. should 31. Due to the light pollution, stars are too faint __________with naked eyes in the urban area. A. observing B. being observed C. to be observed D. to be observing 32. The professor can answer almost any question __________we have about any history topic. A. as B. that C. why D. where 33. —I think we are lost. I’ve no idea where we are. —I wish we __________the map with us. A. bring B. would bring C. have brought D. had brought 34. The books sold __________millions in one day, and the publisher had to print another ten thousand copies. A. with B. in C. for D. at 35. The researchers have discovered __________they believe to be a new species. A. which B. who C. where D. what 第二节 完形填空(共20小题;每小题1.5分, 共30分) 阅读下面短文, 掌握其大意, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中, 选出最佳选项。 The 100th Running Shoe Keychain When I was in Grade 6, I joined the cross country running club. I hated running but___36___ because my friends were in the club. I worked hard but no matter how hard I trained, I ___37___ came in the last. After yet another meet where I came in last, I told my coach that I was going to ___38___. 1 couldn’t run. I hated running and all I was doing was pulling the ___39___ down. I don’t remember his words, but I do remember he ___40___to let me quit. I remember feeling that he believed in me even though I didn’t believe in myself. I kept ___41___and participating in the meets. He never gave up on me. Instead, he always encouraged me to keep going, and told me that I could do it. Then the final meet came, a huge ___42___ with less than two hundred students running. We learned that not only the first 20 students ___43___ the line would win an award, but also the first 100 would be given a running shoe keychain as encouragement. We set off and I quickly ___44___behind. I didn’t stop and kept running. My friends who___45___me encouraged me to keep running. When I passed the ___46___, finally, and received the 100th keychain, there were still students behind me. For the first time, I was not the ___47___one! I remember how excited I felt and how my friends felt happy for me. The following week there was a school gathering. We were all called up in front of the school. The coach shared that we were high ___48___at the meet, and almost everyone on the team came home with ___49___. I felt ashamed, for I was the one who didn’t win an award. I only came in the 100th place and didn’t ___50___ his praise. Then he came behind me, put his hands on my shoulders and told the school he was ___51___of me because I never gave up and because of that, I pulled from last ___52___to the middle of the race—which was an unbelievable personal ___53___. He spoke on how we all ___54___one another and how well we worked together, ___55___we all were racing alone. I still keep that keychain, which tells me never to give up and always work with others. It doesn’t matter if you are the first;what matters is doing your best. 36. A. obeyed B. joined C. agreed D. practised 37. A. constantly B. approximately C. personally D. absolutely 38. A. fall B. lose C. rest D. quit 39. A. score B. coach C. team D. record 40. A. regretted B. forbade C. refused D. hesitated 41. A. begging B. applying C. failing D. training 42. A. affair B. success C. amount D. honour 43. A. to B. beyond C. over D. across 44. A. followed B. fell C. left D. kept 45. A. helped B. inspired C. passed D. supported 46. A. field B. line C. test D. match 47. A. least B. last C. quickest D. farthest 48. A. spots B. speeds C. quality D. chance 49. A. presents B. keychains C. wishes D. awards 50. A. believe B. value C. deserve D. request 51. A. aware B. proud C. capable D. sure 52. A. place B. number C. race D. minute 53. A. matter B. ambition C. victory D. opinion 54. A. encouraged B. introduced C. proved D. attracted 55. A. as if B. in case C. as long as D. even though 第三部分:阅读理解(共两节, 40分) 第一节(共15小题;每小题2分, 共30分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中, 选出最佳选项。 A A Special Halloween Party Ever since its opening, “Mickey’s Not So Scary Halloween Party” has been the center of attraction for thousands of Disney vacationers during Halloween in Orlando. Started as a special one night event in 1995, this Halloween event at Disney World has been transformed and developed into one of the most family-fun events today, and runs throughout selected nights in September, October and November. “Mickey’s Not So Scary Halloween Party” guarantees a unique Halloween experience right in the middle of the most magical place on Earth. Whether it’s you or the kids, “Mickey’s Not So Scary Halloween Party” welcomes all with equal fun and entertainment opportunities. Visiting this special Halloween party once in your life is a dream that comes true. Even though it costs you a few extra dollars, there is every reason to visit it. It starts at 7 pm on every selected night and continues till midnight. During the show the entire Magic Kingdom Park is transformed into a heaven of Halloween adventures, including amazing fireworks, grand parade, and plenty of trick-or-treat opportunities. One of the most striking features of the event is—guests are allowed to visit in their favorite Halloween costumes(服装). Unlike the usual party guidelines, there is no restriction for dresses at “Mickey’s Not So Scary Halloween Party”. Both adults and kids are encouraged to choose their favourite Halloween costumes. The Party unfolds amazing Halloween activities. If you are a character lover, don’t miss the various “Character Meet& Greet” opportunities. Let your child take photos with his or her famous Disney characters. Or you can have a magical trick-or-treat experience at the numerous candy locations all over the park with the kids. Also don’t miss the unique “Mickey’s Boo to You Halloween Parade”, which is one of the rarest, must-see Disney shows. The parade also enables you to see all your favorite Disney characters in their own Halloween costumes. The skeleton(骨架) dancers make the Parade a little scary too, but it’s a great fun. The “Hallo Wishes Firework Display” is another grand show, which lasted for about 20 minutes and one should not miss at the party. 56. “Mickey’s Not So Scary Halloween Party” __________. A. is an event intended for all ages B. attracts more tourists than usual C. is usually held on Halloween night D. lasts longer than regular Disney parties 57. Tourists to “Mickey’s Not So Scary Halloween Party” need to ___________. A. wear Halloween costumes B. prepare trick-or-treat candies C. go to the party with their families D. pay more for admission than regular days 58. In “Mickey’s Boo to You Halloween Parade”, tourists will be able to ___________. A. see holiday symbols B. watch grand firework C. frighten each other for fun D. take photos with Disney characters B Hockerill’s Suggestion Caught between the rising cost of university tuition in England and the falling percentage of applicants offered places, one British school is giving its students some surprising advice. By any measure HockerilI is one of the most successful schools in Britain. Named last month as one of the government’s flagship academies, its students regularly come at or near the top of exam results for the entire country, outperforming such famous names as Eton or Harrow. But unlike those private schools, where fees can exceed £28, 000 or £45, 000 a year, Hockerill, in the Hertfordshire town, is a state comprehensive, which charges no tuition fees and is forbidden from selecting its students on the basis of academic ability. And while a third of Hockerill’s 830 students are boarders, they are chosen on the basis of need rather than ability to pay. So when the school’s principal heard of government plans to raise university tuition fees in England to £9, 000 a year, he decided to make use of the school’s international focus. urging his students to apply to universities abroad and hiring a counselor(顾问) to help the students who want to apply to universities in countries whose fees are cheaper. “If you can get into a university in France and pay about £180 a year for an education at one of the best institutions in the world, why would you pay £9, 000 a year in Britain?” the principal asked. Pupils at Hockerill are offered a choice of seven foreign languages:French, German, Spanish, Italian, Portuguese, Japanese or Mandarin. History and geography classes are taught exclusively in French or German. But with English rapidly becoming the international language of education, even less linguistically flexible students soon find that going abroad can save them money while enhancing the quality of their education. “Our students can get to Maastricht in Holland by train more quickly than they can get to Lees from London,” the principal said. Just over the border from Germany and Belgium, Maastricht University offers a highly regarded undergraduate program taught in English. Tuition fees are about £1, 430, a year. Germany and France offer even greater savings. 59. What is Hockerill’s suggestion to its students? A. Learning foreign languages. B. Picking courses on their basic needs. C. Applying for less famous universities. D. Receiving further education outside of UK. 60. We can learn from the passage that Hockerill __________. A. admits students based on their academic performance B. provides dormitories to the students in need C. collects less money than private schools D. hires counselors for every student 61. What’s Hockerill’s principle’s attitude towards government’s tuition plan? A. Neutral. B. Supportive. C. Indifferent. D. Negative. 62. Students choosing Maastricht in Holland will benefit from the followings EXCEPT A. education quality B. convenient location C. flexible program plans D. lessons taught in English C “Oh, my God! Did I really just send that text?” Most people have said something that they wish they could take back. And if they had paused to think about it first, they probably would have acted differently. Pausing doesn’t pay off just when you speak. Scientific studies have shown that making a habit of pausing before you do something can actually have a big impact on how your life turns out. In making decisions we rely on two areas of the brain. One area creates and processes emotions;the other governs logical thought. The type of decision, how we feel about it, and how prepared we are to handle it help determine which brain area has the most influence. But our age also plays an important role. Thinking through the consequences of one’s actions is actually harder for teens because the area controlling logical thought is not fully developed until around age 25. This is why teens often feel an intense emotional drive to act impulsively—it’s how their brains are structured! Though this tendency to act without considering the outcomes can lead to problematic situations, impulsivity during the developmental years evolves because it makes teens more open to new experiences and ideas. This openness helps teens become independent adults. The key to making impulsivity work for you—instead of against you—is to train your brain by practicing pausing. This doesn’t mean you stop taking risks or being open to new experiences. But you won’t know if the risk is worth it until you think it through. Deciding to take a risk based on logic shows self-control, not impulsivity. What are different ways to pause? You might take a deep breath, count to 10, or ask, “Is this worth it?” Different strategies work for different people. Whatever works for you, keep doing it! By practicing pausing, you can actually change your brain. This means that over time, pausing, instead of immediately reacting, becomes your “natural” response. And with this change, people are on their way to enjoying the life rewards that come with high levels of self-control—even if they weren’t natural—born pausers! 63. What challenges teenagers? A. Giving natural response. B. Making logical decision. C. Acting before thorough thinking. D. Choosing brain-training strategies. 64. An impulsive person tends to __________. A. think through a risk in advance B. show high level of self-control C. consider or accept new ideas D. change ideas frequently 65. According to the passage, by training one’s brain, one can __________. A. stop taking risks B. fully develop one’s brain C. become more open to new experience D. reduce the influence of emotional drive 66. What is the best title for the passage? A. Discover the Brain Function B. Crying Over the Spilt Milk C. Push the Pause Button D. Impulsivity Works D Fencing or Not Wildlife fences are constructed for a variety of reasons including to prevent the spread of diseases, to protect wildlife from poachers(偷猎者), and to help manage small populations of threatened species. Human-wildlife conflict is another common reason for building fences. Wildlife can damage valuable farm animals and crops. Some species carry diseases of agricultural concern, and a few threaten human lives. At the same time, people kill wild animals for food, trade, or to defend lives or property, and human activities destroy wildlife habitat(栖息地). Separating people and wildlife by fencing can appear to be a mutually beneficial way to avoid such harmful effects. But in a paper in the journal Science, published recently, some scientists argue that fencing should only be used if worse comes to worst. According to the scientists, although fencing can have conservation benefits, it also has costs. When areas of wildlife habitat are changed into islands, the resulting small and isolated populations tend towards extinction, and the resulting loss of larger-bodied species can affect interactions between species in ways that cause further local extinctions. Therefore, scientists are asking that conservationists carefully weigh up the biodiversity costs and benefits of new and existing fences. In addition to fences’ ecosystem-wide impact, the scientists don’t think they always achieve their specific aims. Construction of fences to reduce human-wildlife conflict has been successful in some places but the challenges of appropriate fence design, location, construction, and protection mean that fences often fail to deliver the anticipated benefits. In some places, fences also provide poachers with a ready supply of wire for making traps. A variety of alternative approaches, including better caring for farm animals, community-based crop-guarding, insurance and wildlife-sensitive land-use planning are suggested to reduce conflicts between people and wildlife without the need for fencing. Some projects working with local people and government agencies in Indonesia have shown that human-elephant conflict can be dramatically reduced without using fences. The scientists conclude that as climate change increases the importance of facilitating wildlife mobility and conserving landscape connectivity, fence removal may become an important form of climate change preparation, and so fencing of wildlife should be avoided whenever possible. 67. What does the underlined word “mutually” in Paragraph 1 probably mean? A. Indeed. B. Outdoors. C. Straight. D. Both. 68. According to the scientists, what will fencing influence? A. Land building. B. Species diversity. C. Human population. D. Wildlife’s body size. 69. What is mainly discussed in Paragraph 4? A. Replacements for fences. B. Wildlife-protection methods. C. Effective land-use approaches. D. Conflicts between human and wildlife 70. The main purpose of the passage is to __________. A. argue and prove B. inform and explain C. appeal and discuss D. compare and assess 第二节(共5小题;每小题2分, 共10分)根据短文内容, 从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Powerful Negotiation Negotiation is one of those aspects of life we face on a everyday basis. Through great negotiation techniques, you can be very successful in your work, as well as your personal life. Negotiation is a skill or a talent. ___71___However it is achievable through learning and practice. There are some important tips you need to keep in mind. When negotiating, you must be able to successfully present your argument. Do not be shy and avoid the topic. There should be no surprises at the last minute. ___72___ . And you should always keep your emotions away from the discussion. ___73___If negotiating on a wage rate and someone asks you what rate you are expecting, respond with a question back to them by asking them what amount they are willing to pay. Believe in what you are asking for. You can choose an amount and not change your mind. Or ask for more than what you intend on receiving and be willing to negotiate. Convince them that they can give you a better offer than the present one. ___74___Be able to give the impression that you may walk away from the deal that is being offered to you. You must also be ready to offer the other party those things which do not have any impact on your side of the deal or the things you are willing to compromise on. ___75___This will ensure a good relationship between both parties at the end of the conversation. These are some important points and tips every successful negotiator should keep in mind. With practice you will be a far more confident negotiator. A. Be very clear on your bottom line. B. Not everyone has the ability to negotiate. C. Never take the first step when negotiating. D. Being calm and patient while negotiating is very important. E. Try your best, and you are more likely to master the negotiation skills. F. If you have other options, ensure the other party won’t be aware of them. G. This way, everyone feels they have contributed to the negotiation process. 第四部分:书面表达(共两节。35分) 第一节(15分) 你捡到了一个紫色的女士手包。请你根据提示给失主写信。 1. 当日下午在金宝街西头的一个角落里拾得; 2. 手包内发现失主名片及失主的护照和信用卡; 3. 名片上的电话打不通, 希望尽快取得联系, 你的电话号码:13801672389。 注意:1. 词数不少于50。2. 可适当增加细节, 以使行文连贯。3. 开头和结尾已给出, 不计入总词数。 Dear Ms White, ___________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________ Yours, Li Hua 第二节(20分) 假设你是红星中学高二(1)班的学生李华。下面四幅图描述了你从图书馆借书及以后发生的事情, 请根据图片的先后顺序, 为校刊“英语园地”写一篇短文。词数不少于60。 ___________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________ 参考答案 第一部分:听力理解(共三节。30分) 第一节(共5小题;每小题1.5分, 共7.5分)1. B 2. C 3. A 4. C 5. B 第二节(共10小题;每小题1.5分, 共15分)6. B 7. A 8. B 9. A 10. B 11. C 12. C 13. A 14. A 15. C 第三节(共5小题;每小题1.5分, 共7.5分) 每小题1.5分。如出现拼写错误不计分;出现大小写、单复数错误扣0.5分;如每小题超过一个词不计分。 16. February /Feb. 17. daily 18. 73629805 19. entrance 20. concerts 第二部分:知识运用(共两节, 45分) 第一节单项填空(共15小题;每小题1分, 共15分) 21. A 22. A 23. D 24. C 25. B 26. C 27. A 28. B 29. D 30. C 31. C 32. B 33. D 34. B 35. D 第二节完形填空(共20小题;每小题1.5分, 共30分)36. B 37. A 38. D 39. C 40. C 4l_D 42. A 43. D 44. B 45. C 46. B 47. B 48. A 49. D 50. C 51. B 52. A 53. C 54. A 55. D 第三部分:阅读理解(共两节, 40分) 第一节(共15小题;每小题2分, 共30分)56. A 57. D 58. A 59. D 60. B 61. D 62. C 63. B 64. C 65. D 66. C 67. D 68. B 69. A 70. B 第二节(共5小题;每小题2分, 共10分)71. B 72. D 73. C 74. A 75. G 第四部分:书面表达(共两节, 35分) 第一节(15分) 一、评分原则: 1. 本题总分为15分, 按4个档次给分。 2. 评分时, 先根据文章的内容和语言质量初步确定其档次, 然后以该档次的要求来衡量, 确定或调整档次, 最后给分。 3. 评分时应考虑:内容是否充实, 交际是否得体, 逻辑是否清晰, 语言是否准确。 4. 拼写、标点符号或书写影响内容表达时, 应视其影响程度予以考虑。英、美拼写及词汇用法均可接受。 5. 词数少于50, 从总分中减去1分。 二、各档次的给分范围和要求: 第一档(13分~15分) 完全完成了试题规定的任务。 ·内容充实, 体现了清晰的逻辑; ·交际得体, 表达时充分考虑到了交际对象的需求;体现出较强的语言运用能力。 完全达到了预期的写作目的。 第二档(9分~12分) 基本完成了试题规定的任务。 ·内容、交际和逻辑等方面基本符合要求; ·所用语法和词汇满足了任务的要求; ·语法或用词方面有一些错误, 但不影响理解。 基本达到了预期的写作目的。 第三档(4分~8分) 未恰当完成试题规定的任务。 ·表达未能切题; ·所用词汇有限, 语法或用词方面的错误影响了对写作内容的理解。 未能清楚地传达信息。 第四档(1分~3分) 未完成试题规定的任务。 ·写了少量相关信息; ·语法或用词方面错误较多, 严重影响了对写作内容的理解。 0分 未传达任何信息;写的内容与要求无关。 三、Possible version Dear Ms White, My name is Li Hua. I’m writing to you about a purple purse I picked up this afternoon. I happened to find it lying in a corner on the west end of the Jinbao Street. Besides your name card, I found a passport and a credit card in it, both of which have your name on them. So you must be the owner of the purse. I telephoned you at the number on your name card, but couldn’t get through. I know you must be very worried at the moment and hope you can see my e-mail right now and contact me immediately. I’ll be waiting for your reply, or you can telephone me. My telephone number is 13801672389. Yours, Li Hua 第二节(20分) 一、评分原则: 1. 本题总分为20分, 按5个档次给分。 2. 评分时, 先根据文章的内容和语言质量初步确定其档次, 然后以该档次的要求来衡量, 确定或调整档次, 最后给分。 3. 评分时应考虑:内容要点的完整性、上下文的连贯、词汇和句式的多样性及语言的准确性。 4. 拼写、标点符号或书写影响内容表达时, 应视其影响程度予以考虑。英、美拼写及词汇用法均可接受。 5. 词数少于60, 从总分中减去1分。 二、内容要点: 1. 图书馆借书 2. 不小心把书弄污 3. 书店买书4. 图书馆还书并解释原因 三、各档次的给分范围和要求: 第一档 完全完成了试题规定的任务。 ·覆盖了所有内容要点; ·运用了多样的句式和丰富的词汇; ·语法或用词方面有个别错误, 但为尽可能表达丰富的内容所致;体现了 较强的语言运用能力; ·有效地使用了语句间的连接成分, 所写内容连贯、结构紧凑。 完全达到了预期的写作目的。 18分~20分 第二档 完全完成了试题规定的任务。 ·覆盖了所有内容要点; ·运用的句式和词汇能满足任务要求; ·语法和用词基本准确, 少许错误主要为尽可能表达丰富的内容所致; ·使用了简单的语句间连接成分, 所写内容连贯。 达到了预期的写作目的。 15分~17分 第三档 基本完成了试题规定的任务。 ·覆盖了内容要点; ·运用的句式和词汇基本满足任务要求; ·语法和用词方面有一些错误, 但不影响理解。 基本达到了预期的写作目的。 12分~14分 第四档 未恰当完成试题规定的任务。 ·漏掉或未描述清楚主要内容; ·所用句式和词汇有限; ·语法或用词方面的错误影响了对所写内容的理解。 未能清楚地传达信息。 6分~11分 第五档 未完成试题规定的任务。 ·明显遗漏主要内容; ·句式单调、词汇贫乏; ·语法或用词方面错误较多, 严重影响了对所写内容的理解。 1分~5分 0分 未能传达任何信息;所写内容与要求无关。 四、One possible version I borrowed a book from the library the other day and took the book home. One evening, having finished supper, I went back to my room and started to read the book I had borrowed. I was so absorbed that I knocked the coffee cup over by accident, pouring the coffee onto the book. Wet through and coloured brown, the book turned out to be a mess. Of course, I couldn’t return the dirty book and the loss should be covered. The next day, I went to the bookstore, where I finally find the same copies of the book and bought one. When I returned the new book and explained the reason, the librarian accepted the book and praised me for my honesty and responsibility. 附:听力录音材料 Text 1 M:I’d like to buy some flowers. How much are the roses? W:They’re only $20 a dozen. M:That sounds good. Last time I paid $30. W:Yes, you’re saving money because they’re on sale today. M:I’ll take a dozen. Text 2 M:Morning, Sally. Did you have a good weekend? W:Yes, I did. On Saturday I went hiking with my friends. And yesterday I went to see my uncle during the day. In the evening I went to the cinema. Text 3 M:Hello. This is the front desk. What can I do for you? W:I’m calling from Room 305. I’ve just checked in. I reserved a non-smoking room, but there’s a strong smell of smoke in this room. M:Oh, I’m sorry. I’ll arrange a non-smoking room for you right away. The doorman is going to help you with your luggage. I do apologize for the inconvenience! Text 4 M:I feel terrible for what I’ve done. I shouldn’t have shouted at you. W:Just forget about it. You were just too tired just now. M:Thank you for your understanding. Text 5 M:Good afternoon. This is Vice Principal Tom Smith with a special announcement. Due to icy road conditions, all the after-school activities today have been cancelled. School will be over after the final bell ring. Thank you. Text 6 M:Excuse me. W:Yes, sir. What can I do for you? M:Could you increase the temperature? It’s cold. W:We’ll increase the temperature at 10 o’clock. I can bring you a blanket. Is that OK? M:That’s good. By the way, when will we have supper? I am a bit hungry. W:In half an hour, sir. M:OK. And when will we be landing? W:At about 12:30. M:OK. W:Do you need anything else? A pillow or some wine? M:No. Thanks. W:You are welcome. Please wait for a second. Text 7 W:Alex, do you know how to get to Daniels Company? I’m going to a meeting there. But I’ve never been there before. M:Are you driving or taking the bus? W:I’ll take the subway. M:Right. Take Line 9 from West Street. Get off at Times Square. Go above ground and walk north on Park Avenue. It’s just on Park Avenue. W:Thanks! How long does it take? M:It takes about 40 minutes. When is your meeting? W:It’s at 9:30. I’ll leave at 8:50. M:That’s a busy time of day. You’d better leave at 8:30. W:OK. I will. Thank you, Alex. M:All right. Text 8 M:Oh, Kate, is that you? It’s a long time since we last met. W:Oh, Mike, nice to see you. I went to Boston on business 1ast month. We really should get together and have a chat. How about joining me for dinner tonight? M:I’d love to, but I’m flying to Miami at 8 tonight because my brother is going to get married on Saturday morning. W:Congratulations! I hope you’ll have a nice time there. M:Well, what are you doing now? Maybe we can go to the coffee shop and chat for a while. W:I wish I could, but I’m on my way to the tennis courts. M:Tennis courts? I didn’t know you could play tennis. W:I’m taking tennis lessons. My friend Jenny talked me into playing tennis. She’s on a tennis team. M:It’s fun to play tennis. When I come back, I may join you. W:Good! Just give me a call when you’re back. Text 9 M:This is Jim Johnson with Travel Talk. It’s summer and it’s vacation time. For some people this means long hours in the car and on the highway. Here are some tips to help you stay safe while on the road. First, the Do’s. If you’re travelling with more than one driver, try to switch drivers occasionally so that you don’t spend too much time behind the wheel. Remember to stop frequently and take a break. Make sure you know the signs of sleepiness:missing road signs, difficult focusing, and yawning. Now the Don’ts. Don’t count on the radio or an opened window to keep you awake. And even though a cup of coffee might give you a lift, remember that its effects will wear off after a short time. Finally, don’t drive between midnight and morning. Tune in again tomorrow and we’ll talk about vacation destinations that both adults and children will enjoy. Text 10 W:Hello. You have reached the festival information line. This year’s festival begins on Friday, February 10th, and runs through Sunday, April 19th. Hours are from 9 a. m. to 11 P. m. daily. Admission is $10 a day for adults, and $5 a day for children under 12. Passes may be purchased online at www. cityfestival. com, by telephone at 73629805, or daily at the ticket office located next to each festival entrance gate. While most festival events are free. please note that there is an additional charge to enter the beer garden. and also for the concerts on Friday and Saturday nights. For more information on purchasing concert tickets, press one now. Thank you, and enjoy the festival! 14 
本文档由 快问网2018-10-05 01:13:37上传分享
给文档打分
您好可以输入 255 个字符
kuaiwen文库的中文名是什么?( 答案:快问 )
评论列表
  • 暂时还没有评论,期待您的金玉良言